Ποσα λεφτα να δωσω,για μια μεταχειρω, ΣΟΝΥ 828;

Theodore

Senior Member
8 September 2006
475
Χαιρετω.
Εχω μια ψηφιακη SONY 717,καποια χρονια τωρα,αλλα μου τη διδει που εχει την καθυστερηση των πρωτων ψηφιακων,ετσι,αποφασισα να παρω μια μεταχειρω 828,που δεν ειχε το προβλημα αυτο.(Και μαλιστα,καποιος φιλος,ειδικος,μου ειπε οτι οι πρωτες 828,ηταν κι αυτες αργες,αλλα εκαναν ενα firmware update,και εφτιαξαν).
Ξερω οτι καποιος εχει μια σε καλη κατασταση,οπως μου λεει,θα τη δω πρωτα,και ρωταω τους γνωριζοντες,ποσα λεφτα αξιζει να δωσει κανεις για μια τετοια μηχανη.
Καποια στιγμη,ισως,να παρω καμια μεγαλη Νικον,μιας και εχω ενα σωρο φακους και δυο ζουμ,αλλα επειδη δε θελω τωρα να σηκωνω βαρη,μιας και ταλαιπωρησα τα ισχία μου,θα με βολευε να παρω μια, οχι DSLR,για να κανω τη δουλεια μου,αξιποπρεπως.Αργοτερα,βλεπουμε.

50-70 ευρώ.

Εξηγώ:

Γιατί να δώσεις παραπάνω για μια ξεπερασμένης τεχνολογίας μηχανή, ενώ βρίσκεις με 100-150 ευρώ ωραιότατες και σαφώς με περισσότερες δυνατότητες, καινούριες;

http://www.plaisio.gr/productlist.a...745DBDDF82DE&gclid=COSUgOrjqpsCFc8UzAodN1HI6w

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562946

Μερικές που μου ήρθαν πρόχειρα στο μυαλό.

Τι φακούς nikon έχεις;

Χαιρετω.
Εχω μια ψηφιακη SONY 717,καποια χρονια τωρα,αλλα μου τη διδει που εχει την καθυστερηση των πρωτων ψηφιακων,ετσι,αποφασισα να παρω μια μεταχειρω 828,που δεν ειχε το προβλημα αυτο.(Και μαλιστα,καποιος φιλος,ειδικος,μου ειπε οτι οι πρωτες 828,ηταν κι αυτες αργες,αλλα εκαναν ενα firmware update,και εφτιαξαν).
Ξερω οτι καποιος εχει μια σε καλη κατασταση,οπως μου λεει,θα τη δω πρωτα,και ρωταω τους γνωριζοντες,ποσα λεφτα αξιζει να δωσει κανεις για μια τετοια μηχανη.
Καποια στιγμη,ισως,να παρω καμια μεγαλη Νικον,μιας και εχω ενα σωρο φακους και δυο ζουμ,αλλα επειδη δε θελω τωρα να σηκωνω βαρη,μιας και ταλαιπωρησα τα ισχία μου,θα με βολευε να παρω μια, οχι DSLR,για να κανω τη δουλεια μου,αξιποπρεπως.Αργοτερα,βλεπουμε.

Θόδωρε, η 828 ζυγίζει γύρω στο κιλό, κάτι παρακάτω. Οι βασικές ΝΙΚΟΝ ζυγίζουν 470 γρ. με τη μπαταρία. Άρα είσαι στα ίδια επίπεδα βάρους.

Αν πάλι´θέλεις SONY θα σου πρότεινα τη R1 που ήταν εξαιρετικά καλύτερη μηχανή από την 828/707/717. Φορά και μεγάλο αισθητήρα μεγέθους σαν αυτών των DSLR κι όχι τους μικρούς των 2/3.

Κατ αρχας,ευχαριστω για τις απαντησεις.
Τωρα,για το ποσους φακους εχω.
Ξερω γω,εχω χασει το μετρημα.
20mm,24mm, 28mm, 35mm, 50mm/1,4,50mm/1.8, 55mm macro,85mm/1.8, 105mm/2.5, 135mm/2.8, 180mm/2.8,και δυο ακριβα ζουμ, τα
17-35mm/2.8, και 80-200mm/2.8.
Τωρα,γιατι εγραψα για την 828.
Μιλαγα εχθες με ενα φιλο,ου ειναι επαγγελματιας,και του ειπα για το ζορι που τραβαω,οταν βγαζω φωτο με την 717,σε αντικειμενα που κινουνται,αφου εχει το γνωστο προβλημα των πρωτων ψηφιακων.Πατας σημερα,και αρπαζει αυριο.
Μου ειπε λοιπον,γιατι δεν παιρνεις μια 828,που δεν εχει τετοιο προβλημα;
Κι εγω,σαν σωστος ανθρωπος,εγραψα εδω,για να με βοηθησετε,και παλι σας ευχαριστω.
Για τις μικρες μηχανουλες,που μου εβαλε ο φιλος,μπορει να εχουν μεγαπιξελ,αλλα τι φακους εχουν;
Οι Σονυ σ αυτο,ειναι καλες,αφου εχουν Γερμανικους καλους φακους.
Τωρα για την R1,μου ειπε οτι βγαζει καλυτερες φωτογραφιες,,αλλα η 828,δουλευεται καλυτερα,αν καταλαβα καλα.
Και σε περιπτωση που παρω R1,ποσα αξιζει να δωσω;
Ετσι κι αλλοιως,απο την Αμερικη θα την παρω,και σε δολλαρια θα την πληρωσω.
Και κατι αλλο.
Γυριζει στο μυαλο μου,να κανω την κουτουραδα και να παρω μια Νικον ψηφιακη,full frame,μιας και εχω ολους τους φακους που εγραψα,για να μην παιρνω αλλους,αλλα ειναι ακομη πολυ ακριβες.
Εχω βλεπεις το ιδιωμα,να παιρνω πολυ ακριβες .Τη D3 να πουμε.
Γι αυτο λεω να παρω μια φτηνη τωρα,και του χρονου που λεει ο λογος,μπορει να βγαλει καμια καλυτερη,οποτε θα πεσουν οι τιμες της D3.
Πως το βλεπετε;
Ευχαριστως να ακουσω τη γνωμη σας.

Ψαχνοντας το νετ,ειδα για μια R1,αυτα.

BRAND NEW CONDITION

Purchased in 2006 and literally only 5-7 times.

Throws error code (E:91:01 - flash related) for unknown reasons. We have tried to re-initialize/resetting the R1 and the code persists, but, only if the flash is used.
We found that after resetting the R1 and setting the 'auto pop-up' flash setting to 'manual' this prevents the error code from flashing - but only if the flash is NOT used.

Other than the flash related error code, everything else with the R1 works perfectly fine.
Εχετε καμια ιδεα για το τι φταιει,μηπως την παρω;Καμια φορα,τα Αμερικανα,δεν επιμενουν για να επισκευασουν κατι,και ετσι,μπορει και να μην ειναι και τιποτα σοβαρο.

θησετε,και παλι σας ευχαριστω.
Για τις μικρες μηχανουλες,που μου εβαλε ο φιλος,μπορει να εχουν μεγαπιξελ,αλλα τι φακους εχουν;
Οι Σονυ σ αυτο,ειναι καλες,αφου εχουν Γερμανικους καλους φακους.
Τωρα για την R1,μου ειπε οτι βγαζει καλυτερες φωτογραφιες,,αλλα η 828,δουλευεται καλυτερα,αν καταλαβα καλα.
Και σε περιπτωση που παρω R1,ποσα αξιζει να δωσω;
Ετσι κι αλλοιως,απο την Αμερικη θα την παρω,και σε δολλαρια θα την πληρωσω.
Και κατι αλλο.
Γυριζει στο μυαλο μου,να κανω την κουτουραδα και να παρω μια Νικον ψηφιακη,full frame,μιας και εχω ολους τους φακους που εγραψα,για να μην παιρνω αλλους,αλλα ειναι ακομη πολυ ακριβες.
Εχω βλεπεις το ιδιωμα,να παιρνω πολυ ακριβες .Τη D3 να πουμε.
Γι αυτο λεω να παρω μια φτηνη τωρα,και του χρονου που λεει ο λογος,μπορει να βγαλει καμια καλυτερη,οποτε θα πεσουν οι τιμες της D3.
Πως το βλεπετε;
Ευχαριστως να ακουσω τη γνωμη σας.
Τακανα μανταρα με τα ποστ ,συγγνωμη.

Last edited:
Βρε Θόδωρε είσαι ανάμεσα σε Fiat Ceicento και Porsche Cayenne όταν λες για Sony 828 kαι Νικον D3!:flipout::flipout:
Τελος πάντων εφόσον διαθέτεις φακους, μια καλή επιλογή είναι η D300 και η D90 (πιο ελαφρύ σωμα).
Και κάτι άλλο, οι τιμες στα επαγγελματικά σώματα όπως η D3 και η σειρα 1D της Canon δύσκολα πέφτουν.

Με τους φακούς που έχεις θα έπερνα κατευθείαν μια Νικον και θα χαιρόμουν!!!! Τώρα για τις μικρές δεν έχω άποψη... αλλα όταν διάβασα για την σειρά των φακών δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι... Να υποθέσω τράβαγες με φίλμ παλιά έ? Καμια F5?

Ψαχνοντας το νετ,ειδα για μια R1,αυτα.

BRAND NEW CONDITION

Purchased in 2006 and literally only 5-7 times.

Throws error code (E:91:01 - flash related) for unknown reasons. We have tried to re-initialize/resetting the R1 and the code persists, but, only if the flash is used.
We found that after resetting the R1 and setting the 'auto pop-up' flash setting to 'manual' this prevents the error code from flashing - but only if the flash is NOT used.

Other than the flash related error code, everything else with the R1 works perfectly fine.
Εχετε καμια ιδεα για το τι φταιει,μηπως την παρω;Καμια φορα,τα Αμερικανα,δεν επιμενουν για να επισκευασουν κατι,και ετσι,μπορει και να μην ειναι και τιποτα σοβαρο.

H D700 έχει 2100 δολάρια στην Αμερική. Τα αξίζει όσο δεν φαντάζεσαι όταν ταιριαστεί με καλούς φακούς. Το λέω επειδή έχω τους AFS 17-35, 28-70, 80-200, AFD24, AIS28, 28PC, AF50 1.8, AFD 60 MACRO και την ίδια μηχανή.

Η R1 που είναι ταχύτερη από την 828 και πάλι είναι πολύ πολύ αργή σε σχέση με μια κορυφαία DSLR και πολύ αργή σε σχέση με τις βασικές DSLR. Όμως έχει φακό 24-120 εξαιρετικό, το εννοώ. Μάλιστα στο 24 δείχνει καλύτερη επίδοση σε σχέση με τον 17-35. Στα 200 ευρώ θα είναι εξαιρετική ευκαιρία και στα 300 επίσης.

Έχω δουλέψει την 828 λίγο (καμιά 20αριά ώρες) και την R1 για τρία χρόνια κι ακόμη τη δουλεύω. Εργονομικά (μενού, κουμπιά κλπ.) είναι πολύ πίσω σε σχέση με τις CANON/NIKON. Η 828 είναι ακόμη χειρότερη. Όμως η R1 έχει εξαιρετική λαβή και μπορείς να τραβάς κι από χαμηλά όπως με το θαμπόγυαλο με το μεσαίο φορμά, αφού η οθόνη είναι σπαστή και διπλώνει πάνω από το υποτιθέμενο- πεντάπρισμα.

Re: Απάντηση: Ποσα λεφτα να δωσω,για μια μεταχειρω, ΣΟΝΥ 828;

Βρε Θόδωρε είσαι ανάμεσα σε Fiat Ceicento και Porsche Cayenne όταν λες για Sony 828 kαι Νικον D3!:flipout::flipout:
Τελος πάντων εφόσον διαθέτεις φακους, μια καλή επιλογή είναι η D300 και η D90 (πιο ελαφρύ σωμα).
Και κάτι άλλο, οι τιμες στα επαγγελματικά σώματα όπως η D3 και η σειρα 1D της Canon δύσκολα πέφτουν.
Μωρε εσυ,δικηο εχεις,αλλα επειδη με ξερω,μπορω να προβλεψω το τι θα γινει.
Το χρονο μονο δεν ξερω.
Απλως,προσπαθησα να τον παρατεινω λιγο το χρονο αυτο,παιρνοντας ενα υποκαταστατο.Καταλαβες;
Να εισαι καλα.

Με τους φακούς που έχεις θα έπερνα κατευθείαν μια Νικον και θα χαιρόμουν!!!! Τώρα για τις μικρές δεν έχω άποψη... αλλα όταν διάβασα για την σειρά των φακών δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι... Να υποθέσω τράβαγες με φίλμ παλιά έ? Καμια F5?
Τεσσερις F2,τις δυο AS,και μια F5.(Ενταξει,μεταχειρισμενες τις πηρα,ολες).
Συν τη Σονυ βεβαια.(Αυτη,την πηρα καινουρια.Εσκασα καποιο χιλιαρικο αν θυμαμαι καλα).
Δεν ειπα οτι μερικες φορες,δεν κρατιεμαι,οταν δω κατι που μ αρεσει;

Έχω δουλέψει την 828 λίγο (καμιά 20αριά ώρες) και την R1 για τρία χρόνια κι ακόμη τη δουλεύω. Εργονομικά (μενού, κουμπιά κλπ.) είναι πολύ πίσω σε σχέση με τις CANON/NIKON. Η 828 είναι ακόμη χειρότερη. Όμως η R1 έχει εξαιρετική λαβή και μπορείς να τραβάς κι από χαμηλά όπως με το θαμπόγυαλο με το μεσαίο φορμά, αφού η οθόνη είναι σπαστή και διπλώνει πάνω από το υποτιθέμενο- πεντάπρισμα.
Ευχαριστω πολυ,αλλα απο ο,τι ειδα,την R1,την πουλανε κατι τετρακοσαρια,εως εξακοσαρια στο eBay,οποτε ασε και θα δουμε.
Οσον αφορα στην ταχυτητα,που γραφω,εννοω αυτο το χαλι που εχει η 717,να πατας σημερα το κλειστρο,και να καταλαβαινει,αυριο,οπότε αν το αντικειμενο εχει κινηθει,παπαλα.Βγαζεις αλλο πραμα.Ειδικα αμα εχει και φλας.
Και μαλιστρα,για να γελασουμε,ημουνα σε καποιια γενεθλια μιας μικρης,και τραβαγα στο δωματιο,οπότε εβγαλε φλας,και εκανε τρια χρονια να βγαλει μια φωτογραφια,οποτε γυριζει η μικρη,(4 χρονων),και μου λεει αυστηρα.
Αντε τελειωνε.
Κοκκαλο εγω.
ΥΓ.Ξανακοιταξα και βρηκα αυτο!http://www.amazon.com/Sony-Cybershot-10-3MP-Digital-Optical/dp/B000B68I2K
Δυο χιλιαδες δολλαρια !!!
Πως ειπατε;

Last edited:
H 828 ήταν η ναυαρχίδα της Σόνυ στις φωτογραφικές, αλλά πριν 6 χρόνια. Είναι όχι μόνο μεγάλη, αλλά και ατσούμπαλη (καλά αυτό το φλασάκι της, το σκέφτηκαν πολύ οι σχεδιαστές της; ).
Το μόνο θετικό που βλέπω είναι ο φακός της, από άποψη χαρακτηριστικών, και λόγω εύρους (28-200 αντιστ.) αλλά και ταχύτητας (f/2 στο ευρυγώνιο, f/2.8 στο τέλε), αλλά και όταν είχε κυκλοφορήσει δεν είχαν ακουστεί και τα πλέον κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή του.

Προσωπικώς, από παλιότερα "κλασικά" μοντέλα θα κοιτούσα τις πολύ καλές Olympus, 5050, 5060, 7070 και 8080.

Απάντηση: Re: Ποσα λεφτα να δωσω,για μια μεταχειρω, ΣΟΝΥ 828;

50-70 ευρώ.

Εξηγώ:

Γιατί να δώσεις παραπάνω για μια ξεπερασμένης τεχνολογίας μηχανή, ενώ βρίσκεις με 100-150 ευρώ ωραιότατες και σαφώς με περισσότερες δυνατότητες, καινούριες;

http://www.plaisio.gr/productlist.a...745DBDDF82DE&gclid=COSUgOrjqpsCFc8UzAodN1HI6w

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562946

Μερικές που μου ήρθαν πρόχειρα στο μυαλό.

Τι φακούς nikon έχεις;

εγω ειμαι της γνωμης οτι η F 828 δεν συγκρινετε με τις μηχανες που προτεινεις !

ο φακος της 828 μου φαινεται εξαιρετικος
εκτος και αν μπερδευω το μοντελο....