Πως να αξιοποιήσω τα ακουστικά μου;

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,176
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι κάτοχος του παρακάτω μοντέλου.
http://eastern-europe.beyerdynamic....o-and-stage/studio-headphones/dt-990-pro.html

Η πηγή για τα πάντα είναι ένα pc που στέλνει ηχητικό σήμα στον yamaha rx-v779 μεσώ της GPU (HDMI v1.4). Μέχρι τώρα δεν σας κρύβω ότι πολύ σπάνια ακούω με τα ακουστικά μου πρώτον γιατί κάθομαι σχετικά μακριά απ τον ενισχυτή και παρόλο που έχω βάλει την προέκταση του καλωδίου που είχαν μέσα στο κουτί τα ακουστικά από την μάνα τους, νιώθω ότι τραβάει το καλώδιο και δεν θέλω να μου χαλάσουν και δεύτερον επειδή δεν ακούω αισθητή διάφορα στην ποιότητα που να δικαιολογεί να μετακινώ έπιπλα όταν θέλω να ακούσω μουσική.

Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα για τον κόσμο των ακουστικών αλλά ξέρω από τα λίγα που διάβασα εδώ μέσα ότι ένας a/v receiver με πηγή hdmi δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να ακούς μουσική από ακουστικά (ισως και γενικα). Ο λόγος που ακούω την μουσική έτσι είναι επειδή δεν θέλω να σηκώνομαι για να αλλάζω cd συνεχώς (τα έχω περάσει όλα στο σκληρό μου σε flac μορφή) αλλα και επειδη το pc μου ειναι γενικα το media center μου και απο εκει τα κανω ολα.

Επίσης εδώ και ένα-δυο χρόνια έχω κατεβάσει και αρκετά sacd όπως και αρκετά μουσικά αρχεία 24bit 88200hz που παίζω μεσώ foobar αλλά δεν ξέρω πως να τα αξιοποιήσω για να τα απολαύσω σωστά μέσα από τα ακουστικά μου. Αν βρισκόσασταν στη θέση μου και με budget 500 euro τι θα μου προτείνατε να κάνω/αγοράσω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την οποιαδήποτε διευκρίνιση - απάντηση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να προσθέσω ότι δεν έχω αρχεία σε mp3 και σε άλλα συμπιεσμένα formats ούτε ακούω μουσική από youtube, δεν θέλω να ακούω μουσική μεσώ smartphone, δεν με ενδιαφέρει το bluetooth και γενικά οτιδήποτε ασύρματο. Αν το αποτέλεσμα είναι καλό δεν έχω καμιά αντίρρηση να κατασκηνώσω στο πάτωμα μπροστά στα μηχανήματα

Last edited:
Ενα dac/amp και είσαι ΟΚ.
Εχω τα ίδια ακουστικά με σένα και έχω πάρει το ifi micro idsd. Σε σχέση με το προηγούμενο ταιριασμα με dac που είχα (asus xonar stx) εγινε άλλο ακουστικό κατά τη γνώμη μου. Ο ζεστός-μουσικός-ευχάριστος χαρακτήρας του ifi ταίριαξε πολύ καλά με τον λίγο σκληρό πριμάτο χαρακτήρα του dt 990 , έφερε πιο μπροστά τις οπισθωχωρημένες μεσαίες , ταίριαξε ωραία στο μπάσο (στο οποίο το dt990 έχει σημαντικές δυνατότητες για ανοικτό ακουστικό) και γενικά έκανε τον ήχο λίγο πιο ισορροπημένο και "αναλογικό". Πραγματικά υπήρχε πολύ χαμένο potential στο συγκεκριμένο ακουστικό χωρίς ένα καλό dac/amp.
Έχεις αρκετές επιλογές λοιπόν με τα 500 ευρώ αν και πιστεύω ότι το ifi θα σε ικανοποιήσει γιατί ταιριάζει με τα ακουστικά , παίζει τα πάντα, είναι σεβαστό vfm και πολύ versatile. Δουλέυει και σαν φορητή συσκευή που ακόμα και να μην είναι αναγκαίο είναι ενα συν. Εγώ το έχω στον υπολογιστή μου και μόλις πάω ταξίδι απλά το αποσυνδέω και το βάζω στη τσάντα μου. Οπότε σε συνδυασμό με streaming από το tidal έχω όλη μου τη μουσική όπου και αν είμαι με ένα πολύ ευχάριστο ηχητικό αποτέλεσμα.

ΟΚ πάμε για ifi προιον. Τώρα πιο ακομα δεν ξερω όπως δεν ξερω και ποιος είναι ο καλυτερος τρόπος για να το συνδέσω γιατι βλέπω έχει διάφορα inputs. H motherboard μου εχει εξοδους 3,5mm jack, optical και φυσικα μπολικα usb. Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να συνδεσω ωστε να εχω πιο ποιοτικο αποτελεσμα;

Συνδέεις το pc στην είσοδο usb του ifi και τα ακουστικά στην έξοδο ακουστικών του ifi (μεγάλο καρφί). Έτσι το ifi μετατρέπει το ψηφιακό σήμα του υπολογιστή σε αναλογικό και οδηγεί τα ακουστικά.

δεν χανω σε ποιοτητα απο την μετατροπη απο ψηφιακο σε αναλογικο;

μα αυτο ειναι και το νοημα του dac.να μετατρεπει το ψηφιακο σε αναλογικο και να σου δινει-σαφως-καλυτερο και φυσικο ηχο,απ`οτι σου δινει η όποια ψηφιακη εξοδος.

δεν χανω σε ποιοτητα απο την μετατροπη απο ψηφιακο σε αναλογικο;

Αυτό όπως ειπώθηκε έτσι κι αλλιώς γίνεται. Μέχρι τώρα τη μετατροπή την αναλάμβανε ο yamaha, αφού το σήμα έφευγε ψηφιακά από το πισι μεσω hdmi. Το ifi θα αναλάβει τη μετατροπή και την οδήγηση των ακουστικών και αφού είναι εξειδικευμένο σε αυτούς τους τομείς, αναμένεται να αποδώσει καλύτερα ως σύνολο με τα beyer.

ok καταλαβα. Λοιπον, με κατατοπισατε και σας ευχαριστω. Θα κοιταξω προσεκτικα το καθε μοντελο της εταιριας και θα αποφασισω.

DomieMic65 το micro κοιτουσα και εγω μεχρι που διαβασα ενα αλλο νημα που καποιος ελεγε οτι ετσι οπως τα ειδε απο μεσα, τα schiit του φανηκαν πιο ποιοτικα φτιαγμενα και αρχισα να κοιταω και απο εκει μερια. Το να ειναι φορητο δεν με ενδοιαφερει καθολου τωρα για το οικονομικο....καλυτερα να αποταμιευσω χρηματα για λιγο ακομα καιρο και να παρω τελικα κατι καλυτερο παρα να απογοητευτω με την αγορα μου.

Αλλα το ολο θεμα με εχει μπερδεψει αρκετα. Π.χ τα κουστικα μου εμενα ειναι 250ohm αυτο παιζει καποιο ρολο στην επιλογη ενισχυτη, μετα διαβασα αυτο

http://www.audioholics.com/frequent...-need-an-external-digital-to-analog-converter

και αρχισα να σκεφτομαι μηπως το dac δεν θα εχει και πολυ διαφορα σε μενα αφου δεν ακουω παρασιτα ή καποια παρεμβολη κτλ. Σαν να μην εφτανε ολο αυτο .....προσεξα οτι σε αντιστοιχα περιπου χρηματα η Schiit εχει υλοποιησεις με λαμπα....δεν ειχα ποτε μου λαμπατο ενισχυτη για stereo αλλα ειχα στην κιθαρα οποτε ξερω τι θα πει λαμπα και πως ακουγεται σε σχεση με τρανζιστορ και αφου το ζητουμενο ειναι η ποιοτητα και η extra ενταση αρχισα να κοιταω και κατα εκει. Μετα ομως αυτη η λυση δεν ειχε usb και τι θα γινεται με τα 24bit αρχεια που εχω μαζεψει? Θα ακουγονται καλυτερα μεσω αναλογικου jack 3,5mm μεσω του laptop ή το usb ειναι μονοδρομος κτλ. Εχω μπλεξει τα μπουτια μου εδω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οταν με το καλο παρω οτι ειναι να παρω με το που ερθει σπιτι θα το συνδεσω και κανω blind test για να σιγουρευτω οτι καταλαβαινω διαφορα...αν δεν καταλαβω τιποτα και εχω ξοδεψει 500ευρω τσαμπα θα ανεβασω πιεση και σκεφτομαι μηπως τα 500ευρω τελικα δεν ειναι αρκετα ουτε καν για αρχη? Αυτο που θελω ειναι μολις φορεσω ξανα τα ακουστικα μου να πω "ααααα Τωρα ...μαλιστα!" Ισως θελω και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο???:flipout:

Last edited:
Θέλεις DAC/amp. Σαφώς κ θα έχει διάφορα η προσθήκη DAC!!
Για τα Schiit δεν μπορώ να πω μιας κ δεν έχω ακούσει κανένα (αν κ ήμουν από τους πρώτους που τα ανακάλυψε στο φόρουμ τολμώ να πω...). Από την άλλη τα ifi τα ξέρω καλά. Το micro είναι κ αρκετά (για να μην πω πολύ) ικανός ενισχυτής ακουστικών με τις τόσες ρυθμίσεις του. Στα 250ohm δεν έχει κανένα θέμα..
Επίσης μην ξεχνάς την παρουσία αντιπροσώπου ...
Το σιτ αν πάθει κάτι θα είναι λίγο μπέρδεμα η επισκευή!

Το σιτ μπορω να το παρω απο ευρωπη και να το στειλω αν παθει κατι εκει (Belgium and The Netherlands: Sonority Audio). Αν ηταν αμερικη δεν θα το σκεφτομουν καν αλλα στο Βελγιο ή στην Ολλανδια θα ειναι σε 2-3 μερες και δεν εχω και θεματα με τελωνειο κτλ. Επισης εχω και φιλους που ζουν μονιμα στο Αμστερνταμ και στις Βρυξελλες οποτε δεν με φοβιζει το ολο θεμα.

Αμα πάρεις το micro και δεν καταλάβεις διαφορά στα dt990 έλα να σου δώσω εγώ πίσω τα 500 ευρώ που έδωσες :flipout:
Μια χαρά είναι τα 500 ευρώ για αρχή μην τρελαθούμε

Καλα δεν εχω και χρυσα αυτια...ουτε ειπα να ξοδεψω χιλιαδες ευρω. Αλλα αν ειναι η διαφορα απο τα 500 στα 800 να ειναι η μερα με την νυχτα δεν θα πω οχι. Δεν ειμαι απο αυτους που αλλαζουν συχνα μηχανηματα για αυτο το σκεφτομαι τοσο. Οκ παμε σε ifi audio idsd micro λοιπον και συγνωμη εαν σας επριξα:flipout:.

Χαχα δεν μας έπρηξες βέβαια! Καλά κάνεις και ψάχνεσαι.
Πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσει το Micro αλλά εννοείται οτι δεν είναι και μονόδρομος. (εφόσον ανέβαινεις στα 800)
Δες και αυτό το thread που έχει ανοίξει. Θα σε βοηθήσει. Κάνε και μια ερώτηση και εκεί άμα θες υπάρχει μπόλικη εμπειρία των συμφορουμιτών που σχολιάζουν και από το ifi και από τα αντίστοιχα μηχανακια.

Στην σελιδα του ifi διαβαζα το manual εχθες και προσεξα οτι γραφει σε καποιο σημειο. "Προσοχη εγκαταστηστε τους drivers ΠΡΙΝ να συνδεσετε το usb", μετα ειδα στους drivers των συσκευων οτι εχει μονο για windows και για mac, με εμενα που εχω ubuntu τι γινεται? Εχει κανεις αντιστοιχη εμπειρια?

http://ifi-audio.com/micro-idsd-ifi-xmos-firmware/

Last edited:
δεν χρειάζεσαι οδηγούς για ubuntu ...

εκτός από τις λύσεις που προτάθηκαν, νομίζω ότι θα κάνεις άριστα την δουλειά σου με αυτό ... ο έλλην αντιπρόσωπος το δίνει για 200 μετρητά και επειδή νομίζω ότι βρίσκεται Θεσσαλονίκη, ίσως μπορείς να πάρεις λαπτοπ+ακουστικά και να δοκιμάσεις πριν την αγορά ... ο ίδιος έχεις και τα fiio, στην σειρά των οποίων μπορείς να βρεις και άλλες εναλλακτικές πριν τα 200 ευρ´β

Στην σελιδα του ifi διαβαζα το manual εχθες και προσεξα οτι γραφει σε καποιο σημειο. "Προσοχη εγκαταστηστε τους drivers ΠΡΙΝ να συνδεσετε το usb", μετα ειδα στους drivers των συσκευων οτι εχει μονο για windows και για mac, με εμενα που εχω ubuntu τι γινεται? Εχει κανεις αντιστοιχη εμπειρια?

http://ifi-audio.com/micro-idsd-ifi-xmos-firmware/
Το λινκ που έβαλες είναι για το firmware της συσκευής.
Αυτό απαιτεί να έχει εγκατασταθεί από πριν ο driver.
Σε macos και linux δεν χρειάζονται drivers