πως να παίξω αρχεία .flac και πως .dts?

gmask

Senior Member
30 January 2008
302
με ποιόν player, τι θα προτείνατε για τη μέγιστη ηχητική απόλαυση?

με ποιόν player, τι θα προτείνατε για τη μέγιστη ηχητική απόλαυση?

δεν υπάρχουν απαντήσεις στο ερώτημα αυτό που να γνωρίζουν οι μεγάλοι γκουρού.

Πάντως μπορείς να δοκιμάσεις το foobar που παίζει και dts αλλά και το jriver (χωρίς να ξέρω 100% - έχω να ασχοληθώ με DTS γύρω στα 10 χρόνια)

.dts δεν έχω ιδέα αλλα για .flac το foobar οπως ειπε κ ο supersonic... θέλει ενα σχετικό σετάρισμα βεβαια ... α κ εννοείται θα βάλεις κ wasapi (win7 να υποθέσω; )

Γιατι δεν μας λες τι λειτουργικό έχεις; :)))
Για win7...
Aφου κατεβασεις το foobar πας στο components-output-wasapi (http://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_wasapi) το κατεβάζεις, το αποσυμπιεζεις και πας το αρχειο .dll που προκυπτει στα components του foobar στον υπολογιστή σου αυτο θα το βρεις στο system files-foobar-components (αν θυμάμαι καλα γιατι τωρα δεν γραφω απο pc)
μετα ανοιγεις το foobar πας στο settings (ή preferences παλι δεν θυμάμαι αλλα οπως κ να το λέει ιδιο ειναι) output και επιλέγεις απο τις επιλογές wasapi(καρτα ηχου ή dac που χρησιμοποιεις)
επισης κοιτα οπως λέει κ στο άλλο νημα να απενεργοποιήσεις το resampling αν ειναι ενεργο... πιστευω πως στο δυκτιο θα βρεις screenshots για ολα αυτα ... ισως κ εδω...

έχω win7. Είμαι ΟΚ ή πρέπει να κάνω ότι περιέγραψες?

Άλλη πιο σύνθετη ερώτηση: Εχω μία τηλεόραση Samsung UE46C6700 στην οποία ακούω μουσικά αρχεία από το HTPC μου μέσω DLNA με το πρόγραμμα serviio. Ο ενσωματωμένος media player της τηλεόρασης δεν αναγνωρίζει αρχεία .flac. Τι μπορώ να κάνω για να τα παίζει?

δεν υπάρχουν απαντήσεις στο ερώτημα αυτό που να γνωρίζουν οι μεγάλοι γκουρού.

Πάντως μπορείς να δοκιμάσεις το foobar που παίζει και dts αλλά και το jriver (χωρίς να ξέρω 100% - έχω να ασχοληθώ με DTS γύρω στα 10 χρόνια)
Το Jriver παίζει κανονικά dts, και κάνει και downsampling αν το χρειάζεσαι.

Το Jriver παίζει κανονικά dts, και κάνει και downsampling αν το χρειάζεσαι.

ευχαριστώ για την πληροφορία.
Αν και όπως είπα δεν ασχολούμαι πλέον με dts ώστε καν να το δοκιμάσω.

Για να παίξει οποιοσδήποτε player dts, απλά ρυθμίστε τον να στέλνει bit perfect :-)

Άλλη πιο σύνθετη ερώτηση: Εχω μία τηλεόραση Samsung UE46C6700 στην οποία ακούω μουσικά αρχεία από το HTPC μου μέσω DLNA με το πρόγραμμα serviio. Ο ενσωματωμένος media player της τηλεόρασης δεν αναγνωρίζει αρχεία .flac. Τι μπορώ να κάνω για να τα παίζει?[/QUOTE]

γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό?

Φοβάμαι ότι δε μπορείς να κάνεις και πολλά αν δε σου έρθει κάποια αναβάθμιση από την ίδια τη Samsung.
Οι επόμενης γενιάς με android & market υποθέτω θα το κάνουν
Ξέρεις … κάθε χρόνο και περισσότερα features … κλασικά…

Ρωτάω αν εχεις win7 γιατι το wasapi ειναι για win7 (& vista νομιζω)
Πρέπει να κάνεις ο,τι περιγράφω... και ισως και κάποια ακόμα για το όλο στησιμο του foobar αλλα δεν θυμάμαι απο μνημης, πρέπει να σου πει κάποιος που παιζει με pc!