Ποτέ ξανά την Κυριακή...

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Θεσσαλονίκη - Αθήνα 9 ώρες...

2 ώρες προσφορά των Λαρισαίων και των μπάνιων τους που ακινητοποίησαν την εθνική οδό απο τον Πλαταμώνα μέχρι και τα Τέμπη... Ευχαριστώ απο καρδιάς.:slapface:

Άλλες 2 ώρες ακίνητος προσφορά των έργων για 4(περίπου) χλμ μετά την Θήβα...:FSGSFGS4:

Συνηθίζω εδώ και χρόνια να αποφέυγω να ταξιδέυω ημέρες που έχει παραδοσιακά κίνηση... Αργίες και γενικά στις μεγάλες εξόδους. Αλλα τέτοιο πράγμα μία τυχαία Κυριακή δεν μου έχει ξανασυμβεί...

Μετά το σημερινό, δεν ξαναταξιδεύω Κυριακή δε πά να ναι και του Πασχα που όλοι είναι σπίτια τους... Καλύτερα Δευτέρα ξημερώματα παρέα με τις νταλίκες...

ΥΓ. Για τους διάφορους "εξυπνους" που κάναν σφήνες και μπαίναν απο λωρίδες έκτακτης ανάγκης και μέσα απο τα έργα, ενώ εμείς είμασταν οι μ@λ@κες που καθόντουσαν στην ουρά είμαι πολύ κουρασμένος για να γράψω κάτι... Να τους χαίρονται οι γονείς τους που τους μεγάλωσαν τόσο έξυπνους.:rifle:

ΥΓ. Για τους διάφορους "εξυπνους" που κάναν σφήνες και μπαίναν απο λωρίδες έκτακτης ανάγκης και μέσα απο τα έργα, ενώ εμείς είμασταν οι μ@λ@κες που καθόντουσαν στην ουρά είμαι πολύ κουρασμένος για να γράψω κάτι... Να τους χαίρονται οι γονείς τους που τους μεγάλωσαν τόσο έξυπνους.:rifle:

Από τέτοιους Alex είναι γεμάτη όλη η Ελλάδα.

Να είσαι σίγουρος πως αυτήν την ώρα το λένε στην παρέα τους και γελάνε με τους "χαζούς" που περίμεναν στην ουρά...............

Δυστυχώς μέχρι εκεί τους κόβει.

2 ώρες προσφορά των Λαρισαίων και των μπάνιων τους που ακινητοποίησαν την εθνική οδό απο τον Πλαταμώνα μέχρι και τα Τέμπη... Ευχαριστώ απο καρδιάς.:slapface:

Γιατί που πρέπει να πάμε για μπάνιο για να μην καθυστερείς?
(Δεν πάω Πλαταμώνα, προτιμώ Αγιόκαμπο).
Λίγο άστοχη άστοχη η επισήμανση σου...

Εγώ το έχω κάνει 11η εντολή να μην βγαίνω από το σπίτι Κυριακή.
Δεν υποφέρεται με τίποτα η επιστροφή όπου και να έχεις πάει.

Α, ρωτάμε πρώτα. Ξεκινάς 10.30 το βράδυ και είσαι στην άλλη άκρη στην ώρα σου. Εγώ κατέβηκα χθες το πρωί Αθήνα (κατέβασα μια κόρη μου στον Πειραιά) και προτίμησα να ανεβώ το βράδυ. Ειλικρινά θα μπορούσα να πηγαίνω και με 170 χλμ. τόσο άδειος ήταν ο δρόμος (εκτός φυσικά από τα γνωστά χλμ. στην Υλίκη που γίνονται τα έργα. Βλέπεις στην άνοδο τα έργα είναι 60 χλμ. λιγότερα σε σχέση με την κάθοδο.

Ξεκίνησα 23.15 από κάτω χαμηλά τον Κηφισό κι ήμουν στις 04.10 στο κρεβάτι στη Νέα Κρήνη χωρίς κούραση και χωρίς να περάσω τα 150 ποτέ και τα 120 μέσα σε τούνελ. Αυτοκίνητο ένα -δανεικό- NISSAN ALMERA 1.6

Άλλες 2 ώρες ακίνητος προσφορά των έργων για 4(περίπου) χλμ μετά την Θήβα...:FSGSFGS4:

Συνηθίζω εδώ και χρόνια να αποφέυγω να ταξιδέυω ημέρες που έχει παραδοσιακά κίνηση... Αργίες και γενικά στις μεγάλες εξόδους. Αλλα τέτοιο πράγμα μία τυχαία Κυριακή δεν μου έχει ξανασυμβεί...

