Πόση ταχύτητα μπορώ να πιάσω;

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Έχω σύνδεση στον ΟΤΕ και είμαι σε δύσκολη περιοχή. Το ανώτερο που δίνει ο ΟΤΕ σε ταχύτητα είναι τα 2Mbps.
Εγώ έχω το 1Mbps και το ανώτερο που μπορώ να κατεβάσω είναι τα 80-85kb/s.
Μου έχει σπάσει τα νεύρα!
Τι λέτε αν πάω στα 2Mbps θα κερδίσω κάτι σε ταχύτητα ή τα 85kb που κατεβάζω τώρα είναι ένδειξη οτι η γραμμή μου είναι τόσο χάλια που και να ανεβάσω την ταχύτητα στα 2Mbps δεν θα κερδίσω τίποτα;

Αφού το 1mbit δεν θα το κάνει ο ΟΤΕ 2Mbit δωρεάν??? Ή λάθος ταχύτητα θυμάμαι??

Απάντηση: Re: Πόση ταχύτητα μπορώ να πιάσω;

Αφού το 1mbit δεν θα το κάνει ο ΟΤΕ 2Mbit δωρεάν??? Ή λάθος ταχύτητα θυμάμαι??

Τώρα που το λες...
Κάτι τέτοιο έλεγαν.
Δεν ξέρω τι έγινε.

Αν δεν υπάρχει ελπίδα να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση να την κάνω τότε για HOL.

Ναι. Εγώ που πάλι μένω σε "προβληματική περοχή" έπιανα κοντά στα 200. Τσέκαρε και καμιά hol που έχει 6/1.

Ο ΟΤΕ έχει ανακοινώσει οτι θα καταργήσει τη παροχή σύνδεσης 1Μbit και τους υφιστάμενους πελάτες θα τους αναβαθμίση στα 2 mbit. Τώρα πότε θα ολοκληρωθει αυτή η αναβάθμιση στο σύνολο της χώρας είναι κατι σχετικό.

Ανεξάρτητα από αυτά η θεωρητική ταχύτητα στο 1 Μbit είναι 125 kb/sec αλλα αυτό είναι μόνο θεωρητικό και μάλλον άπιαστο. Ενα λογικό είναι μάλλον γυρω στα 100 kb/sec. Μιλάμε πάντα για max ταχύτητες. Τα 85 δεν απέχουν πάρα πολύ από αυτό όπότε πιστευω ότι θα δείς βελτίωση. Προυπόθεση βέβαια οτι τώρα κλειδώνεις στο 1Mbps αλλιώς τα βλέπω δύσκολα.
Επίσης να πω οτι για να μετρήσουμε Max ταχύτητα download θα πρέπει να δοκιμάσουμε με site από το οποίο είμαστε βέβαιοι οτι μπορούμε να πάρουμε υψηλές ταχύτητες και βέβαια εκείνη τη στιγμή να μην κάνουμε κάτι άλλο στον υπολογιστή πχ p2p, browsing κλπ.

Έκανα σήμερα αναβάθμιση στα 2Mbps και αυξήθηκε η ταχύτητα από τα 80-85Kb/s φτάνει τώρα στα 160kb/s:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Πόση ταχύτητα μπορώ να πιάσω;

Έκανα σήμερα αναβάθμιση στα 2Mbps και αυξήθηκε η ταχύτητα από τα 80-85Kb/s φτάνει τώρα στα 160kb/s:BDGBGDB55:

Το εχω ακουσει αυτο για την δωρεαν αναβαθμιση αλλα οχι οτι τα 160kb/s ειναι καλη ταχυτητα , διοτι στα 2mbps Conn-x ειμαι με 240kb/s :ernaehrung004:

Για δοκίμασε και το http://speedtest.net
Απ' τον Πειραιά με 2άρι connex, μου βγάζει αυτό

433461605.png

Βέβαια είμαι σ' εταιρεία και τη σύνδεση τη μοιραζόμαστε αρκετοί. Αυτή την ώρα όμως, έχει ελάχιστη κίνηση.
Επίσης εδώ, ο ΟΤΕ δίνει max 2Mbps

Last edited: