Πως μπορώ να έχω χρησιμοποίηση GPU για όλα τα αρχεία video με Media Player HC;

mavrospete

Established Member
17 November 2010
182
Θέλω να γίνεται GPU Processing για όλα τα αρχεία Video, MKV, AVI, HD ή όχι. Χρησιμοποιώ MP-HC με CoreAVC Pro Codecs.

Μα η GPU υποστηρίζει μόνο συγκεκριμένα codecs...
Δεν υπάρχει περίπτωση υποστήριξης για codecs που δεν υποστηρίζει η κάρτα...

Μα η GPU υποστηρίζει μόνο συγκεκριμένα codecs...
Δεν υπάρχει περίπτωση υποστήριξης για codecs που δεν υποστηρίζει η κάρτα...

Από ότι έχω παρατηρήσει, χρησιμοποιείται η GPU μόνο με αρχεία 720p ή 1080p .mkv. Δεν γίνεται να γίνει αυτό και με τα άλλα αρχεία; Γιατί με αρχεία βίντεο 720p ή 1080p το CPU καθυστερεί.

Ασχέτως τον Container η GPU χρησιμοποιείται σε ορισμένους Codecs,πχ h264.

Στα υπόλοιπα αρχεία και Codecs,Dvix ας πούμε δεν χρειάζεται η GPU μιας και σε κινητό 5ετιας παίζουν χωρίς πρόβλημα.

Ρε παιδιά ο άνθρωπος φαίνεται να ρωτάει κάτι απλό και του τα μπερδέυετε:
θέλει να του πείτε πώς να σετάρει το MPC-HC ώστε όλο το decoding όλων των τύπων αρχείων να γίνεται από την GPU. Ποιούς codecs και με ποιές ρυθμίσεις.
Ας μην κάνουμε τις ζωές μας δύσκολες....

Re: Απάντηση: Πως μπορώ να έχω χρησιμοποίηση GPU για όλα τα αρχεία video με Media Pla

Ρε παιδιά ο άνθρωπος φαίνεται να ρωτάει κάτι απλό και του τα μπερδέυετε:
θέλει να του πείτε πώς να σετάρει το MPC-HC ώστε όλο το decoding όλων των τύπων αρχείων να γίνεται από την GPU. Ποιούς codecs και με ποιές ρυθμίσεις.
Ας μην κάνουμε τις ζωές μας δύσκολες....

Αυτό ακριβώς θέλω.

Αυτό ακριβώς δεν γίνεται, όπως έγραψαν παραπάνω τα παιδιά. HW acceleration θα έχεις μόνο σε streams τύπου H.264/MPEG-4 AVC, VC-1, MPEG-2.

Βασικά το να προσπαθείς να κάνεις HW acceleration σε όλους τους τύπους αρχείων ενώ δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος μπορεί να θεωρηθεί ότι κάνεις τη δικιά σου ζωή δύσκολη.. ;)

Βασικά ο MPC-HC σε "καθαρή" εγκατάσταση κάνει από μόνος του HW acceleration σε όσους τύπους αρχείων μπορεί, χωρίς επιπλέον codecs.