Πως θα φαινεται σε FullHD TV ανάλυση μικρότερη από 1080p?

Αντωνης Β

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,561
1080p και τηλεοπτικό σήμα

Θα μπορούσατε να μας πείτε εντυπώσεις από λήψη απλού tv σήματος από τηλεόραση με ανάλυση 1080p;

Όσοι έχετε επιλέξει τέτοια ανάλυση ή έχετε δει κάπου κάντε μια αναφορά.

Γιατί τελικά η τηλεόραση είναι συσκευή που χρησιμοποιείς καθημερινά και για λίγη ώρα (ελέω υποχρεώσεων), και δεν είναι μόνο για dvd θεάσεις.

Re: 1080p και τηλεοπτικό σήμα

Αυτη ειναι μια πολυ καλη ερωτηση γιατι αλλο οι 576 γραμμες του PAL να γινονται 768 και αλλο 1080. Μιλαμε για διπλασιο μεγεθος εικονας σε σχεση με το αρχικο.

Απάντηση: 1080p και τηλεοπτικό σήμα

Διπλάσιο; Μόνο;

700px-Resolution_chart_%28Combined%29.svg.png

Διπλασια αναλυση, οχι μεγεθος εικονας !! Μια 32αρα τηλ. με 768 αναλυση εχει το ιδιο μεγεθος εικονας με μια 32αρα με 1080 αναλυση.

Παντως πιστευω οτι οσο μεγαλυτερη ειναι η αναλυση τοσο χειροτερα θα βλεπεις τηλεοπτικο σημα.

Κι αυτο διοτι μεχρι σημερα, δεν εχω δει σκειλερ της προκοπης σε τηλεοραση. Ακομα και σε μικροτερης αναλυσης , οχι μονο σε 1080....

Last edited:
Re: Απάντηση: 1080p και τηλεοπτικό σήμα

Μπάμπης Κολέζας said:
Διπλάσιο; Μόνο;

Εχεις δικιο ειναι διπλασια αναλυση οριζοντια και διπλασια κατακορυφα οποτε ειναι τετραπλασια.

Με κακό scaler που δοκίμασα τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Ίσως με καλό scaler και κυρίως ΚΑΛΟ τηλεοπτικό σημα πρέπει να υπάρχει βελτίωση...
Αν έχει δοκιμάσει κάποιος με καλό scaler ας μας "φωτίσει" για το αν αξίζει τον κόπο...

Απάντηση: Re: 1080p και τηλεοπτικό σήμα

Θάνος Φούντας said:
Με κακό scaler που δοκίμασα τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Ίσως με καλό scaler και κυρίως ΚΑΛΟ τηλεοπτικό σημα πρέπει να υπάρχει βελτίωση...
Αν έχει δοκιμάσει κάποιος με καλό scaler ας μας "φωτίσει" για το αν αξίζει τον κόπο...

Και γιατι να με ενδιαφερει το τηλεοπτικο σημα να το βλεπω με οποιοδηποτε τροπο σε 1080π ? Ειναι ασχημο και μονο να το σκεφτεσε.... Δεν γινετε συζητηση σε αυτο το θεμα. Οταν περνεις μια τετοια τηλεοραση δεν την περνεις για το τηλεοπτικο σημα αλλα για μια σωστη θεαση μιας τετοιας ταινιας ή απο καποιο δορυφορικο καναλι σε 1080π...

Ειναι ανουσιο να συζηταμε το τηλεοπτικο σημα να το κανουμε upscalling σε 1080π εστω και με τον ακριβοτερο σκαλερ.

Ειναι σαν να λεμε.... Να συνδεσεις το τηλεφωνο σου απο τον ΟΤΕ σε εναν ενισχυτη και να περιμενεις να ακουσεις βαρβατο καλο ηχο απο τα καλυτερα ηχεια ..... ΗΜΑΡΤΟΝ

Οπότε τί κάνεις?
Βάζεις την tv να παίζει σε πολύ πιο χαμηλή ανάλυση?(δεν ξέρω καν αν γίνεται αυτό...)
Ή κάθε φορά που βλέπεις τηλεοπτικό σήμα αναθεματίζεις την ώρα και την στιγμή που πήρες full hd tv??

Αυτές είναι πραγματικές απορίες, οπότε αν μπορεί κάποιος να μας δώσει τα φώτα του θα ήταν ευπρόσδεκτος...

PETRAN said:
Αυτές είναι πραγματικές απορίες, οπότε αν μπορεί κάποιος να μας δώσει τα φώτα του θα ήταν ευπρόσδεκτος...

