Πόσο καλή ποιότητα εικόνας sd έχουν οι ....box

astanapane

AVClub Enthusiast
21 September 2007
794
Χολαργός
Ασχολούμε πολλά χρόνια με τη δορυφορική αλλά ποτέ δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου η κακή ποιότητα εικόνας που έχει ο dm500. Πριν μερικά χρόνια είχα ένα original, από όσο ξέρω, αλλά επειδή δεν είχα χρόνο για ενασχόληση (3 παιδιά σε μικρή ηλικία) τον έδωσα σε ένα φίλο και αγόρασα ένα manhattan plaza pvr με irdeto και με μια κάρτα nova ήμουν εντάξει. Η αλλαγή στον manhattan έγινε σε διάρκεια μερικών μηνών, οπότε κια δεν μου εντυπώθηκε καμμιά αλλαγή στην ποότητα εικόνας. Πρόσφατα αγόρασα ένα optibox 500 του έβαλα την κάρτα nova και απογοητεύτηκα. Η ποιότητα εικόνας είναι πολύ κατώτερη του manhattan. Συγκεκριμένα ο ένας γιός μου βλέποντας jetix μου είπε ότι κάτι δεν πάει καλά με την τηλεόραση και ότι τα χρώματα έχουν χαλάσει. Αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως φταίει η ποιότητα του optibox, αλλά από ότι θυμάμαι από τα βάθη της μνήμης μου και ο original κάπως έτσι πρέπει να ήταν. Βέβαια κάποιος που έχει δει μόνο επίγεια αναλογικά κανάλια στη ζωή του εντυπωσιάζεται ακόμη και έτσι, αλλά η εικόνα σε σχέση με τον manhattan είναι απαράδεκτη.

Θα ήθελα αν κάποιος έχει κάνει σύγκριση να αναφέρει κατά πόσο οι άλλοι SD dreambox, ipbox, .....box με linux λειτουργικό έχουν καλύτερη εικόνα ή αν τελικά όλοι υποφέρουν από τα χαμηλής ποιότητας ηλεκτρονικά.

Ευχαριστώ εξαρχής όλους

Και κάτι άλλο.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς;) όσο συνηθίζω την εικόνα του optibox δεν μου φαίνεται πια και τόσο άσχημη. Σε λίγες μέρες πιθανόν να νομίζω ότι είναι πολύ καλή και σε μερικές εβδομάδες ίσως νομίζω ότι είναι άψογη.

Ο γιός μου πάντως τη συνήθισε και δεν διαμαρτύρεται πια.

Η δύναμη της συνήθειας τα ξεπερνά όλα.

Ο DM500 έχει πιθανότατα...την χειρότερη εικόνα της αγοράς...ειδικά ο ορίτζιναλ! (έτυχε να δω κάτι κλώνους και ειχαν καλύτερη εικόνα!)
Αυτό όμως δεν ισχύει γενικότερα για τους dreambox γιατι ο 7020 έχει πολύ καλή εικόνα. Σε ότι αφορα τον 800 τα συναισθήματα ειναι ανάμεικτα, αφού στα HD κανάλια έχει καλή εικόνα (υπάρχουν όμως και καλύτερες) ένω στα SD είναι αξιοπρεπής και σίγουρα πολύ καλύτερη απο αυτήν του 500 (δυστυχώς όμως εγω στο σπίτι έχω και τον παμπάλαιο nokia9600 ο οποίος έχει ...εκπληκτική εικόνα στα sd κανάλια, οπότε μπροστά του ο 800 υποκλίνεται...τουλάχιστον στην crt tv μέσω scart)
Γενικότερα πάντως και επειδή αφενός όσοι έχουν dreambox ασχολούνται και έχουν μόνο dreambox και όχι άλλους δέκτες, αφ ετέρου επειδή οι ντρημ κανουν και πολλά άλλα κόλπα το μειονέκτημα αυτό (για όσους ντρημ ισχύει και κυρίως για τον 500) δεν ενοχλει τους περισσότερους χρήστες (ορισμένοι λένε ότι η εικόνα βελτιώνεται αν ειναι συνδεδεμένος μόνο με την τιβι και όχι ταυτόχρονα και με κάποιο vcr)

Πάντως σε κάποιον που δεν έχει ακόμα δέκτη (όπως εγώ) άλλον από τον πάνασατ, διαβάζοντας το φόρουμ δημιουργείται ένας δισταγμός. Από ότι έχω καταλάβει οι box έχουν τεράστια ανεπίσημη υποστήριξη, αλλά από υλικό δεν είναι και πολλοί καλοί (με σοβαρό πρόβλημα για εμένα την υπερθέρμανση του 800 - λύνεται λένε με κάποιο λογισμικό που ένας θεός ξέρει τι κάνει για να ρίξει την θερμοκρασία).
Άλλος δέκτης που μου τράβηξε την προσοχή είναι ο vantage 8000, κυρίως λόγω υλικού. Αλλά με προβληματίζει το πεπερασμένο πλήθος των καναλιών: με 9 LNB στο Τ90, πόσα να χωρέσει με όριο τα 10.000;

Οπότε για Box με βλέπω στο τέλος. Κάνω και υπομονή μήπως βγει ο 8000 (λέμε τώρα), μπας και ζεστένεται λιγότερο (μιας και βλέπω πιο μεγάλο κουτί). Σε καλύτερη ποιότητα εικόνας, απλά ελπίζω... Δεν φαντάζομαι βέβαια και τίποτα συνταρακτικό...

