Πως θα βγάλω καλύτερες φωτογραφίες;

Re: Απάντηση: Re: Πως θα βγάλω καλύτερες φωτογραφίες;

Η πιο κοντινη αποσταση που μπορω να τραβηξω ορνεα ειναι 8-10 μετρα.

Την αλλη φορα θα δοκιμασω με φλας, και τωρα που το σκεφτομαι θα το δοκιμασω με το πουλι να καθεται στα συρματα και να συγκρινω.

Δυστυχως δεν ξερω αν το built in αρκει. Δεν εχω αγορασει ακομα φλας.
Επισης δεν εχω επεξεργαστει τα jpegs περα απο λιγο cropping που εκανα. Μαλλον ειναι καιρος για raw η λιγο editing.

Ευχαριστω για την ιδεα kosmous!

Γειά
Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση..... φωτομάγαζο!
Eagle.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πως θα βγάλω καλύτερες φωτογραφίες;

η απόσταση του πουλιού από την κάμερα είναι αρκετά μεγάλη (πάνω από 10-20 μέτρα)

Δεν φωτίζει το θέμα το φλας , επεμβαίνει όμως στην φωτομέτρηση με αποτέλεσμα να βγαίνει πιο φωτεινό .
Κάπου το είχα διαβάσει ακριβώς πως επιδρά αλλά δεν θυμάμαι που και πως .
Δοκίμασέ το αν θες .

Re: Απάντηση: Re: Πως θα βγάλω καλύτερες φωτογραφίες;

Γειά
Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση..... φωτομάγαζο!

thanks music! Πραγματι εκανα καποιες ρυθμισεις (στο original file) με το ΝΧview (sharpness, brightness) και η διαφορα ηταν εμφανεστατη προς το καλυτερο! Φανταζομαι τι μπορει να γινει αν επεξεργαστω raw αρχειο..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πως θα βγάλω καλύτερες φωτογραφίες;

Δεν φωτίζει το θέμα το φλας , επεμβαίνει όμως στην φωτομέτρηση με αποτέλεσμα να βγαίνει πιο φωτεινό .
Κάπου το είχα διαβάσει ακριβώς πως επιδρά αλλά δεν θυμάμαι που και πως .
Δοκίμασέ το αν θες .

με κατάλληλη τοποθέτηση σε σχέση με τον ήλιο και το ταχύτατο autofocus των Nikon (D70 η δικιά μου) έστω και χωρίς τον πλέον κατάλληλο φακό (εδώ με AF-S DX 18- 70mm f/3,5-4,5G ), είχα το εξής αποτέλεσμα
DSC_4291.jpg

DSC_4297.jpg

DSC_4264.jpg

DSC_4292.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πως θα βγάλω καλύτερες φωτογραφίες;

με κατάλληλη τοποθέτηση σε σχέση με τον ήλιο και το ταχύτατο autofocus των Nikon (D70 η δικιά μου) είχα το εξής αποτέλεσμα

Εξαιρετικές :SFGSFGSF: , όταν όμως δεν μπορείς να τοποθετηθείς κατάλληλα ψάχνεις άλλους τρόπους , πλην το φωτομάγαζο στο οποίο δεν τα καταφέρνουμε όλοι εξίσου καλά .

Ξέρεις οι λήψεις ήταν εν μέρει "στημένες".
Οι γλάροι ακολουθούσαν σε μικρή απόσταση το φερυ και έδωσα στα παιδιά ένα σακουλάκι με φουντούνια που τα πετούσαν στον αέρα και οι γλάροι εφορμούσαν!

Και μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις και κάποιο από τα γλαράκια για μοντάζ!
NafpaktosMonastery.jpg

Και μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις και κάποιο από τα γλαράκια για μοντάζ!

Ειπα και 'γω, κατι μου θυμιζει το γλαρονι above...μετα ειδα το σχολιο σου :)))

Πετυχημενο και αψεγαδιαστο μονταζ! Με τι προγραμμα, music?

Ειπα και 'γω, κατι μου θυμιζει το γλαρονι above...μετα ειδα το σχολιο σου :)))

Πετυχημενο και αψεγαδιαστο μονταζ! Με τι προγραμμα, music?

Με photoshop

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Δεν είμαι σίγουρος αν έχει τα απαιτούμενα εργαλεία για μοντάζ.
Ενδεχομένως, επειδή είναι και αυτό της Adobe, να μην είναι αυτό καθ´αυτό πρόγραμμα επεξεργασίας αλλά περισσότερο πρόγραμμα αρχειοθέτησης κ.λ.π.
Πάντως, εκτός από το πλήρες PhotoShop και το PhotoShop Elements έχει δυνατότητες για μοντάζ.