Πως μπορούμε να παραμετροποιήσουμε τις ακουστικές εντυπώσεις μας?

skaloumbakas

Banned
24 December 2006
261
Αγαπητοί Φίλοι,

Τελευταία γίνονται προσπάθειες από 3 μέλη μας να μπει σε μιά φόρμουλα το πως μπορούμε να αξιολογήσουμε ένα σύστημα σαν τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

- Τι πρέπει να προσέχουμε?
- Ποιά κλίμακα να χρησιμοποιούμε?
- Να είναι περισσότερο τεχνική ή περισσότερο συναισθηματική & απλούστερη η αξιολόγηση?

Επισυνάπτεται ένα αρχείο σε EXCEL το οποίο έχει 2 διαμορφωμένα σχέδια (γραμμένα από αρκετά πεπειραμένα μέλη), το Α και το Β.

Πιστεύουμε θα ήταν σκόπιμο όχι μόνον τα μέλη αλλά η ευρύτερη audio κοινότητα να έχει λόγο και να βοηθήσει, διαλέγοντας ποιό θα ήταν πιό αποδοτικό και χρήσιμο για τον εκάστοτε ιδιοκτήτη ενός audio συστήματος.

Αν δεν σας κάνει κόπο, επισκεφτείτε το Forum του A.C.A. @ http://aca.gr/forum/viewtopic.php?t=1530 και ΨΗΦΙΣΤΕ στο POLL που έχει ANOIXTEI - ευπρόσδεκτες και οι όποιες σκέψεις σας βεβαίως - βεβαίως...
(Για να δείτε το συνημμένο excel και να ψηφίσετε, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ LOG-IN)

Το A.C.A. φιλοδοξεί να εφαρμόσει κάποιο σχέδιο αξιολόγησης και αργότερα να το μεταφράσει στα Αγγλικά και για διεθνή χρήση.

Θα επιλέξει επίσης και κάποια δισκογραφία που θα γίνεται χρήση για αυτή την εκτίμηση.

Ελπίζουμε στην ανταπόκρισή σας!

...
(Για να δείτε το συνημμένο excel και να ψηφίσετε, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ LOG-IN) ...

...ε, ρε ξύλο που πάει χαμένοοοοοοοο...:violent-smiley-030:
...καλά...έτσι νομίζεις ότι θα μαζέψεις μέλη στο δήθεν site σου?????
...κούνια που σε κούναγε φιλαράκοοοοοο...

Last edited:
κ. Σκαλούμπακα

Εάν πράγματι θέλατε να συμμετέχετε επί ίσοις όροις με τα υπόλοιπα μέλη στο avclub και εάν σας ωθούσε προς τούτο μόνο η διάθεση προσφοράς των γνώσεων σας και ανταλλαγής απόψεων , πιστεύω ότι θα αποφεύγατε τις συνεχείς παραπομπές προς την δική σας ιστοσελίδα , πολλώ δε μάλλον όταν αφ' ενός η επιθυμητή συζήτηση και ο απαραίτητος διάλογος στον οποίο μας καλείτε προϋποθέτουν την εγγραφή σε έναν δικτυακό τόπο , προς τον οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει και τόσο μεγάλο "ρεύμα" συμμετοχών , και αφ' ετέρου η όποια κατάθεση απόψεων , άρα και η ενδεχόμενη χρήση τους θα γίνει από το A.C.A. και τους αρχικούς συντάκτες , ερήμην του παρόντος χώρου .

Εκτός και αν η συμμετοχή σας εδώ γίνεται μόνο επί σκοπώ "χαβαλέ" και με πρόθεση "τσιγκλίσματος" ορισμένων θερμόαιμων και παρορμητικών στις αντιδράσεις τους , μελών του avclub , πράγμα που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν συνάδει με την ηλικία σας και το μορφωτικό σας επίπεδο
.

Re: Απάντηση: Πως μπορούμε να παραμετροποιήσουμε τις ακουστικές εντυπώσεις μας?