Μετά το σημερινό, δεν ξαναταξιδεύω Κυριακή δε πά να ναι και του Πασχα που όλοι είναι σπίτια τους... Καλύτερα Δευτέρα ξημερώματα παρέα με τις νταλίκες...

Ειναι κατι που ποτε δεν καταλαβα ,περιμενουν το καλοκαιρι για να κανουν τα εργα (η δικαιολογια της θερμοκρασιας δεν στεκει) και να βασανιζουν τον κοσμο.
Οσο για την ΛΕΑ ,ειναι αμετρητες οι φορες που εχω λογοφερει με οδηγους ,οι περισσοτεροι δεν γνωριζαν τι ειναι ,απορουσαν μαλιστα γιατι καθομαστε στην σειρα ενω υπαρχει αδεια ηΛΕΑ

Re: Απάντηση: Ποτέ ξανά την Κυριακή...

Γιατί που πρέπει να πάμε για μπάνιο για να μην καθυστερείς?
(Δεν πάω Πλαταμώνα, προτιμώ Αγιόκαμπο).
Λίγο άστοχη άστοχη η επισήμανση σου...

Δεν είναι να μην καθυστερώ εγώ. Δεν επιτρέπεται να μπλοκάρει η εθνική οδός με τέτοια ένταση για τέτοια αφορμή. Να πάει να κάνει το μπάνιο του όποιος θέλει όποτε θέλει. Αλλα η επανείσοδος στην εθνική (ειδικά σε σημείο τόσο περιορισμένων δυνατοτήτων) να γίνεται με περιορισμένο ρυθμό έτσι ώστε να μην μπλοκάρει. Δεν μπορεί να κόβεται η χώρα στα δύο για το μπάνιο του οποιονδήποτε. Να γίνεται χρήση αλλα όχι κατάχρηση.

Και ο δρόμος για χαλκιδική μπλοκάρει τις κυριακές (και πολύ χειρότερα) αλλα επιρρεάζεται μόνο όποιος κινήθηκε προς τα εκεί. Είναι τοπικός δρόμος. Η εθνική δεν είναι τοπικός δρόμος και κόβεται στα δύο έτσι.

Εντάξει ίσως είμαι και λίγο υπερβολικός έχοντας περάσει 2 ωρες για να κάνω απόσταση 10 λεπτών σταματημένος και γύρω γύρω άνθρωποι με μαγιό να μου χώνονται σε καθε ευκαιρία απο δεξία και αριστερά, προσπαθώντας να κάνουν την μία λωρίδα τρείς... Και ώς απάντηση να μου λένε οτι "έτσι κάνουν κάθε κυριακη, να περιμένω λίγο και θα φτάσω, σιγά..."

Βλάσση δυστηχώς το τζιπάκι πάνω απο 120-130 δεν το πάω έτσι κιαλλίως γιατί γίνεται πολύ ασταθές και αχόρταγο οπότε τις 5+ ώρες τις έχω σίγουρες... Αλλά δεν περίμενα οτι θα είχε τέτοια κίνηση μια τυχαία κυριακή... Ούτε αργία ήταν ούτε καν καλό καιρό δεν είχε. Αλλά πράγματι έπρεπε να φύγω το βραδάκι με την ησυχία μου...

Δεν είναι να μην καθυστερώ εγώ. Δεν επιτρέπεται να μπλοκάρει η εθνική οδός με τέτοια ένταση για τέτοια αφορμή. Να πάει να κάνει το μπάνιο του όποιος θέλει όποτε θέλει. Αλλα η επανείσοδος στην εθνική (ειδικά σε σημείο τόσο περιορισμένων δυνατοτήτων) να γίνεται με περιορισμένο ρυθμό έτσι ώστε να μην μπλοκάρει. Δεν μπορεί να κόβεται η χώρα στα δύο για το μπάνιο του οποιονδήποτε. Να γίνεται χρήση αλλα όχι κατάχρηση.

Και ο δρόμος για χαλκιδική μπλοκάρει τις κυριακές (και πολύ χειρότερα) αλλα επιρρεάζεται μόνο όποιος κινήθηκε προς τα εκεί. Είναι τοπικός δρόμος. Η εθνική δεν είναι τοπικός δρόμος και κόβεται στα δύο έτσι.

