Πως στέκει σαν λειτουργικό το Android σε σχέση με των ανταγωνισμό;

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,590
Δεν θέλω να χαλάσω το θέμα, αλλά επειδή ο μόνος κόσμος που εμπιστεύομαι είναι αυτός του avclub θα κάνω μιά ερώτηση και ας την μεταφέρουν κάπου οι συντονιστές.:

Τελικά πως στέκει σαν λειτουργικό το android σε σχέση με το symbian και το iphone?
Επίσης η αίσθηση του android είναι ίδια σε συσκευές όπως πχ htc, se, samsung κλπ ή διαφέρουν κατα μάρκα....στην αίσθηση και λειτουργία.

Πχ ως οπαδός se γιά χρόνια θα έχω την ίδια λειτουργικότητα με ένα se android ή πάλι θα υπάρουν τα γνωστά διλήμματα?

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,191
Αθήνα
Re: Android Applications, εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό.

Δεν θέλω να χαλάσω το θέμα, αλλά επειδή ο μόνος κόσμος που εμπιστεύομαι είναι αυτός του avclub θα κάνω μιά ερώτηση και ας την μεταφέρουν κάπου οι συντονιστές.:

Τελικά πως στέκει σαν λειτουργικό το android σε σχέση με το symbian και το iphone?
Επίσης η αίσθηση του android είναι ίδια σε συσκευές όπως πχ htc, se, samsung κλπ ή διαφέρουν κατα μάρκα....στην αίσθηση και λειτουργία.

Πχ ως οπαδός se γιά χρόνια θα έχω την ίδια λειτουργικότητα με ένα se android ή πάλι θα υπάρουν τα γνωστά διλήμματα?

Το se είναι συντομογραφία τίνος? Πρός το παρόν πάντως, από σύγκριση που κάνουμε με κολλητό μου που έχει το HTC desire με froyo (Ανδροειδές 2,2) και HTC sense interface, το HTC υπερέχει ελαφρά. Όταν βέβαια προκύψει το 2,2 για το galaxy, ενδεχομένως να αλλάξουν τα πράγματα. Εγώ προτίμησα το 2ο για πρακτικούς λόγους - μέγεθος οθόνης, βάρος, πάχος, εγγενές μέγεθος γραμματοσειρών κ.λ.π.

Γενικά σε σχέση με iOS4, το Android είναι πολύ πιο ανοιχτό, δηλαδή μεταφέρεις ότι θέλεις από όπου θέλεις μεταξύ κινητού - κάρτας μνήμης - υπολογιστή, τα αρχεία είναι στην κανονική τους μορφή (αν θέλεις), παίζουν όλα τα multimedia ανεξαρτήτως τύπου κ.λ.π. Επί πλέον το market αναπτύσσεται πολύ γρήγορα.

Από την άλλη μεριά το iPhone είναι το παγκόσμιο standard, οπότε π.χ. μπαίνεις στο χ μουσείο , ανοίγεις το wi fi, κατεβάζεις την εφαρμογή περιήγησης, και συνεχίζεις... το android δεν έχει (ακόμα) αυτή την universal αποδοχή, κι επί πλέον οι κοινότητες του δεν είναι ακόμα το ίδιο πολυπληθείς και οργανωμένες - σκέψου ότι το thread που διαβάζεις άνοιξε προχθές, κι έγινε stciky χθές...

Crapware υπάρχει και στις δύο πλατφόρμες, οπότε είναι θέμα προσωπικό...

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,590

sony ericsson

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,191
Αθήνα

sony ericsson

Ναι κατάλαβα. Την Sony την φοβάμαι λίγο, γιατί όντας παραγωγός media (μουσική, σινεμά κ.λ.π.), μπορεί να έχει τίποτα κρυφά κλειδώματα (DRM κ.λ.π.). Ή μπορεί να στα "χώσει" σε καμιά αναβάθμιση λογισμικού και μετά να ψάχνεις πατέντες για ξεκλείδωμα... άσε έτσι μένω και στο iPhone - γιατί να αλλάξω αφέντη?