Πώς το δίλημμα για την αποθηκευση.....

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
των βλαστοκυττάρων έγινε εφιάλτης !

efialtisrk0.jpg
 
οντως ενα απο τα συγχρονα διλληματα των γονεων.

δεν ξερω τι ειναι το σωστο....το εκανα για το πρωτο μου παιδι αλλα οχι για το δευτερο μιας και θεωρητικα το ενα δειγμα φτανει.

Αλλωστε πληθαινουν τα δημοσιευματα για ερευνες που δεν χρειαζονται πια αυτα καθαυτα τα βλαστοκυτταρα απο τον πλακουντα αλλα κατασκευαζονται απο αλλα κυτταρα του ιδιου οργανισμου.
 
ένα τεράστιο δίλημμα θα έλεγα που πολλές πολλές φορές δεν έχει απαντήσεις...
κι αν έχει, ποτέ δεν ξέρεις αν είναι οι σωστές !

το κάνεις απλά και μόνο για να έχεις ήσυχη την συνείδηση σου σαν γονιός αν ποτέ προκύψει πρόβλημα ..
το οποίο πρόβλημα δεν είσαι επ' ουδενί σίγουρος οτι θα λυθεί με την απόφαση που πήρες.

σαν γονείς κάνουμε το παν για τα παιδιά μας, θέλουμε να τους προσφέρουμε γη και ύδωρ .
προσωπικά πάντα μιλώντας, θα πουλούσα και την ψυχή μου για να είναι ο πιτσιρίκος μου καλά.

αν τελικά είναι κόλπο για να μας παίρνουν και τα λιγοστά φράγκα που έχουμε δεν το ξέρω.
ξέρω όμως με βεβαιότητα οτι έκανα ότι περνούσε απο το χέρι μου κι ας είμαι το κορόιδο των εταιριών αυτών.
 
Στο πρωτο τα εδωσα σε ιδιωτικη (1600Ε) , τωρα περιμενοντας το δευτερο εχω καταληξει στην δημοσια , απο οτι ξερω με ενα επιπλεον ποσο (1000Ε), εκτος απο δωρεα μπορεις να τα κρατησεις και ονομαστικα
 
Δεν το επιχειρήσαμε,σκεπτόμενοι ότι η επιστήμη, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και πιθανότατα, θα είναι ξεπερασμένο.
 
Όσες φορές χρειάστηκε η πεθερά μου βλαστοκύταρα στο ΠΑΙΔΩΝ, είτε το δείγμα δεν ήταν αρκετό, είτε δεν ήταν καλά συντηρημένο. Ούτε 1 φορά δεν μπόρεσαν να το χρησιμοποιήσουν. Δυστυχώς οι ιδιωτικές, ακόμη δεν λειτουργούν καλά.
 
Εμένα πάντως με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μόνο στην Ελλάδα , αν θυμάμαι καλά το δημοσίευμα , από όλη την ευρωπαϊκή ένωση υπάρχουν ιδιωτικές τέτοιες τράπεζες, όπου το νομοθετικό πλαίσιο είναι ιδιαίτερα χαλαρό .
Στην σουηδία πάντως όπως και στην ελλάδα υπάρχει μία τράπεζα όπου πάνε δείγματα από τα παιδιά και ανάλογα κρίνεται εάν υπάρχει επάρκεια από το συγκεκριμένο '' τύπο '' ή όχι.
Δεν υπάρχουν ιδιωτικές.
Με κάποια πράγματα δεν πρέπει να παίζουμε ''κερδοσκοπικά παιχνίδια''.