Πώς θα ακούσω radio με τον Denon 4308

garefal

New member
11 February 2008
73
Παιδιά καλησπέρα. Σύνδεσα ένα Denon 4308 με ένα PS3 και μια τηλεόραση Samsung 40Μ86BDX. Οι συνδέσεις έγιναν με HDMI. Ενώ έχω κανονικά ήχο από την TV όταν παίζει το PS3 (μιας και δεν έχω αγοράσει ακόμη ήχεία) δεν μπορώ με τίποτα να ακούσω radio, mp3 από USB stick ή να ακούσω internet radio μέσω του 4308 (σε όλες τις περιπτώσεις στην TV φαίνεται οτί παίζουν κανονικά οι σταθμοί ή τα κομμάτια.) Τι κάνω λάθος?

Να υποθέσουμε ότι έχεις δωσει σωστά σύνδεση ιντερνετ στον ενισχυτή απο το δίκτυό σου και ότι έχεις σεττάρει σωστά τα networks settings απο το μενού του ενισχυτή σου;
Εγω εχω τον 4306 και καλύτερα να σου πει λεπτομέρειες καποιος κάτοχος του 4308, αλλά σε γενικές γραμμές και το ιντερνετικό ραδιόφωνο και το παίξιμο mp3 απο usb stick απαιτούν καποια σετταρίσματα που θα πρεπει να τα διαβάσεις προσεκτικά στις οδηγίες χρήσεως και να τα εφαρμόσεις (ειδικά το ιντερνετικό ραδιόφωνο εμένα με παίδεψε μέχρι να δουλεψει και με ανάγκασε σε πλήρη αλλαγή των ρυθμίσεων του ρούτερ μου που διαχειρίζεται το ίντερνετ)

Έχω κάνει σωστές ρυθμίσεις του modem γιατι εκανα upgrade άνετα. Συνδέεται κανονικά στους σταθμούς και μου δείχνει τα ονόματα τους αλλά από ήχο ... πάπαλα

Τοτε μαλλον έχεις καποιο πρόβλημα συνδεσμολογίας ήχου ή σετταρίσματος της hdmi (έχε υπόψιν ότι ο ενισχυτής επιτρέπει να ορίσουμε αν απο την hdmi είσοδο θα μπαίνει εικόνα και ήχος ή μόνο εικόνα, υποθέτω πάντα ότι ο 4308 που αλλωστε είναι ανώτερος του 4306 θα εχει και αυτός ανάλογη ρύθμιση η οποία σε σενα ισως να δινει στην hdmi που επέλεξες ήχο απο οπτική ή ομοαξονική σύνδεση). Γενικά ...θελουν διάβασμα τα σετταρίσματα του ενισχυτή, η πληρότητα έχει και το τίμημά της!

Αγαπητέ garefal καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Εχω την εντύπωση ότι οι AVR-x808 χρειάζονται τουλάχιστον τα 2 εμπρός ηχεία για να πάιξουν. (Έχω τον 3808 και στο speaker setup, για τα εμπρός ηχεία δεν έχει την επιλογή "None" που έχει για όλα τα άλλα ηχεία και το subwoofer).
Επομένως, δοκίμασε να συνδέσεις έστω ένα μεγάφωνο, στην έξοδό του (πχ στην αριστερή εμπρός), για να δείς άν ακούγεται κάτι απ' αυτό.
Αναμένουμε αποτέλεσμα..
Γιάννης