Εσυ αν ανοιξεις μια φωτογραφια αναλυσης 600χ400 σε ενα μονιτορ του υπολογιστη σου και εχεις βαλει την αναλυση του μονιτορ σου σε 640χ480 ! θα την βαθμολογισεις χ. Τωρα προσπαθησε να ανοιξεις την ιδια φωτο σε αναλυση μονιτορ 1920χ1080 και μεγιστοποιησε την .... τη βαθμο θα βαλεις ? Αυτη ειναι η διαφορα με 1χ1 map pixel ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ

Και το ξαναλεω δεν περνεις full HD για να βλεπεις τηλεοπτικο σημα απο επιγεια καναλια. Μπορεις να βλεπεις δορυφορικα στην χειροτερη περιπτωση σε αναλυση 1080.... Και αργοτερα και ταινιες σε βιντεο κλαμπ

Μα ακομα και αν ηταν οκ το σημα τι να δεις στην τηλεοραση σε 1080?
το μεγαλο παζαρι η τον Ευαγγελατο?:violent-smiley-030:

Εγώ πάντως ρε παιδιά που είδα την 40Χ2000 πριν 2 μέρες να παίζει και τηλεοπτικό σήμα μου φάνηκε μία χαρά. Αν αναλογιστώ και ότι έπερνε το σήμα από απλή κεραία και το έστελνε και σε άλλες 15 τηλεοράσεις μέσα στο μαγαζί...
Νομίζω ότι όλα τα παραπάνω που γράφετε τρομάζουν λίγο τον κόσμο και νομίζει ότι θα δώσει 3000 για TV και δεν θα μπορεί καθόλου να δει Ευαγγελάτο και Λαμπύρη!! :grinning-smiley-043

Συμφωνώ και μην βαράτε αδέρφια...

Υπάρχει περίπτωση όμως να μπορείς να ρυθμίζεις την τηλεόραση να παίζει σε χαμηλότερη ανάλυση?
Υπάρχει αυτή η επιλογή στις τηλεοράσεις?

john_karis said:
Εσυ αν ανοιξεις μια φωτογραφια αναλυσης 600χ400 σε ενα μονιτορ του υπολογιστη σου και εχεις βαλει την αναλυση του μονιτορ σου σε 640χ480 ! θα την βαθμολογισεις χ. Τωρα προσπαθησε να ανοιξεις την ιδια φωτο σε αναλυση μονιτορ 1920χ1080 και μεγιστοποιησε την .... τη βαθμο θα βαλεις ? Αυτη ειναι η διαφορα με 1χ1 map pixel ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ

Και το ξαναλεω δεν περνεις full HD για να βλεπεις τηλεοπτικο σημα απο επιγεια καναλια. Μπορεις να βλεπεις δορυφορικα στην χειροτερη περιπτωση σε αναλυση 1080.... Και αργοτερα και ταινιες σε βιντεο κλαμπ

Το θέμα μας είναι αν θέλεις να βλέπεις και blue-ray και Λαμπίρη.

Τότε τι κάνεις; Αγοράζεις και 2η τηλεόραση;

Είναι γνωστό ότι οι 1080p παίζουν καλά στο blue-ray
παίζουν όμως καλά και στο sd σήμα;

Τι να κάνουμε δηλαδή. Η πεθερά μου θέλει να βλέπει Τόλμη & γοητεία (ξέρω γω) :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:

PETRAN said:
Συμφωνώ και μην βαράτε αδέρφια...

Υπάρχει περίπτωση όμως να μπορείς να ρυθμίζεις την τηλεόραση να παίζει σε χαμηλότερη ανάλυση?
Υπάρχει αυτή η επιλογή στις τηλεοράσεις?

Δεμ χρειαζετε αυτο που λες γιατι η τηλεοραση θα το παιζει στην αναλυση του σηματος που της στελνεις... Το μονο που θα αλλαξει ειναι να γεμισει την οθονη...

Last edited:

Δηλαδή; Το κάθε pixel του pal θα πολλαπλασιάζεται Χ 1,875; καθέτως!
Βασικά το είχαμε δει και παλιά το πρόβλημα (χμ προβλήματα) στο AVforum.
Τελικά scaler ξεscaler, blu - HD DVD, υπάρχει πρόβλημα με τους σταθμούς.
Και κατά την γνώμη μου η τηλ είναι για 50-50 Ευαγγελάτο και για ις ταινίες υπάρχουν και οι projectors.

Εγώ πάντως δεν είδα διαφορά στο τηλεοπτικό σήμα σε τηλ full HD και σε τηλ HD Ready...

Και τώρα πια προτζέκτορες : 1920 Χ 1080p

Θα μπούμε σε άλλο λούκι.....

Αν θελεις να βλεπεις μονο Λαμπυρη τοτε τι περνεις σημερα που να παιζει καλυτερα απο την παλια μου CRT Philips 100HZ ??

Re: Απάντηση: 1080p και τηλεοπτικό σήμα

Θοδωρής Κ. said:
Αν θελεις να βλεπεις μονο Λαμπυρη τοτε τι περνεις σημερα που να παιζει καλυτερα απο την παλια μου CRT Philips 100HZ ??

Τίποτα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: 1080p και τηλεοπτικό σήμα

Θάνος Φούντας said:
Τίποτα...

Δεν εχω άδικο λυπόν, αυτό σκεφτόμουν κι εγω....
....ότι κιαν είδα τίποτα δεν μου αρεσε!Όλα καλά όταν το σήμα είναι καλό,αλλά
έλα που δεν είναι!Να προσεύχωμαι μην μου χαλάσει η CRT!! :award:

Και επειδή είμαι αναποφάσηστος αγοραστής... λεω να περιμένω λίγα χρόνια ακόμη μπας και δω ΝΕΤ HD!!!! :slapface: :slapface: :fahne90: