πως σας φαινετε?

sfina

New member
9 December 2008
4
καταρχην να πω ενα γεια και ενα μπραβο σε ολους για την προσπαθεια που κανετε βοηθωντας καποιους που δεν εχουν πολλες γνωσεις να κανουν τις σωστες αγορες
στο θεμα μας τωρα λεω να κανω κι εγω ενα htpc το οποιο προοριζεται μονο για αναπαραγωγη-αποθηκευση ταινιων hd μετα απο καποιο ψαξιμο κατεληξα στα εξης και θα ηθελα την γνωμη σας.το κοστος να ειναι γυρω στα 600-650 euro.
εχουμε και λεμε

κουτι NZXT DUET CLASSIC SERIES HTPC BLACK

τροφοδοτικο THERMALTAKE W0136 TR2 RX 500W CABLE MANAGEMENT

cpu INTEL CORE 2 DUO E7300 2.66 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX

mb ASUS P5QL-E

μνημη SUPERTALENT T8UB2GC5 SUPER RIGID 2GB DDR2 PC6400 800MHZ

καρτα γραφικων ASUS EAH4350 SILENT/DI/512MD2 512MB PCI-E RETAIL

b/r rom SONY OPTIARC BLU RAY BR-5100S SATA BLACK BULK

σκληρος WESTERN DIGITAL 1TB WD10EACS CAVIAR GP SATA2

πληκτρολογιο KEYSONIC ACK-540 MINI TOUCHPAD KEYBOARD

συνολο 513 euro που σημαινει οτι με παιρνει για λιγο παραπανω
με ενδιαφερει αρκετα ο θορυβος που 8α κανει το μηχανημα
καταρχην αν ξερει καποιος αν χωρανε ολα αυτα στο κουτι που διαλεξα

ευχαριστω προκαταβολικα

σαν παρατηρηση θα προτεινα να επαιρνες ενα πολυ πιο φτηνο πληκτρολογιο (και τα απολυτως φτηνοτερο με 5 ευρο το ιδιο κανει),
αλλα να παρεις ενα καλο ασυρματο ποντικι και μια πιο δυνατη καρτα γραφικων πχ 4850. Να αγορασεις ενα επιπλεον cooler (silent) για την 4850 και εισαι οκ και απο αποψη θορυβου και απο θερμοκρασιες.

Η μεγαλη μου απορια ειναι βασικα το κουτι αν ειναι "αθορυβο" οσο μπορει να ειναι βεβαια η να παω σε κατι καλυτερο- ακριβοτερο? και για cooler ποιο προτεινετε?

μια παρατηρηση για το κουτι.Αυτο εχω κι εγω.Απλα να προσέξεις ποσο μεγάλη σε μηκος θα ειναι η καρτα γραφικων...για να την χωρέσει και μια 2η παρατηρηση εχει να κανει με το γεγονος οτι το συγκεκριμενο κουτι έχει ενα συνολο αεραγωγων απο την δεξια μερια οπως το βλεπουμε τοποθετημενο οριζοντια,κανονικα δηλαδη..ενω κανονικα και κατα την αποψη μου θα επρεπε να βρισκεται απο τα αριστερα που ειναι και το PSU και αεριζεται με το δικο του fan.Εγω βεβαια εχοντας τα καταλληλα εργαλια..την εκανα πάλι την πατεντα και ανοιξα αεραγωγους και απο την αλλη μερια για να εκπνει άνετα το FAN του PSU....αυτα

Λάθος διατύπωση από εμένα - το φαν του psu αναπνέει όταν είναι 12 εκατοστών, και τοποθετημένο στην μεγάλη διάσταση του τροφοδοτικού, και όχι στο πίσω μέρος του.

Βέβαια, η συντριπτική πλειοψηφία των μετρίων+ τροφοδοτικών έχει τον ανεμιστήρα εκεί.

Όσο για το κουτί, δεν μου αρέσει το ότι έχει βάλει το psu στο μπροστινό μέρος. Η εξαγωγή του θερμού αέρα πρέπει όντως να είναι προβληματική.

Λάθος διατύπωση από εμένα - το φαν του psu αναπνέει όταν είναι 12 εκατοστών, και τοποθετημένο στην μεγάλη διάσταση του τροφοδοτικού, και όχι στο πίσω μέρος του.

Βέβαια, η συντριπτική πλειοψηφία των μετρίων+ τροφοδοτικών έχει τον ανεμιστήρα εκεί.

Όσο για το κουτί, δεν μου αρέσει το ότι έχει βάλει το psu στο μπροστινό μέρος. Η εξαγωγή του θερμού αέρα πρέπει όντως να είναι προβληματική.

Το εκπνέι το είπα γιατι ουσιαστικα εννοούσα το γεγονός ότι βγαζει τον θερμο αέρα απο την χρηση του πάνω στην λαμαρίνα που δεν έχει αεραγωγούς.Οντως ειναι κακοσχεδιασμένο και προβληματικο όσο αναφορά την ροή.Το αναφέρα απλά για να ξέρουν οι μελλοντικοι κάτοχοι τι θα αντιμετωπίσουν.Οπως είπα και πιό πάνω αν έχει καποιος τα εργαλία και την διάθεση για πατέντα πάνω στο κατα τα άλλα όμορφο αυτό κουτι...τοτε ειναι μονόδρομος...ή η αγορα κάποιου άλλου κουτιού ή η λύση της πατέντας.

οντως η εξοδος του αερα απο το τροφοσδοτικο ειναι προβληματικη !

προσφατα αγορασα παρομοιας σχεδιασης κουτι καλης ποιοτητας αρκετο χωρο αλλα με το σπαστικο να εχει το τροφοδοτικο μπροστα !!!!!!!!!!! :violent-smiley-030:

καλα περνει αερα αλλα που θα τον βγαλει που το εχουν κολησει στην προσοψη;;;;;;

μιλαμε πως 2 μερες εκανα πατεντα για να βγαζει τον αερα το τροφοδοτικο λυνοντας ολες τις λαμαρινες του κουτιου και φτιαχνοντας καναλι ροης .......

Re: Απάντηση: πως σας φαινετε?

οντως η εξοδος του αερα απο το τροφοσδοτικο ειναι προβληματικη !

προσφατα αγορασα παρομοιας σχεδιασης κουτι καλης ποιοτητας αρκετο χωρο αλλα με το σπαστικο να εχει το τροφοδοτικο μπροστα !!!!!!!!!!! :violent-smiley-030:

καλα περνει αερα αλλα που θα τον βγαλει που το εχουν κολησει στην προσοψη;;;;;;

μιλαμε πως 2 μερες εκανα πατεντα για να βγαζει τον αερα το τροφοδοτικο λυνοντας ολες τις λαμαρινες του κουτιου και φτιαχνοντας καναλι ροης .......

θα ανεβάσω φώτο να δείτε και την δικη μου πατέντα!:guitarist: