Πόσες ίντσες από τα 3 μέτρα ... και λοιπές απορίες ...

-Γιώργος-

Supreme Member
19 June 2007
8,441
37°54'25''N-23°45'24''E
Επειδή έχω ψηθεί για αγορά προβολέα και οι γνώσεις μου είναι λίγες και θεωρητικές θα ήθελα την γνώμη σας. Αναγκαστικά η απόσταση θέασης θα είναι στα 3 μέτρα και ο προβολέας (επίσης αναγκαστικά) στα 3.30 - 3.50 μέτρα από την οθόνη. Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα ότι υπάρχουν αρκετοί προβολείς που να ανοίγουν 92''-100'' από αυτή την απόσταση και θα ήθελα απόψεις για τα παρακάτω:

1. Η απόσταση θέασης είναι εντάξει για τις συγκεκριμένες ίντσες ή θα πρέπει να περιορίσω την προβολή σε μικρότερη οθόνη ?

2. Υπάρχει κάποια τεχνολογία που ταιριάζει καλύτερα σε προβολές/θεάσεις από σχετικά μικρή απόσταση ?

3. Να υποθέσω πως με προβολέα 1080p φαινόμενα όπως το "screendoor effect" γίνονται ορατά πιο δύσκολα ?

4. Του προβολείς που παίζουν οριακά από αυτή την απόσταση να τους αποκλείσω λόγω της ακραίας ρύθμισης της εστίασης ή δεν υπάρχει μεγάλη απώλεια στην ποιότητα ?

5. Υπάρχει πουθενά διαθέσιμο το User's Manual του Epson TW-2000 ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά και επιφυλάσσομαι για περισσότερες απορίες -bye-

1. Περίπου σε αυτή την αναλογία βλέπω και εγώ. Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.
2. Πιστεύω πως όχι. Κυρίως η ανάλυση είναι που γίνεται αισθητή όσο μικράινει η απόσταση.
3. Ναι.
4. Μην τους αποκλείσεις εξαρχής, αλλά προσπάθησε να τους δεις σε αντίστοιχες καταστάσεις. Βέβαια, τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα οπτικά συνήθως εμφανίζονται στο lens shift και κατά δεύτερο λόγο στο zoom και την εστίαση.

Ευχαριστώ για τα καλά νέα, φοβόμουν μήπως η απόσταση παραείναι μικρή :D

Τότε θα ξεκινήσω μελέτη πιθανών μοντέλων και όποτε βρω χρόνο θα προσπαθήσω να τους δω να παίζουν.

στα 3 μετρα η ιδανικη οθονη οπως λενε τα "βιβλια" ειναι 90".

Απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις

στα 3 μετρα η ιδανικη οθονη οπως λενε τα "βιβλια" ειναι 90".

Απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις

Οι 90'' φτάνουν και περισσεύουν για την απόσταση μου. Το μόνο προβληματάκι είναι πως δεν υπάρχουν αρκετοί προβολείς που να δίνουν αυτές τις ίντσες από τα 3.3 μέτρα. Μάλλον η επιλογή LCD είναι μονόδρομος, οπότε αναμένω παρουσιάσεις από τους νέους Epson και Panasonic.

(Όλα τα παραπάνω με την προυπόθεση πως δεν έκανα καμιά πατατιά με το calculator του projectorcentral.)

Δεν είναι δίλημμα μεταξύ τηλεόρασης-προβολέα. Θα υπάρχουν και τα δύο.

Από τους προβολείς που είναι διαθέσιμοι θα ήθελα να δω τον 1000άρι Panasonic και τον Epson 2000 που αναμένεται σύντομα. Αναμένεται και ο Panasonic 2000, αλλά μάλλον θα ξεπερνάει το ποσό που είμαι διατεθειμένος να δώσω.

Last edited: