Πώς προβάλλονται τα ελεύθερα κανάλια και τα DVDs σε μία τηλεόραση budget 50”/ 4Κ?

PapGeo

New member
25 February 2019
7
Πώς προβάλλονται τα ελεύθερα κανάλια και τα DVDs σε μία τηλεόραση budget 50”/ 4Κ?

Καλημέρα σας, ευχαριστώ που υπάρχετε και δίνετε σημαντικές συμβουλές στον κόσμο. Έχω στο σαλόνι μου μια Samsung 32” FHD 7ετίας και σκέπτομαι να την δώσω στους ηλικιωμένους γονείς μου και να αναβαθμιστώ σε budget 4Κ 50”/VA. Διαβάζω εδώ καλά λόγια για την LG 50UK6470 στα 385 ευρώ. Η απόσταση θέασης μου είναι 2,60μ – 2,80μ και χρησιμοποιώ την τηλεόραση αποκλειστικά για να βλέπω ελεύθερα κανάλια, ιδίως τα HD, μερικά δισκάκια DVD ή Blue Ray από το DVD Club και λίγα ελεύθερα δορυφορικά. Με ενδιαφέρει και η ιδέα της smart TV για σερφάρισμα – YouTube στο μέλλον. Αν αγοράσω την 50”/4K τώρα, θα μπορώ τουλάχιστον να βλέπω τα HD ελεύθερα κανάλια με αξιοπρεπή ανάλυση, όπως βλέπω σήμερα και στην 32”, ή θα πρέπει να περιμένω το 2020 όταν η Digea θα αναβαθμίσει το σήμα της? Και τα DVDs επίσης, στην 50” θα προβάλλονται με ατέλειες?

Last edited by a moderator:
Καλωσόρισες. Τα κανάλια με 1080i ανάλυση θα προβάλλονται μάλλον αξιοπρεπώς, ενώ τα κανάλια με ανάλυση 576i, όπως και τα DVDs, δεν θα έχουν τόσο καλή ποιότητα εικόνας. Δηλαδή, περίπου όπως και με τη full HD τηλεόρασή σου, σε ανάλογη απόσταση. Σε κάθε περίπτωση, θα αξίζει η αναβάθμιση για την προαναφερθείσα απόσταση.

Ευχαριστώ Μιχάλη για την απάντηση, μάλλον θα προχωρήσω. Όμως, παρατηρώ ότι η LG 50UK6470, για την οποία έχουν γραφτεί τόσα θετικά σχόλια εδώ, τελικά δεν είναι VA panel, σύμφωνα με τα επίσημα sites της LG, αλλά IPS panel. Μήπως θα έπρεπε να πάω σε αντίστοιχα μοντέλα της Samsung της σειράς NU 7xxx, έστω και στις 49", όπως τα NU7102 ή NU7170? Είδα την LG και μου φάνηκε "γκουμούτσα" μπροστά στις Samsung, ιδίως ως προς το πάχος της, που σπίτι μου θα φαίνεται λόγω θέσης με την πρώτη ματιά. Νιώθω ότι σαν να πηγαίνω να αγοράσω παλιά TV. Καμιά συμβουλή σχετικά?

Re: Πώς προβάλλονται τα ελεύθερα κανάλια και τα DVDs σε μία τηλεόραση budget 50”/ 4Κ?

VA Panel είναι. Απλά για λόγους που αυτοί ξέρουν δεν αναφέρουν στην LG ότι χρησιμοποιούν VA Panel στις 50", 60" και 70". Το πάχος μόνο καλό είναι αφού σημαίνει Direct LED πανελ που σημαίνει καλύτερη ομοιομορφία σε σχέση με το Edge LED και καλύτερα ηχεία. Στις 49" υπάρχουν μόνο IPS πάνελ. Στις 50" μόνο VA.

Απάντηση: Re: Πώς προβάλλονται τα ελεύθερα κανάλια και τα DVDs σε μία τηλεόραση budge

Ευχαριστώ papasouzakias, άρα να αφήσω τις "ομορφονιές" και να πάω για την "γκουμούτσα" + 5ετή εγγύηση, σωστά? :coool:
Αλήθεια, οι Samsung που ανέφερα (NU 7xxx), γενικά, τί εικόνα παρέχουν σε σχέση με τις αντίστοιχες LG UK6xxx ?

Re: Πώς προβάλλονται τα ελεύθερα κανάλια και τα DVDs σε μία τηλεόραση budget 50”/ 4Κ?

Αν συγκρίνουμε τις 2 τηλεοράσεις στις 50" έχουν πάνω κάτω παρόμοια εικόνα με χαρακτηριστικό ότι οι Samsung έρχονται προρυθμισμένες με εντονότερη φωτεινότητα και πιο έντονα χρώματα και οι LG με πιο φυσικά χρώματα, κάτι το οποίο αλλάζει από τις ρυθμίσεις. Η LG έχει καλύτερη αντιανακλαστική επίστρωση και χειρίζεται καλύτερα τις αντανακλάσεις. Επίσης έχει τη λειτουργία Real Cinema για την αφαίρεση του judder όταν παιζουν ταινίες 24p από εξωτερικό media player ή blueray.

Επίσης και οι δύο έχουν παλύ χαμηλό input lag για τη σύνδεση με παιχνιδοκονσόλες.

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι η LG έχει καλύτερο media player με αναπαραγωγή περισσότερων αρχείων ταινιών, έχει υποστήριξη ταινιών με ήχο dts, έχει bluetooth, και καλύτερη smart πλατφόρμα τη Web OS 4.0

Θα σου πρότεινα και εγώ να επιλέξεις... γκουμουτσα.
Χθες πήρα την 60UK6200 και είναι προφανώς ΠΟΛΥ πιο χοντρή από τις άλλες στην βάση της, παρόλα αυτά, η εικόνα της ΠΟΛΥ καλύτερη ελεω direct και VA panel.
ΔΕΝ ξέρω τα μικρότερα και φθηνότερα μοντέλα τι ποιότητα παράγουν, αλλά για 60 και 630 ΔΕΝ μπορούσα να ζητήσω ΤΙΠΟΤΑ άλλο...