Ασχολούμε πολλά χρόνια με τη δορυφορική αλλά ποτέ δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου η κακή ποιότητα εικόνας που έχει ο dm500. Πριν μερικά χρόνια είχα ένα original, από όσο ξέρω, αλλά επειδή δεν είχα χρόνο για ενασχόληση (3 παιδιά σε μικρή ηλικία) τον έδωσα σε ένα φίλο και αγόρασα ένα manhattan plaza pvr με irdeto και με μια κάρτα nova ήμουν εντάξει. Η αλλαγή στον manhattan έγινε σε διάρκεια μερικών μηνών, οπότε κια δεν μου εντυπώθηκε καμμιά αλλαγή στην ποότητα εικόνας. Πρόσφατα αγόρασα ένα optibox 500 του έβαλα την κάρτα nova και απογοητεύτηκα. Η ποιότητα εικόνας είναι πολύ κατώτερη του manhattan. Συγκεκριμένα ο ένας γιός μου βλέποντας jetix μου είπε ότι κάτι δεν πάει καλά με την τηλεόραση και ότι τα χρώματα έχουν χαλάσει. Αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως φταίει η ποιότητα του optibox, αλλά από ότι θυμάμαι από τα βάθη της μνήμης μου και ο original κάπως έτσι πρέπει να ήταν. Βέβαια κάποιος που έχει δει μόνο επίγεια αναλογικά κανάλια στη ζωή του εντυπωσιάζεται ακόμη και έτσι, αλλά η εικόνα σε σχέση με τον manhattan είναι απαράδεκτη.
Θα ήθελα αν κάποιος έχει κάνει σύγκριση να αναφέρει κατά πόσο οι άλλοι SD dreambox, ipbox, .....box με linux λειτουργικό έχουν καλύτερη εικόνα ή αν τελικά όλοι υποφέρουν από τα χαμηλής ποιότητας ηλεκτρονικά.
Ευχαριστώ εξαρχής όλους
Θα ήθελα αν κάποιος έχει κάνει σύγκριση να αναφέρει κατά πόσο οι άλλοι SD dreambox, ipbox, .....box με linux λειτουργικό έχουν καλύτερη εικόνα ή αν τελικά όλοι υποφέρουν από τα χαμηλής ποιότητας ηλεκτρονικά.
Ευχαριστώ εξαρχής όλους