Πως Ρυθμιζω το Ρευμα ηρεμιας σε Techniks SU V4 A ?

16 July 2006
7,526
HAMBURG
Γεια σας Κυριοι μου ! Εχω εναν Techniks SU V4A τον οποιο αγορασα απο το ΕΒΑΥ σε αριστη κατασταση παιζει πολυ ωραια αλλα εχει ενα ελατωμα οτι μετα απο μιση ωρα η ψυκτρα του ενος καναλιου ειναι αρκετα πιο ζεστη απο το αλλο και οταν λεω αρκετα η μια ζεματαει η αλλη ειναι ζεστη απλα
... εως μετα απο 1 ωρα να ζεσταθει και αυτη πολυ αφου και οι 2 ενωνονται και η ζεματισμενη ζεσταινει και την αλλη ...

πως ρυθμιζω το ρευμα ηρεμιας ;;;;

Ξερω που ειναι τα ρυθμιστικα και ποια ακριβως ειναι // ξερω τις τιμες που πρεπει να δωσω σε αυτα τα εχω γραμενα ηδη απο το διαδυκτιο...

αλλα θελω να μου πει καποιος την διαδικασια και που να συνδεσω το πολυμετρο !!! Δηλ, κρυος ενυσχητης ;;; ζεστος ;;; με ηχεια επανω ;;; με τα αλλα χλαμπατσινγκανα συνδεδεμενα ;;; την ολη διαδικασια θελω και που συνδεω το πολυμετρο !

Ευχαριστω προκαταβολικα !!

το εσωτερικο του ειναι αυτο :

Attachments

• SU V4A.jpg
    SU V4A.jpg
    137.1 KB · Views: 222
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/66615/TECHNICS_suv4A.htmlhttp://www.eserviceinfo.com/downloadsm/66615/TECHNICS_suv4A.html
αν εχεις πολυμετρο, διαβασε το service manual
στην σελιδα που σου παραθετω υπαρχει ενα download link πανω απο τις διαφημισεις στο κατω μερος της σελιδας
καλο διαβασμα!
λογικα θα χρειαστει να κανεις μια ρυθμιση οταν ειναι κρυο, και αλλη μια μετα απο κανα 10 λεπτο (με κλειστο καπακι και αφου εχει παιξει)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα ηχεία εκτός!

Επειδη τα Αγγλικα μου δεν ειναι καλα καποιος απλα αν μπορει να μου πει την διαδικασια κρυος ζεστος με ηχεια χωρις με συσκευες συνδεδεμενες η χωρις ....κτλ.. ο ενισχτης στο μινιμουμ της εντασης ;;;

Το volume πρέπει να είναι πάντα στο ελάχιστο, γι’ αυτό και το ρεύμα αυτό το λέμε ρεύμα ηρεμίας της τελικής βαθμίδας. Συνήθως η μέτρηση γίνεται με μιλιβολτόμετρο μετρώντας την τάση ανάμεσα στις δύο βατικές αντιστάσεις που είναι κάτω του ενός Ωμ και που είναι σε σειρά με τα τρανζίστορς ή τα mosfet ισχύος. Αν δεν έχεις πληροφόρηση για το πόσο πρέπει να είναι αυτή η τάση, μια καλή ιδέα είναι και αφού το άλλο κανάλι θεωρείς ότι δουλεύει σωστά, είναι να μετρήσεις σε εκείνο την τιμή της τάσης και να ρυθμίσεις το προβληματικό κανάλι στην ίδια τιμή.

Πολυ σωστά τα λέει ο φίλος.μηπως καλύτερα να μετάφερθει το νήμα στην diy.κατεβασα το μανουαλ Βαγγέλη αλλά δεν έχω πρόσβαση σε υπολογιστή σήμερα.μπορω μα ρίξω αλλη μια ματια αύριο.στην σελιδα 5 αν θυμάμαι καλά από εχθές σου λέει τα test points που θα μπουν οι δεκτες του πολυμετρου και τις τιμές αναφοράς

Εδώ είναι και το κατάλληλο μέρος για βοήθεια είναι η αλήθεια.

Απάντηση: Re: Πως Ρυθμιζω το Ρευμα ηρεμιας σε Techniks SU V4 A ?

Πολυ σωστά τα λέει ο φίλος.μηπως καλύτερα να μετάφερθει το νήμα στην diy.κατεβασα το μανουαλ Βαγγέλη αλλά δεν έχω πρόσβαση σε υπολογιστή σήμερα.μπορω μα ρίξω αλλη μια ματια αύριο.στην σελιδα 5 αν θυμάμαι καλά από εχθές σου λέει τα test points που θα μπουν οι δεκτες του πολυμετρου και τις τιμές αναφοράς

Βρηκα τα σημεια Ειναι τα 301 303 302 304 που ονμαζει το σχεδιο βρηκα τα 3 αλλα το 304 δεν το βρισκω στην πλακετα ...

αλλα θα ηταν καλο οπως ειπα και πιο πανω καποιος να μου εξηγησει την διαδικασια !

Απλα ρωταω Κρυος η Ζεστος ;;; με ηχεια συνδεδεμενα ;;; με τα υπολοιπα συνδεδεμενα ;;; αυτα θελω να ξερω τα αλλα τα βρισκω ...

μην συνδέσεις τιποτα άσε τα δουλέψει κάνα μισάωρο και μετά κανε τις ρυθμίσεις και παρακολουθησε να δεις πως πάνε τα πράγματα

φυσικά μπορεί και υπάρχει βλάβη θα το δεις ρυθμίζοντας

Συνήθως τη διαδικασία της ρύθμισης την περιγράφει επαρκώς ο κατασκευαστής στο service manual.
Στην περίπτωση σου τα γράφει όλα στο κάτω μέρος της 5 σελίδας.

Στην αρχή ρυθμίζει dc-offset και μετά ρεύμα ηρεμίας. Σου γράφει χρόνους που πρέπει να τηρήσεις.
Χοντρικά στο dc-offset δεν πρέπει να έχεις καμία συσκευή συνδεδεδμένη επάνω στον ενισχυτή, ούτε ηχεία.
Στο ρεύμα ηρεμίας, θέλεις τεχνητό φορτίο, αλλά εσύ μπορεις να βάλεις τα ηχεία σου ως τεχνητό φορτίο.

Αν παλι δε το ρυθμισεις και ξεφευγει ξανα , προσεχε την ποιοτητα-κατασταση του τριμερ, ποσο καλα εφαπτονται τρανζιστορ ή διοδοι που ευθυνονται για το sensing-ρυθμιση του ρευματος ηρεμιας .

Στο ρεύμα ηρεμίας, θέλεις τεχνητό φορτίο, αλλά εσύ μπορεις να βάλεις τα ηχεία σου ως τεχνητό φορτίο.

Μανολη εδω θα διαφωνησω δεν χρειαζεται τεχνητο φορτιο και σε καμια περιπτωση τα ηχεια σαν τεχνητο φορτιο ,
Θα χρειαστει τεχνητο φορτιο μετα την ρυθμιση του ρευματος ηρεμιας ,για να βαλει μουσικη ή σημα με γεννητρια παντα με φορτιο για να δει την ικανοτητα του κυκλωματος ρυθμισης ρευματος ηρεμιας -ψυκτρας αν γυριζει το ρευμα ηρεμιας σε κανονικα επιπεδα.

Βιαστική απάντηση = μισή απάντηση. Είναι κανόνας τελικά.

Σωστά γράφεις Νίκο, απλά δεν ήθελα να τον μπερδέψω με το πως ελέγχεις το ύψος της πόλωσης με το φαινόμενο της "παραμόρφωσης κροσόβερ" που εμφανίζεται στο ημίτονο και το έγραψα λίγο "ροζέ".

Για το φίλο απλά τα πράγματα, ο κατασκευαστής θέλει τον ενισχυτή να ζεσταθεί μόνο ένα 10λεπτο και ακολούθως να ρυθμίσει τα R367 R368 έτσι ώστε το πολύμετρο να του δείξει τιμή 15,5mVdc, αυτό λογικά με την τιμή αντιστασης που θα δώσει η θέση του ροοστάτη, θα δώσει μια συγκεκριμένη τιμή ρεύματος σε mA.

Δεν εχω κανω τιποτα ακομα διοτι δεν μπορω να βρω το Τσεκ ποιντ 304 που στο καλο το εχει δεν ξερω ... θα προσπαθησω αυριο !! Ευχαριστω Ολους σας !!!

Θα βαλω εντυπωσεις και αποτελεσμα συντομα !!

Παλμογραφο δεν εχω
εχω μονο ενα καλο Πολυμετρο !!!

Το δείχνει το TP304 περίπου και δέκα από το δεξί ηλεκτρολυτικό, ανάμεσα σε αυτόν και τη ψύκτρα.

Στην ουσία είναι η γέφυρα δίπλα από την αντίσταση R342, γιατί στο σχηματικό που βρίσκεται στην 17 σελίδα, αυτό το TP304 ενώνεται με το TP307 ή το Pin2 του 8050

Attachments

• TP304.jpg
    TP304.jpg
    78.2 KB · Views: 126
Οκ το βρηκα και το 304 ! Λοιπον εβαλα το Πολυμετρο στα 200mv ειναι η μικροτερη κλιμακα που εχει .. και μετρησα και τα 2 καναλια και μου εδειχνε 48 στο ελατωματικο και 40 στο υποτιθετε καλο καναλι ...

Ρυθμισα πρωτα τα ρυθμιστικα 367 και 368 αφου με τα 337 και 338 δεν αλλαζε τιποτα !!! λοιπον το εφερα στα 15,5 μιλιβολτ σε καθε καναλι και αμεσως μετα απο 3 με 4 λεπτα εγινε η ψυκτρα χλιαρη !!!!!!!!!!! τα ρυθμισα χωρις φορτιο και με το βολιουμ τερμα κλειστο !!

Πειτε μου τι δεν παει καλα ;;;; παντως ο ενισχητης ειναι ανοιχτος ακομα στο ρευμα ειναι και πλεον η ψυκτρα ειναι χλιαρη .... λετε να μην παιζει αμα τον συνδεσω ;;;

Ο Ενυσχιτης παιζει και παιζει οπως πριν Ωραιοτατα !!!!!!!!

Re: Απάντηση: Πως Ρυθμιζω το Ρευμα ηρεμιας σε Techniks SU V4 A ?

Οκ το βρηκα και το 304 ! Λοιπον εβαλα το Πολυμετρο στα 200mv ειναι η μικροτερη κλιμακα που εχει .. και μετρησα και τα 2 καναλια και μου εδειχνε 48 στο ελατωματικο και 40 στο υποτιθετε καλο καναλι ...

Ρυθμισα πρωτα τα ρυθμιστικα 367 και 368 αφου με τα 337 και 338 δεν αλλαζε τιποτα !!! λοιπον το εφερα στα 15,5 μιλιβολτ σε καθε καναλι και αμεσως μετα απο 3 με 4 λεπτα εγινε η ψυκτρα χλιαρη !!!!!!!!!!! τα ρυθμισα χωρις φορτιο και με το βολιουμ τερμα κλειστο !!

Πειτε μου τι δεν παει καλα ;;;; παντως ο ενισχητης ειναι ανοιχτος ακομα στο ρευμα ειναι και πλεον η ψυκτρα ειναι χλιαρη .... λετε να μην παιζει αμα τον συνδεσω ;;;

Ο Ενυσχιτης παιζει και παιζει οπως πριν Ωραιοτατα !!!!!!!!

Eυαγγελε σε παρακαλω να μετρησεις ξανα και να παρεις την ιδια τιμη περιπου μετα απο δυο τρεις ημερες (ισως εβδομαδα -μηνα) εφοσον τον λειτουργεις
Επισης την ιδια τιμη περιπου πρεπει να παιρνεις οταν μετα απο δυο τρεις ωρες λειτουργιας δεν παιζεις μουσικη .

Τελικα ο Ενισχητης δουλευει μεχρι σημερα μια χαρα Χλιαροτατος !!!!!!!! υπαρχει κατι αλλο να κοιταξω ;;; Θα τον καθαρισω λιγο και τον κλεινω ... βαριεμαι να τον ξαναμετραω ....η να περιμενω ;;;;

Ευχαριστω Ολους σας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύντομα θα σου παρουσιάσει θέμα με τους διακόπτες επιλογής πηγής, επιλογής ηχείων Α/Β και τον ρελέ προστασίας. Προληπτικά καθάρισέ τους με το ειδικό σπρέι. Στο ρελέ μάλιστα μπορείς να βγάλεις με προσοχή το καπάκι του και να καθαρίσεις απαλά τις επαφές με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο και μετά καθαρισμός με το σπρέι. Μεγάλη προσοχή στις ντίζες που κινούν τους διακόπτες επιλογής. Αν χαλάσουν πολύ δύσκολα θα βρεις άλλους.
Καλές ακροάσεις. Έχω τον SU-V2.