κ. Σκαλούμπακα

Εάν πράγματι θέλατε να συμμετέχετε επί ίσοις όροις με τα υπόλοιπα μέλη στο avclub και εάν σας ωθούσε προς τούτο μόνο η διάθεση προσφοράς των γνώσεων σας και ανταλλαγής απόψεων , πιστεύω ότι θα αποφεύγατε τις συνεχείς παραπομπές προς την δική σας ιστοσελίδα , πολλώ δε μάλλον όταν αφ' ενός η επιθυμητή συζήτηση και ο απαραίτητος διάλογος στον οποίο μας καλείτε προϋποθέτουν την εγγραφή σε έναν δικτυακό τόπο , προς τον οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει και τόσο μεγάλο "ρεύμα" συμμετοχών , και αφ' ετέρου η όποια κατάθεση απόψεων , άρα και η ενδεχόμενη χρήση τους θα γίνει από το A.C.A. και τους αρχικούς συντάκτες , ερήμην του παρόντος χώρου .

Εκτός και αν η συμμετοχή σας εδώ γίνεται μόνο επί σκοπώ "χαβαλέ" και με πρόθεση "τσιγκλίσματος" ορισμένων θερμόαιμων και παρορμητικών στις αντιδράσεις τους , μελών του avclub , πράγμα που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν συνάδει με την ηλικία σας και το μορφωτικό σας επίπεδο
.

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΕΕΕΕΕΕ

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!!!!!!!
ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ (sic) φτάνουν οι αντεγκλίσεις ΕΛΕΟς!!
προς ολες τις πλευρές!!!

Last edited:
Ειλικρινα δεν καταλαβαίνω την αντίδρασή σας. Δηλαδή τόσα site που μπαίνουν, απο τόσα site που γίνονται αντιγραφές εδώ μέσα δεν σας πειράζει;
Οταν κάποιες προτάσεις είναι για το καλό του hobby αυτές οι αντιδράσεις δεν χρειάζονται. Αφήστε τα μέλη να αποφασίσουν τι θα κάνουν και οι παρατηρήσεις δεν έχουν τόπο σε ένα ανοικτό και ελεύθερο δικτυακό τόπο ΙΜΗΟ. Τέτοια μηνύματα σαν του GURU είναι προσβλητικά για το επίπεδο του AVCLUB.

κ. Σκαλούμπακα

.
Σωστά αλλά...

Στου κουφού την πόρτα .... το σαπουνι σου χαλάς. :damnyou:

Ειλικρινα δεν καταλαβαίνω την αντίδρασή σας. Δηλαδή τόσα site που μπαίνουν, απο τόσα site που γίνονται αντιγραφές εδώ μέσα δεν σας πειράζει;
Οταν κάποιες προτάσεις είναι για το καλό του hobby αυτές οι αντιδράσεις δεν χρειάζονται. Αφήστε τα μέλη να αποφασίσουν τι θα κάνουν και οι παρατηρήσεις δεν έχουν τόπο σε ένα ανοικτό και ελεύθερο δικτυακό τόπο ΙΜΗΟ. Τέτοια μηνύματα σαν του GURU είναι προσβλητικά για το επίπεδο του AVCLUB.

Σίγουρα μηνύματα τέτοιου είδους δεν είναι οτι καλύτερο.

Αλλά, αν δεν κάνω λάθος, υπήρξε σύσταση απο την Γενική διαχείρηση στον κ Σκαλούμπακα για τα links η οποία μάλλον γραφτηκε στα παλαιότερα των υποδημάτων (αφού πρώτα χρησιμοποιήθηκε ειρωνικά απο τον ίδιο).
Επομένως το επίπεδο του avclub πέφτει και απο τα δύο μέρη.
Ελπίζω η έκπτωση αυτή να σταματήσει εδώ.

Απάντηση: Re: Πως μπορούμε να παραμετροποιήσουμε τις ακουστικές εντυπώσεις μας?

Σίγουρα μηνύματα τέτοιου είδους δεν είναι οτι καλύτερο.

Αλλά, αν δεν κάνω λάθος, υπήρξε σύσταση απο την Γενική διαχείρηση στον κ Σκαλούμπακα για τα links η οποία μάλλον γραφτηκε στα παλαιότερα των υποδημάτων (αφού πρώτα χρησιμοποιήθηκε ειρωνικά απο τον ίδιο).
Επομένως το επίπεδο του avclub πέφτει και απο τα δύο μέρη.
Ελπίζω η έκπτωση αυτή να σταματήσει εδώ.

Ειμαι ενα απλο μελος, τιποτα ξεχωριστο εδω μεσα, θα ελεγα πως ειμαι ο τελευταιος απο ολους.

Επιτρεψτε μου ομως, σας παρακαλω να εκφρασω την αποψη μου, την ταπεινη και ισως λαθος κατα πολλους.

Αφου εχει προηγηθει συσταση απο την Γενικη Διαχειρηση, και μετα απο επανηλημενη προσπαθεια αθεμιτης προβολης καποιου αλλου χωρου, η προσωπικη μου αποψη, ταπεινα την εκφραζω, ειναι η απενεργοποιηση του αγαπητου μελους.

Να ειστε παντα καλα και συγνωμη αν πικρανα καποιους
-bye-

Εγώ πάλι γιατί είμαι με τον κύριο Ευάγγελο; :)
Στην τελική είναι λογικό να μην έχει μία δουλειά, όπως αυτό το excel αρχείο, φόρα παρτίδα στο internet.
Από τα νέα μηνύματα που βλέπω κάθε μέρα το 1/10 είναι links προς άλλα site. Δεν μπορώ να πω ότι με ενοχλεί αλλά ούτε ότι θα πάω να γραφτώ σε κάποιο άλλο forum επειδή απλά είδα το link.
Κατά τα άλλα, υπάρχουν administrators σε αυτό το forum που μπορούν να αντιδράσουν όπως θέλουν, να διαγράψουν ένα μήνυμα, να το κάνουν edit ή να διαγράψουν και έναν χρήστη. Θεωρώ όμως απαράδεκτη την προσωπική επίθεση εναντίων οποιουδήποτε χρήστη ότι και να έχει κάνει αυτός.
Είμαι και εγώ administrator για πάνω από δεκαπέντα χρόνια σε δύο forum και θεωρώ σωστή την αντίδραση "My way or the highway" των άλλων administrators. Αυτή όμως πρέπει να είναι κόσμια.
Δεν κατακρίνω, απλά επισημάνω την γνώμη μου και το αφήνω στα χέρια σας.
Φιλικά

Την περασμένη φορά υποστήριξα τον skaloumbakas, γιατί έδινε links στο ACA να διαβάσουμε. Αλλά αυτή τη φορά όχι. Θα μπορούσε να μας δώσει τα αρχεία απ' ευθείας. Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε εδώ για κάτι στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο τα μέλη του ACA.

...έτσι είναι...αφού το θέλουν prive το (υποτιθέμενο) site τους δεν πρέπει να μάς τα πρήζουν συνέχεια...και όποτε δεν έχει τι άλλο να κάνει ο Σκαλούμπακας να μπαίνει στο ένα ή στο άλλο forum και να προσπαθεί να δημιουργήσει "φαγωμάρα" ανάμεσα στα μέλη...η άποψή μου είναι ότι δεν θα πρέπει να τον "χαϊδέψετε" άλλο και να γίνει αυτό που πρέπει...δεν νομίζει ότι αξίζει να ασχοληθούμε άλλο με τα "γραφόμενά" του, όποια και αν είναι αυτά...από links, ειρωνείες ή ακόμα και (δήθεν) ενημερωτικά άρθρα...αυτά και από μένα και sorry αν σάς κούρασα...-bye-

Όχι ρε σεις, ο Χρήστος είναι καλό παιδί.

Απλά θα βάλει εδώ το excel αρχειάκι και ούτε γάτα - ούτε ζημιάααα.

Να κάνουμε καμιά μικτή συνάντηση σε ταβερνείο να τα π(ι)ούμε.

Γιατί με τις ρετσίνες και τα κρέατα όλα λύνονται...

-1) Τα links με τα XLόφυλλα θα ήταν χρήσιμα και ενδιαφέροντα αν ήταν πιο εύκολα προσβάσιμα(χωρίς login).
-2) Οι φράσεις 'έξωπετάξτε τον' ή 'δεν πρέπει να μάς τα πρήζουν συνέχεια' (που αναφέροναι στο thread και που ούτε καν σχολιάζονται από τους admins) με ενοχλούν πολύ περισσότερο από τα αναφερόμενα links.
-3) Ο mr. Skaloumbakas (δεν τον γνωρίζω προσωπικά) είναι άνθρωπος με πάθος, γνώστης της καλής μουσικής και του καλού ήχου, είναι στο χώρο του hi-end πολύ πριν από πολλούς εδώ μέσα και η μέχρι τώρα παρουσία του στο AV CLUB δε νομίζω να έχει αρνητικά αποτελέσματα.Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.
-4) Μr. Skaloumbakas σας καλώ σε μια κίνηση καλής θέλησης να δώσετε τα XL στο AV CLUB ή να τα ξεκλειδώσετε για να είναι προσβάσιμα από όλους.Έτσι θά έχουμε και πιο 'accurate' αποτελέσματα.

Πιστεύω πως εαν σταματήσει να βαζει μονο links και παρουσιασει εδω τις προτασεις χωρις να υποχρεωνει με εγγραφή σε αλλο φορουμ, θα αντιστρέψει το κλίμα που εχει δημιουργησει και αν ειναι πραγματικα παθιασμενος με το άθλημα και οχι με το χώρο του, αυτος ειναι ο μοναδικος δρόμος.

Από την άλλη θα ήθελα να καταγγείλω τον κύριο Σκαλούμπακα για τεχνικές τύπου Μαμαλάκη...
Μας κάνει να τρέχουν τα σάλια μας και μετά... μένουμε με τηγανιτά αυγά στο πιάτο. :(

να διαβάζετε καλύτερα...

Μερικοί φαίνεται διαβάζουν αλλά στο νου τους έχουν πως θα βάλουν μεγάλα κόκκινα γράμματα για να με... φοβίσουν!!! :slapface:

Βάζω λοιπόν τό κομμάτι που δεν προσέξατε οι περισσότεροι, υπογραμμίζοντας τα σημεία αυτά:

..... Πιστεύουμε θα ήταν σκόπιμο όχι μόνον τα μέλη αλλά η ευρύτερη audio κοινότητα να έχει λόγο και να βοηθήσει, διαλέγοντας ποιό θα ήταν πιό αποδοτικό και χρήσιμο για τον εκάστοτε ιδιοκτήτη ενός audio συστήματος.

Αν δεν σας κάνει κόπο, επισκεφτείτε το Forum του A.C.A. @ http://aca.gr/forum/viewtopic.php?t=1530 και ΨΗΦΙΣΤΕ στο POLL που έχει ANOIXTEI - ευπρόσδεκτες και οι όποιες σκέψεις σας βεβαίως - βεβαίως.....

Οι συντάκτες δεν συμφωνούν, εαν δεν τελειοποιηθεί, να βγεί εκτός του ACA.GR (ήδη υπάρχουν αντιδράσεις και γι' αυτό που ήδη έκανα...)

Εαν θέλετε έχει καλώς. Εαν δεν θέλετε, πάλι έχει καλώς.

Καλώς λοιπον θα περιμενουμε μεχρι να τελοιοποιηθει και να παρουσιαστει εδω!

Τι έχει να φοβηθεί το avclub απο το ACA και δεν έχει απο όλα τα υπόλοιπα συναφή φόρα; Αν δεν σου αρέσει μην μπαίνεις σου την σπάει ο τάδε; μην τον διαβάζεις. Αυτά έχουν απαντηθεί σε σχετικό thread στην cafe.