Πώς θα συνδεθεί tablet και (παλιός) projector;

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,350
Αθήνα
Θέλω να συνδέσω ένα android tablet (Samsung Galaxy Tab 3 8.0) με έναν παλιό projector (Optoma HD65) ώστε ότι βλέπω στην οθόνη του tablet, να προβάλλεται και από τον projector.

- Είναι εφικτό κάτι τέτοιο;
- Γίνεται μέσω κάποιας android εφαρμογής ή είναι plug and play όπως ένα pc;
- Τι καλώδια, αντάπτορες κλπ, είναι απαραίτητοι και ποιο (περίπου) το κόστος τους;

Το tablet έχει μόνο την multipurpose jack όπου συνδέεται το καλώδιο USB για φόρτιση, σύνδεση με pc κλπ.
tab.jpg

O projector έχει τις παρακάτω θύρες:

hdo.jpg

hd2.jpg

Οπως φαινεται στο παρακατω link παιρνεις το αντιστοιχο καλωδιο και συνδεεσαι στην εισοδο composite του προβολεα (4).

http://www.samsung.com/uk/consumer/...sories/ECC1TP0BBECSTD?subsubtype=tv-out-cable

edit:
Ωπ, δεν ηξερα το hdmi adaptor που εβαλε απο πανω ο Τασος.
Στο site της samsung στα accessories δεν το ειδα.!
Προτιμητεο το hdmi, αν με αυτον τον τροπο παραδιδει μεγαλυτερη αναλυση το galaxy tab.

Last edited:
Μπήκα και 'γω να διαβάσω για τον παλιό προβολέα του Διονύση περιμένοντας (κανέναν της εποχής των αδερφών Λουμιέν) να έχει μόνο μια κίτρινη composite και βλέπω τον HD65!!:flipout:

Αυτο που δεν καταλαβαινω ομως ειναι οτι το hdmi signal ειναι ψηφιακο, ενω το composite αναλογικο.
Πως γινεται να κυκλοφορουν 2 adapters .? Ο hdmi adaptor μοιαζει με...adaptor και οχι με converter. (εκτος κι αν ειναι, αλλα θα επρεπε να το αναφερει)

Οποτε, τι βγαζει στην εξοδο του το galaxy tab. ? αναλογικο ή ψηφιακο σημα video. ?

Aπο το link στο ebay του Τασου, παρατηρω οτι αυτα που αναφερουν μεγαλη τιμη π.χ. 48$ εχουν και ογκο οποτε μηπως αυτα ειναι converter. ?
Ενω καποια που γραφουν 6$ μοιαζουν απλα να ειναι ανταπτορακια ως προς τα pins απλα.!

Αν τελικα το galaxy tab παραδιδει hdmi απο τη mhl εξοδο του, δεν καταλαβαινω τοτε, πως θα λειτουργησει το composite που εδωσα εγω στο link και το εχουν στα επισημα accessories στη samsung.! Μηπως αναλογα την εκδοση του galaxy tab, αλλαξε και το σημα εξοδου. ?

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ περίμενα να δω κανά composite και κανά 15πινο vga.....

Μια χαρά παίζει παιδιά. Το είχα στο Samsung Galaxy S2 .

Οσο για το ρεύμα, στο ξαναδίνει πάλι. μαζί με το hdmi έχει και micro usb είσοδο και μάλιστα ήταν απαραίτητο να είχες συνδεδεμένο το φορτιστή για να δουλέψει ο αντάπτορας.

Αν τελικα το galaxy tab παραδιδει hdmi απο τη mhl εξοδο του, δεν καταλαβαινω τοτε, πως θα λειτουργησει το composite που εδωσα εγω στο link και το εχουν στα επισημα accessories στη samsung.! Μηπως αναλογα την εκδοση του galaxy tab, αλλαξε και το σημα εξοδου. ?

Υπολογίζω ότι θα περνάει και αναλογικό και ψηφιακό σήμα, όπως ήταν παλιότερα το DVI (i), γι' αυτό ενδεχομένως να δουλεύουν και τα δύο χωρίς μετατροπές. Το λέω ωστόσο με κάθε επιφύλαξη διότι με τα τηλέφωνα δεν τα πάω καλά..

Ti. ? Υπαρχει περιπτωση να βγαζει ταυτοχρονα αναλογικη ΚΑΙ ψηφιακη. ??
Και μενα το παλιο nexus s δεν βγαζει τιποτα.! :mad:

Ti. ? Υπαρχει περιπτωση να βγαζει ταυτοχρονα αναλογικη ΚΑΙ ψηφιακη. ??
Και μενα το παλιο nexus s δεν βγαζει τιποτα.! :mad:

Η DVI i θύρα πέρναγε και αναλογικό και ψηφιακό!! Το τηλέφωνό σου να το πετάξεις στα σκουπίδια!!:flipout:

Παίδες ευχαριστώ για τις αστραπιαίες απαντήσεις σας!! :smile:
Γιάννη, ο προβολέας δεν είναι δικός μου αλλά του σχολείου. Το tablet είναι δικό μου. Απ'ότι κατάλαβα πάντως, δεν είναι και τόσο αρχαίος και τόσο της πλάκας ο προβολεύς.

Αν το τηλεφωνο δινει εξοδο hdmi, δεν καταλαβαινω το κοστος με 45-48$ ενος απλου pins adaptor.
Mονο το φθηνο με τα 5-6 $ μοιαζει να εχει νοημα.!
Nα υποθεσω οτι το ακριβο ειναι στην ουσια ενας analog to digital converter. ?
Πως αλλιως δικαιολογειται το μεγεθος (λες και ειναι converter) και η τιμη. ?

Γενικα απο το λιγο που εψαξα με αφορμη το παρων θεμα, γενικα υπαρχει ενα ψιλομπαχαλο.!
Δεν ξερω αν οφειλεται στο γεγονος διαφορετικα galaxy tab vesrions να βγαζουν διαφορετικο video signal.!

Για παραδειγμα, στο παρακατω Video βλεπω οτι μιλα για converter. Οποτε δεν καταλαβαινω το εξης:
Γιατι να πληρωσει καποιος σχεδον 50 ευρω για εναν converter απο αναλογικο σε ψηφιακο σημα, αν η οθονη του εχει εισοδο composite. Παιρνει ενα καλωδιο composite και τελος.!
(δεν νομιζω να υπαρχει συσκευη που να εχει εισοδο hdmi αλλα να μην εχει composite)

http://www.youtube.com/watch?v=MRxHAyVLPRY

Bεβαια, το μπαχαλο που ελεγα πριν. ?
Στο παραπανω Video βλεπουμε στον γενικο τιτλο να εμφανιζεται η λεξη converter και σε αλλα γραμματα / τιτλο αμεσως στην αρχη του βιντεο, γραφει adaptor.!

Κατι τετοιοι με τετοια ορολογια μας μπερδευουν ολους συνεχως.
Δεν εχουν καταλαβει οτι αλλο το ενα, αλλο το αλλο.
Ποτε χρησιμοποιοιυν λαθος ονομασια το adaptor το λενε converter και τουμπαλιν και πότε χρησιμοποιουν και τους δυο ορους οπως στο βιντεο.

Αντε βγαλε ακρη τελικα τι παραδιδει στην εξοδο του τωρα.!

Last edited:
Σα να θυμάμαι ότι κάποια από αυτά κάνουν downscale σε 720p άλλα σε SD, και κάποια ενσωματώνουν ένα μικρό arm επεξεργαστή για τη δουλεία αυτή, αλλά δεν έχω διαβάσει αρκετά για το θέμα.
Άρα καλό θα ήταν να βρεθεί κάνα review κ.ο.κ. για το τι παίρνεις και τι πληρώνεις στο κάθε ένα. Τώρα νομίζω τα καινούρια έχουν νέο πρότυπο το MHL (αντι usb to hdmi) που αναφέρει ο warewolf.

Για σχολική χρήση πιθανά και το φθηνό να κάνει, απλά να είναι σίγουρη η συμβατότητα,
λ.χ. έψαξα για το part number από το πρώτο λινκ προς samsung του warewolf (ECC1TP0BBE)
εδώ http://www.amazon.co.uk/Samsung-Gal...TF8&qid=1383755867&sr=1-1&keywords=ECC1TP0BBE Link προς αμαζον λέει ότι δεν είναι συμβατό με Galaxy tab 10.1
Οπότε να προτείνω ψάξιμο με βάση τη συμβατότητα – και πιθανά το πιο σίγουρο δυστυχώς να είναι το 50αρικο που ζητά η Samsung για την ακριβή μαμα λύση. Καθώς και αυτό που φαίνεται να λειτουργεί με το συγκεκριμένο tablet στο YouTube του warewolf.

Συγνώμη εάν σας έμπλεξα, αλλά και εγώ δεν έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου τι είναι συμβατό και τι όχι και τι αξίζει τα λεφτά του στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Πάντως στο link που έβαλε ο Τάσος, στο post 2, αναφέρεται ρητά:
''h251 MHL to HDMI Cable Adapter USB MICRO For Samsung Galaxy Tab 3 8.0 T310 T311''

Πάντως στο link που έβαλε ο Τάσος, στο post 2, αναφέρεται ρητά:
''h251 MHL to HDMI Cable Adapter USB MICRO For Samsung Galaxy Tab 3 8.0 T310 T311''

Έχεις δίκιο και γράφει και MHL, και μπράβο στον κινέζο που το γραφεί πάνω πάνω καθαρά, σε αντίθεση με τη Samsung που απλά ψαχνόμουν :HTEHETH63:

Παρατηρησα οτι κατω κατω στη σελιδα δινει περιγραφη.!

Description:-

Easily plug and play,

MHL to HDMI converter, which allow you to connect mobile phone to HDTV, up to 1080p resolution.

It can connect your MHL Host like MHL Phone or Tablet to your HDTV for viewing content on a larger screen.

This state-of-the-art technology connects your MHL Host to your monitor or TV from the micro USB port to the HDMI port.

Uses a single, thin adapter to connect the mobile device to the HDTV
Connects Micro USB Female port to Computer or Power Adapter for charging and getting power using a Micro USB to USB M/M cable.

Built-in MHL Receiver converts a single differential pair to HDMI four differential pairs
Supports Max resolution to 1080p and all bandwidth between 25-75MHz

Oποτε μαλλον θα γινει δουλεια με αυτο.!

Απάντηση: Re: Πώς θα συνδεθεί tablet και (παλιός) projector;

Παίδες ευχαριστώ για τις αστραπιαίες απαντήσεις σας!! :smile:
Γιάννη, ο προβολέας δεν είναι δικός μου αλλά του σχολείου. Το tablet είναι δικό μου. Απ'ότι κατάλαβα πάντως, δεν είναι και τόσο αρχαίος και τόσο της πλάκας ο προβολεύς.

Nope!! Μια χαρούλα είναι!!-bye-