πως παιζω dts-hd?

johni41

Established Member
12 February 2010
178
καλησπερα παιδια!!
αγορασα σημερα ενα καλωδιο hdmi v1.4 10m και συνδεσα τον υπολογιστη μου με τον ενισχυτη, pioneer vsx-521(o ενισχυτης ειναι κ αυτος συνδεδεμενος με αλλο hdmi στην tv).
3 πραγματα θελω να κανω με τη συνδεση αυτη: να ακουσω μουσικη απευθειας απο το pc, να βλεπω ταινιες με μεγαλο bitrate εικονας και dts-hd οπου το media player δεν τα παιζει και τελος να παιζω κανενα παιχνιδι με surround ηχο και σε πιο μεγαλη οθονη (π.χ. assassins creed!)
χθες αγόρασα μια ταινια bluray, επειδη ειδα οτι εχει dts-hd master audio και ηθελα να δω αν εχει διαφορα ο ηχος.
το προβλημα μου ειναι οτι απο το vlc που παιζω τις ταινιες στον υπολογιστη κ τωρα και στο home cinema βλεπω στο audio codec να εχει dts και οχι dts-hd και επισης το καταλαβαινω και απο τα kbps του ηχου και σαν τελευταια επιβεβαιωση βλεπω στην οθονη του ενισχυτη να αναβει η ενδειξη dts.
τι μπορω να κανω για να παιξει το dts-hd? χρειαζομαι αλλο προγραμμα? πρεπει στο vlc να πατησω καποια επιλογη?
πειτε καμια γνωμη παιδια γιατι ξενερωσα!

Last edited by a moderator:
η καρτα γραφικων ειναι ati hd6950 2gb. που μπορω να δω αν υποστηριζει dts-hd?
δυστηχως δεν μπορω να βαλω πιο κοντο καλωδιο.

Ο DTS-HD MA είναι ένας audio codec.
Για να ακούσουμε DTS-HD MA πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να γίνει σωστά το decoding.
Αυτή η δουλειά προφανώς μπορεί να γίνει μέσα στον υπολογιστή, αλλά το ιδανικό είναι να γίνει στον ενισχυτή.
Εμείς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να στείλουμε τον ήχο απείραχτο στον ενισχυτή.
Η διαδικασία αυτή ονομάζεται bitstreaming. Περισσότερα εδώ.
Ο Vlc δεν υποστηρίζει ούτε decoding ούτε bitstreaming των HD φορμά.

Για να παίξεις σωστά DTS-ΗD Master Audio χρειάζεσαι κάποιον εμπορικό player πχ Cyberlink PowerDVD, Arcsoft TMT
ή κάποιον δωρεάν DS player πχ MPC-HC,PotPlayer οποίος με την βοήθεια του lav audio ή του ffshow να υποστηρίζει bitstreaming .
Για λεπτομέρειες πάνω στον LAV Audio δες εδώ .

καλησπερα και παλι! δοκιμασα powerdvd & tmt. το πρωτο μου εβγαζε οτι δεν υποστηριζει το ειδος του δισκου.... ευτυχως το δευτερο δουλεψε κανονικοτατα. συνδεσα κ τον ενισχυτη κ οντως εγραφε dts-hd. δεν ειδα ολοκληρη την ταινια αλλα σαν να μου φανηκε οτι στο ιδιο επιπεδο εντασης με το dts τωρα ακουγεται σαν να εχεις δυναμωσει κι αλλο την ενταση κ πιο καθαρα οι λεπτομερειες.ετσι μου φανηκε σατ 3-4 λεπτα που ειδα την αρχη της ταινιας.
και παλι ευχαριστω!!!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, αλλά όταν το καταφέρεις, αλλάζεις επίπεδο!