Πάντως, ο νέος πανασατ (αυτός που κλειδώνει με την κάρτα, των 49 ευρώ) δεν δείχνει άσχημη εικόνα. Πόσο χειρότερη μπορεί να είναι του box;

10000 κανάλια είναι υπεραρκετά! Στον Technomate 5300 που έχω, και έχει επίσης χωρητικότητα 10000 καναλιών, και με 42-43 δορυφόρους που έχω στις ρυθμίσεις (εννοείται με μοτέρ) έχω περίπου 6800 τηλεοπτικά και 2000 ραδιοφωνικά προγράμματα (και αρκετά πρέπει να είναι διπλά, οπότε χρειάζομαι και ξεκαθάρισμα). Αν βέβαια έχεις και C μπάντα, όπως ο Φίλιππος πιο πάνω, μπορεί τα 10000 να μην φτάνουν, αλλά το θέμα είναι ότι λίγοι ασχολούνται με C.

Last edited:
Απάντηση: Re: Πόσο καλή ποιότητα εικόνας sd έχουν οι ....box

Άλλος δέκτης που μου τράβηξε την προσοχή είναι ο vantage 8000, κυρίως λόγω υλικού. Αλλά με προβληματίζει το πεπερασμένο πλήθος των καναλιών: με 9 LNB στο Τ90, πόσα να χωρέσει με όριο τα 10.000;
Ο vantage 8000 έχει χωρητικότητα 20.000 καναλιών. Αν και, όπως ανάφερε ο Σωτήρης, είναι υπεραρκετά και τα 10.000.
Πάντως, ο νέος πανασατ (αυτός που κλειδώνει με την κάρτα, των 49 ευρώ) δεν δείχνει άσχημη εικόνα. Πόσο χειρότερη μπορεί να είναι του box;
Νομίζω πως οι dreambox πλην του 7020 και του 800 έχουν κατώτερη εικόνα από τους αποκωδικοποιητές panasat.

Πάντως για όσους έχουν τον 800άρη ας ρίξουν μια ματιά στο menu, έχει δύο patterns για ρύθμιση brightness-contrast. Καλό είναι να κάνετε μια ρύθμιση στην τηλεόρασή σας.

Πάντως σε κάποιον που δεν έχει ακόμα δέκτη (όπως εγώ) άλλον από τον πάνασατ, διαβάζοντας το φόρουμ δημιουργείται ένας δισταγμός. Από ότι έχω καταλάβει οι box έχουν τεράστια ανεπίσημη υποστήριξη, αλλά από υλικό δεν είναι και πολλοί καλοί (με σοβαρό πρόβλημα για εμένα την υπερθέρμανση του 800 - λύνεται λένε με κάποιο λογισμικό που ένας θεός ξέρει τι κάνει για να ρίξει την θερμοκρασία).

Οπότε για Box με βλέπω στο τέλος. Κάνω και υπομονή μήπως βγει ο 8000 (λέμε τώρα), μπας και ζεστένεται λιγότερο (μιας και βλέπω πιο μεγάλο κουτί). Σε καλύτερη ποιότητα εικόνας, απλά ελπίζω... Δεν φαντάζομαι βέβαια και τίποτα συνταρακτικό...

Εχω καιρό να δω εικόνα απο Πανασατ αλλά απ όσο την θυμάμαι δεν νομίζω ότι ειναι καλύτερη απο αυτή του 800. Τον νεο δεκτη...που κλειδώνει δεν τον έχω δει (...και ούτε σκοπεύω, δηλαδή και την καλύτερη εικόνα να είχε δεν θα με ενδιέφερε για λόγους αρχής!)
Σε ότι αφορά το ...ζέσταμα του δέκτη, το πρόβλημα έχει πλέον λυθεί με τις τελευταίες αναβαθμίσεις, ο δέκτης είναι κρύος ...σαν θεούσα που μοιράζει φυλλάδια έξω απο την Θεολογική!

:flipout:

Σε σχέση με την Λουκά, τι θερμοκρασία έχει;;; :flipout:

Όσο για τον πάνασατ, είμαι ολόφρεσκος συνδρομητής. Δεν μπορούσα να τον αποφύγω. Όμως, έχει RF modulator, και είναι απλό να βλέπω 1 κανάλι από όλες τις τηλεοράσεις. Όταν θα αγοράσω άλλο δέκτη, βλέπουμε :blush: