Πως θα φαινεται σε FullHD TV ανάλυση μικρότερη από 1080p?

Απάντηση: 1080p και τηλεοπτικό σήμα

Αντωνης Β said:
Το θέμα μας είναι αν θέλεις να βλέπεις και blue-ray και Λαμπίρη.

Τότε τι κάνεις; Αγοράζεις και 2η τηλεόραση;

Είναι γνωστό ότι οι 1080p παίζουν καλά στο blue-ray
παίζουν όμως καλά και στο sd σήμα;

Τι να κάνουμε δηλαδή. Η πεθερά μου θέλει να βλέπει Τόλμη & γοητεία (ξέρω γω) :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:

Να κατεβάζεις τότε την ''Τόλμη και γοητεία'' από το διαδίκτυο για να βλέπει και η πεθερά σου σε HD και 1080 γραμμές τις 1080 ρυτίδες στο μάγουλο της Brooke...-bye- :flipout: :flipout: :fahne90:

Αν είναι να βλέπουμε τηλ τον Χατζηνικολάου κ το παρά-πέντε τότε καλύτερα μια 25"-29" 4:3 κ είμαστε αρχηγοί αλλά αν είναι να βλέπουμε κάτι της προσκοπής, είτε δορυφορικό (εκτός νόβα φυσικά) είτε νοικιασμένο από βίντεο-κλάμπ τότε μιλάμε για κάποια καλή επίπεδη τηλ κ καλό συνοδό dvdp.
Προσωπικά επειδή είμαι κάτοχος 1080p τηλ, ο scaler που έχει είναι πολύ καλός κ στο κάκιστο σήμα της νόβα, σαφώς χειρότερο του τηλεοπτικού, η εικόνα είναι καλή.
Δεν έχει τεχνουργήματα, δεν δημιουργεί 'μυτούλες' στην εικόνα, δεν έχει ghosting.

Έβαλα δορυφορική σε Faroudja DVP1010 Proccessor από component και ScartRGB. Σήμα SD από κάτι ARTE, ZDF, RTL κλπ είναι απίστευτο σε προβολέα 720p. Θα ήθελα να είχα δοκιμάσει και τις μεταδόσεις του ZDF στο Μουντιάλ που είχαν σήμα υψηλής ποιότητος. Μέχρι και τα NOVA έδειχναν καλά

Μπάμπη Κολέζα, έβαλες ποτέ στον S2 σου τηλεοπτικό σήμα από component στα 576i?

Για πες μας

Καταρχην συγνωμη που ανοιξα νεο thread, αλλά πιστεύω ότι διαφέρει αρκετά από όλα τα υπόλοιπα που εχουμε συζητησει μεχρι τωρα σχετικά με τις HD τηλεοράσεις....

Λόγω του ότι η τάση της αγοράς σιγά-σιγά προσανατολίζεται στην Full-HD ανάλυση 1080p (PS3, 360, Blu-Ray,HD-Dvd κλπ ), προσανατολίζουμαι στο να αγοράσω μια τηλεόραση full HD 42-46'' προκειμενου να εκμεταλευτω στο επακρο την επιπλεον αναλυση που μπορεί να μου προσφέρει (είτε σαν pc monitor είτε σαν TV γενικά)...

Επειδή όμως τυγχανει να ειμαι και περιστασιακός PC-Gamer, με βασανιζει το εξης ερωτημα....

Προκειμένου να παιξω ένα καινούργιο παιχνίδι στο PC από μακριά με ασύρματο gamepad/πληκρολογιο/ποντικι στην HD-TV μου, και δεδομένου ότιη ανάλυση των 1920*1080 είναι πολύ ζόρισμα για ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ τις κάρτες γραφικών που υπάρχουν μεχρι σήμερα (εκτός από κάποιες της τάξης των 700+ ευρώ) και λόγβ επίσης ότι ΔΕΝ θα είμαι φανατικός pc gamer
ΡΩΤΩ :

Αν επιλέξω από το menu του εκαστοτε παιχνιδιού μια ανάλυση μικρότερη της 1920*1080 (για παραδειγμα 1360*768 ή κάτι ενδιάμεσο), προκειμενου να μπορω να παιξω το παιχνιδι σε ικανοποιητικό frame rate χωρίς κολλήματα, και αφήσω την TV να κάνει το επιπλεον upscalling στο 1080p πάνελ της, η εικόνα θα πιάνει ΟΛΗ την οθόνη, ή θα έχω μπάρες?

Επιπλέον ΠΩΣ θα φαίνεται ? Θα είναι θολή ή μουντή η ΟΧΙ?

Ξέρω ότι ΔΕΝ θα έχω 1.1 pixel mapping, αλλά από την άλλη θα έχω ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ανάλυση από τα περισσότερα παιχνίδια του 360 και PS3 που είναι γραμμένα σε 720p και λιγοτερο....

Από τη μία πλευρά ΔΕΝ θα ήθελα να πάρω HD-ready TV (έστω και αν η διαφορά των 42'-46' από τα 3 μέτρα δεν θα φαίνεται και πολύ) μιας και όπως είπα στην αρχή θέλω να εκμεταλευτώ την επικειμενη 1080p ανάλυση από όπου και αν προέρχεται, αλλά από την άλλη ΔΕΝ θα ήθελα να έρθει ένας φίλος μου στο σπίτι να παίξουμε ένα online παιχνιδι στο PC, και να με κράζει ότι η τηλεόραση μου έχει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ γραφικά και από PS3 και 360, μόνο και μόνο επειδή την τροφοδότησα με μια αναλυση λιγο πιο μικρη από 1080.....

Τι να κάνω??? :grandpa:

Last edited:
Εξαρτάται από τον scaler της TV που θα επιλέξεις. Κάποιες θα παίξουν άψογα κάποιες λιγότερο καλά αλλά δεν πιστεύω το αποτέλεσμα να μην σε ικανοποιήσει τελικά

Η σειρές Samsung Μ86 και F86 έχουν καλό σκάλερ?
Γενικά ποιες θεωρουνται οτι εχουν καλυτερο scaller, οι Sony, οι Samsung ή οι Philips? (αν και τις τελευταιες τις αποκλειω λογω τιμης)...

Ολες καλές είναι, αρκεί να τους δώσεις καλό σήμα.
Γενικά αυτά τα συστήματα έχουν πολυ άσχημα αποτελέσματα όταν η εικόνα έχει θόρυβο ή είδωλο.
Ελαφρώς καλύτερη πρέπει να είναι η Philips μετά η Sony και μετά η Samsung.
Σε HD βέβαια πρέπει να είναι ακριβώς το αντίθετο (η Samsung έχει το καλύτερο μαύρο)

Γιατι να μην δώσεις 1080;

1080 θα δωσω στην αναλυση της επιφανειας εργασιας για σερφαρισμα και προγραμματα....

Για να παιξω ομως ενα παιχνιδι απο τα τελευταια που κυκλοφορουν στο PC (π.χ Bioshock,Dirt,Stronghold κλπ ) σε αναλυση 1920*1080 θα πρέπει να έχω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια 8800 GTX των 600+ ευρώ για να ΜΗΝ κολλάει.... (κατι που ΔΕΝ το θελω μιας και στο PC δεν παιζω συχνα παιχνιδια και πιστευω ότι μια πιο φθηνη μου ειναι αρκετη)

Οπότε, αναγκαστικα στο menu του παιχνιδιου θα επιλεγω μια αναλυση μικροτερη απο 1080 (720 ή 768)....

Γι αυτο ρωταω ΠΩΣ θα φαινεται στην οθόνη και αν θα είναι καθαρα τα γραφικά και τα γράμματα...:grandpa:

Πάντως στις 40" για να καταλάβεις διαφορά στα 1080 θα πρέπει να κάθεσαι πάρα μα πάρα πολυ κοντά.
Αφου την θέλεις για παιχνίδια θα σου έλεγα να δείς την 40D3000

1080 θα δωσω στην αναλυση της επιφανειας εργασιας για σερφαρισμα και προγραμματα....

Για να παιξω ομως ενα παιχνιδι απο τα τελευταια που κυκλοφορουν στο PC (π.χ Bioshock,Dirt,Stronghold κλπ ) σε αναλυση 1920*1080 θα πρέπει να έχω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια 8800 GTX των 600+ ευρώ για να ΜΗΝ κολλάει.... (κατι που ΔΕΝ το θελω μιας και στο PC δεν παιζω συχνα παιχνιδια και πιστευω ότι μια πιο φθηνη μου ειναι αρκετη)

Οπότε, αναγκαστικα στο menu του παιχνιδιου θα επιλεγω μια αναλυση μικροτερη απο 1080 (720 ή 768)....

Γι αυτο ρωταω ΠΩΣ θα φαινεται στην οθόνη και αν θα είναι καθαρα τα γραφικά και τα γράμματα...:grandpa:

τα γραμματα και τα γραφικα θα ειναι καθαρα ετσι και αλλιως!
οπως ειπε και ο Φιλιππος πιο πανω σε αλλο ποστ, παιζει ρολο ο scaler της tv

η γνωμη μου ειναι οτι θα εισαι μια χαρα-bye-

Εξαρταται κι απο τη συνδεση. Εαν την συνδεσεις με VGA, εχει μοντελα που δεν κανουν 1:1 pixel mapping. Πρεπει αυτα να τα προσεξεις στα χαρακτηριστικα της καθε τηλεορασης.
Με ψηφιακη συνδεση (DVI, HDMI) τα πραγματα θα ειναι σαφως καλυτερα και με καλυτερη ευκρινεια.

Εννοείται φίλε pano ότι θα τη συνδεσω με HDMI...:smash:

Απλά η ερώτησή μου επικεντρωθηκε περισσοτερο στο θεμα της ευκρινειας, λογω του ότι θα τροφοδοτω την TV με αναλυση λιγο χαμηλοτερη από την native αναλυση της (1080p)...

Είναι πιστεύω όπως και όταν έχεις ένα PC monitor που η native αναλυση του είναι 1600*1200, αλλά όταν ένα παιχνίδι είναι πολύ βαρύ και ΔΕΝ σηκώνει αυτή την ανάλυση, μπορείς να το παίξεις και σε 1280*1024 ΧΩΡΙΣ μεγαλη διαφορά στα γραφικά...

Κάπως έτσι είναι και στην HD-TV φαντάζομαι ε?

Δεν νομιζω να ειναι ετσι Δονυση...
Σκεψου το καθαρα σαν μονιτορ ενος υπολογιστη. Οταν βαλεις αναλυση απο την καρτα γραφικων τη φυσικη αναλυση που εχει το μονιτορ σου, τοτε πραγματικα καταλαβαινεις την αναλυση της οθονης σου. Εαν δωσεις μικροτερη αναλυση απο αυτη που εχει natural, τοτε ναι μεν θα εχεις μια καλη εικονα, αλλα δεν θα ειναι τετοια οπως οταν της ειχες δωσει 1:1. Και αυτο μπορεις να το διαπιστωσεις ιδιως εαν ανοιξεις ενα κειμενογραφο και διαβασεις ενα κειμενο. Στα γραμματα θα καταλαβεις τη διαφορα της αναλυσης και την ευκρινεια που θα εχεις.