Πώς να νικήσεις τους υπερεπιστήμονες της Seagate! (Ανάκτηση δεδομένων από 7200.11)

raise

Established Member
31 August 2007
130
Αθήνα
:grandpa: Για όσους έχουν πρόβλημα (ή αποκτήσουν) με δίσκους Seagate έκδοσης 7200.11 (κατασκευή έως και January 12, 2009) υπάρχει λύση!

Για όσους δε γνωρίζουν, ΟΛΟΙ οι δίσκοι 7200.11 με firmware SD15 μετά από κάποιο power cycle ON θα παρουσιάσουν ένα από τα δυο παρακάτω συμπτώματα:
- 0 LBA error: Το BIOS βλέπει το δίσκο ως ένα 0MB drive.
- BSY error: Ο δίσκος μπαίνει σε halt state, ή BuSY state και δεν εμφανίζεται στο BIOS.

Όσοι προλαβαίνουν (εγώ) κάνουν firmware update από SD15 σε SD1A. Για όσους δεν πρόλαβαν (συνάδελφος από τη δουλειά) κάνουν ότι λέει ο τύπος ΕΔΩ.

Ο φίλος μου είχε ένα ST3750330AS σε BSY error. Αρχικά για να μη μπλέξει ο άνθρωπος με κονσόλες και πειράματα αγόρασε έναν ίδιο δίσκο και αλλάξαμε μαζί τα PCB. Δυστυχώς για εμάς δε πέτυχε. (Σε άλλους δούλεψε κανονικά όμως)
Έτσι περάσαμε στη λύση του παραπάνω post, η οποία δούλεψε κανονικότατα!
Ο μόνος εξειδικευμένος εξοπλισμός Data Recovery που θα χρειαστείτε είναι ένας αντάπτορας RS232 σε TTL, για να κάνετε το Rx Τx της RS θύρας, από 15V σε Rx Τx σήμα των 5V για TTL.
Όσοι βιάζονται (όπως ο φίλος μου) μπορούν να βρουν Ελλάδα από εδώ… Αλλιώς ebay.
Όσοι ξέρουν από ηλεκτρονικά παίρνουν με 5 ευρώ σύνολο ένα θηλυκό D sub με 8 pin, ένα ΜΑΧ232 και 4 πυκνωτές για να κάνουν το σχέδιο της σελίδας 7.
Το εγχείρημα παίζει εγγυημένα! Είχε πάνω στο δίσκο windows. Όχι μόνο κράτησε τα δεδομένα του, αλλά ο δίσκος δουλεύει κανονικά και bootάρει μια χαρά!

Οι άνθρωποι στη Seagate είναι απλά ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΙ (ρε μπας και είναι έλληνες;) Τον Ιανουάριο έβγαλαν ένα προχειρότατο firmware το οποίο μόνο επιδείνωση του προβλήματος επέφερε. Το απέσυραν και τώρα πια έχουν online το σωστά! Υπόψη πως κάνουν ΔΩΡΕΑΝ ανάκτηση μόνο όταν ο δίσκος είναι δικός τους και ΟΧΙ έκδοση OEM!

Attachments

• Fix_BSY_SEAGATE 01.jpg
    Fix_BSY_SEAGATE 01.jpg
    28.9 KB · Views: 29
  • Fix_BSY_SEAGATE 002.jpg
    Fix_BSY_SEAGATE 002.jpg
    27.2 KB · Views: 13
  • Fix_BSY_SEAGATE 003.jpg
    Fix_BSY_SEAGATE 003.jpg
    47.4 KB · Views: 19
  • Fix_BSY_SEAGATE 004.jpg
    Fix_BSY_SEAGATE 004.jpg
    35.2 KB · Views: 21
WD rulez.:grinning-smiley-043
Μία φορά έκανα το λάθος και επέλεξα seagate αντί για WD. Δεν το ξανακάνω.
Ένας 20άρης απεβίωσε πρόωρα ενώ ο 250άρης που αγόρασα κάνει σαν τρένο όταν διαβάζει ή γράφει και αναγκάστηκα να μεταφέρω (ευτυχώς μόνο με λίγα μικροπροβλήματα) τα δεδομένα , τα windows και τα προγράμματα που είχα περασμένa στον αθόρυβο 80άρη WD (ο οποίος είναι πάντα πιο δροσερός παρά το ότι είναι σε χειρότερη θέση από πλευράς εξαερισμού).
Ο δεκάρης WD που έχω εδώ και 10 χρόνια δουλεύει απροβλημάτιστα στον υπολογιστή του πατέρα μου.

Re: Απάντηση: Πώς να νικήσεις τους υπερεπιστήμονες της Seagate! (Ανάκτηση δεδομένων α

WD rulez.:grinning-smiley-043
Μία φορά έκανα το λάθος και επέλεξα seagate αντί για WD. Δεν το ξανακάνω.
Ένας 20άρης απεβίωσε πρόωρα ενώ ο 250άρης που αγόρασα κάνει σαν τρένο όταν διαβάζει ή γράφει και αναγκάστηκα να μεταφέρω (ευτυχώς μόνο με λίγα μικροπροβλήματα) τα δεδομένα , τα windows και τα προγράμματα που είχα περασμένa στον αθόρυβο 80άρη WD (ο οποίος είναι πάντα πιο δροσερός παρά το ότι είναι σε χειρότερη θέση από πλευράς εξαερισμού).
Ο δεκάρης WD που έχω εδώ και 10 χρόνια δουλεύει απροβλημάτιστα στον υπολογιστή του πατέρα μου.

...μία από τα ίδα -bye-

Αν και οι σκληροι ειναι λαχείο, εγω WD εχω κοψει εδω και καιρό...

4 400αρες ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ 4 ετων βγηκαν off μεσα σε 6 μήνες....
ευτυχως είχαν 5ετη εγγυηση....χωρια για οσους απλους μου εχουν κτυπήσει και εχω χασει τα απιστευτα δεδομενα...

Re: Απάντηση: Πώς να νικήσεις τους υπερεπιστήμονες της Seagate! (Ανάκτηση δεδομένων α

οι σκληροι ειναι λαχείο
Εννοείτε! :2thumb22sup:

Οι Western Digital και οι Seagate είναι σκληροί δίσκοι τις οκάς! Δε ξέρω γιατί μας τους έχουν ψωμοτύρι εδώ πέρα… Οι μόνοι δίσκοι που αξίζουν για μένα είναι οι Toshiba και οι Samsung. Πραγματικές προδιαγραφές και λίγο καλύτεροι “τεχνολογικά”.
Μέχρι τώρα έχω off ένα WD1200JB Caviar (120GB) και δύο Seagate Barracuda 7200.7 ST340014A (40GB).

Το παράδοξο στην ιστορία είναι πως φέρθηκαν πολύ επιπόλαια στη Seagate. Έβγαλαν ένα ελαττωματικό προϊόν. Προσπάθησαν να διορθώσουν το λάθος τους βγάζοντας ένα firmware δίχως έλεγχο που επιδείνωσε το πρόβλημα αφαιρώντας το από την online σελίδα τους μετά από λίγες μέρες και γενικός αρνούνται την οποιαδήποτε ευθύνη.

Επίσης στο εξωτερικό έχει βουίξει ο τόπος… Εδώ τίποτα… Επιπλέον η Ελλάδα σε δήλωση S/N από ιδιοκτήτες της ελαττωματικής σειράς είναι πάλι στο πάτο. Αλλά ο Ελληνάρας έχει λεφτά! Άμα του χαλάσει ο δίσκος με τις τσόντες, θα πάει να πάρει άλλο. Μη κάνουμε μπακάπ και στο πορνό τώρα…
Ρε δε πάμε καλααα…

Εγω παντως οσους WD εχω παρει μου εχουν βγει πολυ καλοι σε αντιθεση με δισκους αλλων εταιριων (Toshiba, hitachi) που εχουν χαλασει ολοι.

Και μετά άντε να βάλεις τα τραγουδάκια σου σε σκληρό...
Και μια ωραία πρωία να τα χάσεις όλα.
Ουστ!

Raise, ΤΝΧ για την ενημέρωση.

Όσο για τα backup, πάντοτε προτείνω σε όλους να είναι πολύ προσεκτικοί. Προτείνω πάντοτε να κάνετε backup όλα σας τα δεδομένα, και εφόσον είναι δυνατό να κρατάτε και ένα backup σε άλλο χώρο – off-site backup. Δεν είναι κάτι το δύσκολο μια φορά το τρίμηνο λ.χ. να πηγαίνετε ένα δίσκο για φύλαξη σε κάποιο φίλο. Όλα αυτά, καθώς πέραν από αστοχίες σκληρών δίσκων θα πρέπει πάντοτε να υπολογίζουμε ότι τα δεδομένα μας διατρέχουν και άλλα ρίσκα, όπως κλοπή, φωτιά κ.ο.κ. – μακριά από εμάς που λέμε:-)