Πόσες λήψεις;

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Κάνετε με τη μηχανή σας;

Πολλές, λίγες; Τραβάτε ασύστολα τώρα με τις ψηφιακές ή τραβάτε μόνο αυτό που είναι αναγκαίο;

Να πω εγώ πρώτος:

Με τη NIKON D200 έχω τραβήξει 9200 λήψεις από τον Ιούνιο του 2006.
Με τη NIKON D100 έχω τραβήξει 9600 λήψεις από το 2004.
Με τη SONY R1 έχω τραβήξει περίπου 4000 λήψεις από τον Οκτώβριο του 2006.

Εγώ με την 30d canon έχω 21.000 ενώ με τις προηγούμενες καμιά 6-7000 σύνολο.
Στις πολύ αρχές τραβούσα ασύστολα όπως είναι λογικό. Τώρα τραβάω μόνο όταν θεωρώ ότι θα βγεί κάτι καλό και σκέφτομαι πολύ πριν από κάθε λήψη για να μην πάει στράφη η φώτο. Γενικώς εκνευρίζομαι όταν υπάρχουν "λάθος" λήψεις στην μνήμη.
Αυτό βέβαια έχει σαν αρνητικό το ότι χάνω και πιθανές τυχερές καλές λήψεις .

Εγώ είμαι πολύ νέος στο χώρο. Η ταπεινή μου compact (Nikon P4), έχει γράψει 675:worshippy: λήψεις(!!!) από το 2007.

Αν έχει γράψει και τη λήψη που έχεις στο avatar σου, μην ανησυχείς καθόλου. keep walking.

με την 350D, περίπου 6.400 λήψεις, μέσα σε σχεδόν 2 χρόνια και 4 μήνες (βέβαια με επιταχυνόμενο ρυθμό, καθώς το τελευταίο 12μηνο έχει περίπου 3.800 λήψεις).
Και να φανταστείτε, ο τύπος από τον οποίο την πήρα, είχε κάνει 6.000 κλικ σε 7 μήνες!
(βέβαια λέγεται -και όχι δίχως βάση- ότι ουκ εν τω πολλώ το ευ, που μάλλον για τον προκάτοχό της θα είχε βάση, καθώς την αντικατέστησε με μία ...Ixus 800is

Last edited:
Με φιλμ μηχανές πρέπει να `ναι γύρω στα 15 - 17.000 κλικ.
Στην ψηφιακή είμαι καινούριος,
τρεις μήνες και 700-800 κλικ που έχω είναι πολλά. Και είναι ακόμη περισσότερα σε σχέση με τις πετυχημένες φωτογραφίες που έβγαλα το τελευταίο τρίμηνο.

Είμαι όμως σαν το παιδάκι που του δωσαν το παιχνίδι και δε λέει να το αφήσει από τα χέρια του.
Μου χει τύχει να φύγω από το σπίτι για μια βόλτα και εκεί που παλιότερα θα έβγαζα 4-5 φωτογραφίες και η μια-δυό ήταν καλές, τώρα βγάζω 20-30 και είναι όλες για πέταμα! :flipout:
Το γεγονός ότι μπορείς δεις αμέσως τη φωτογραφία αλλά και ότι τα κλικ είναι δωρεάν είναι τρομερή εμπειρία για μένα. :speechless-smiley-0 ;)

"Ουκ εν τω πολλώ το ευ" όμως, συμφωνώ με το send. Περισσότερες πιθανότητες έχεις να βγάλεις καλή φωτογραφία αν αφιερώσεις λίγο χρόνο στο θέμα παρά αν τραβάς στην τύχη περιμένοντας να σου κάτσει καμιά καλή που θα τη διαλέξεις στο σπίτι.

Εχω την canon 350d. και έχω τραβήξει καπου στα 1300 !!!! Την έχω σχεδών 3.5 χρόνια!!!

θα είσαι, φίλε μου, μοναδική περίπτωση όπου το κλείστρο θα χαλάσει από τις αράχνες...

:flipout:

(3 1/2 χρόνια? Τον Μάρτιο του 2005 δεν βγήκε στην αγορά το μοντέλο; )