Εντάξει ίσως είμαι και λίγο υπερβολικός έχοντας περάσει 2 ωρες για να κάνω απόσταση 10 λεπτών σταματημένος και γύρω γύρω άνθρωποι με μαγιό να μου χώνονται σε καθε ευκαιρία απο δεξία και αριστερά, προσπαθώντας να κάνουν την μία λωρίδα τρείς... Και ώς απάντηση να μου λένε οτι "έτσι κάνουν κάθε κυριακη, να περιμένω λίγο και θα φτάσω, σιγά..."

Βλάσση δυστηχώς το τζιπάκι πάνω απο 120-130 δεν το πάω έτσι κιαλλίως γιατί γίνεται πολύ ασταθές και αχόρταγο οπότε τις 5+ ώρες τις έχω σίγουρες... Αλλά δεν περίμενα οτι θα είχε τέτοια κίνηση μια τυχαία κυριακή... Ούτε αργία ήταν ούτε καν καλό καιρό δεν είχε. Αλλά πράγματι έπρεπε να φύγω το βραδάκι με την ησυχία μου...

Κι εγώ το Jimny με το οποίο μετακινούμε τον τελευταίο μήνα το άφησα Θεσ/νίκη γιατί 1050 χλμ. με γρήγορους ρυθμούς με τέτοιο αμάξι, ούτε εγώ το κάνω....

βαλε ενα προστιμο 1000 ευρω για ΛΕΑ και μετα θα την μαθουν

Δυστυχως η Ελλαδα σε θεματα παραβατικης οδηγικης συμπεριφορας ειναι πρωτη στην Ευρωπη και ισως και στην 5αδα σε ολοκληρο τον κοσμο

απο τον απλο ποδηλάτη μεχρι τον χειριστη αγροτικων μηχανηματων υπαρχει αγνοια του ΚΟΚ και το χειροτερο θεωρουν τον δρομο δικο τους ...κυκλοφορει και το ανεκδοτο

οποιος οδηγει πιο αργα απο μας ειναι λακαμας
οποιος οδηγα ποιο γρηγορα απο μας λεμε ρε τον λουστη

ενα παραδειγμα ακομη

ποσοι εχετε βγει εκτος Ελλαδος? εχετε παρατηρησει οτι η μηχανες οταν σταματουν ειτε σε φαναρι ειτε σε traffic δεν ελίσσονται αναμεσα στις γραμμες και στα αυτοκινητα αλλα φρεναρουν και μενου υπομονετικα πισω απο το σταμτημενο μπροστινο τους οχημα

εδω οποιον παρει ο χαρος ......

οποτε συμβουλευω ολου σας μαθετε να ζειτε και προσαρμοστείτε στην απιστευτη Ελληνικη πραγματικοτητα

πάντως το να μην μπλοκάρουν οι κεντρικοί οδοί δεν θα το δεις ούτε στην Ευρώπη. Μου έτυχε να είμαι παραμονή αδειών στη Γερμανία και ήταν μπλοκαρισμένοι οι αυτοκινητόδρομοι από Μόναχο προς Μπόντενζε σε όλη τη διαδρομή και προς Σάλτμπουργκ μέχρι το Ρόζενχαιμ, και προς Πασάου μέχρι το Δούναβη ταυτόχρονα και ακίνητοι πλήρως. Εμείς είχαμε τροχόσπιτο και διανυκτερεύσαμε σε αυτό. Οι άλλοι όμως...

Για να μην πούμε τί γινόταν μέχρι πριν 3 χρόνια όταν κατέβαινε η Ευρώπη προς Ισπανία τον Αύγουστο. Έχω ακούσει για 3 μέρες στον αυτοκινητόδρομο μέχρι τη Μάλαγα (Μούρθια), τότε που δεν είχαν τελειώσει οι 5 λωρίδες ανά κατεύθυνση για Βαρκελώνη.

το θεμα της Κυριακης ειναι παγκοσμιο φαινομενο για αυτο θα πρπει και οι υπολοιποι να παρουμε τα μετρα μας για τις ωρες που πρεπει να ταξιδεψουμε

σωστος ο Βλασης εδω

Αν δεν υπαρχουν εναλλακτικες λυσεις (τρενο για παραδειγμα απο Θεσσαλονικη) τοτε μονο η επιλογη ωρας κανει τα πραγματα καλυτερα.
Το ιδιο παντως συμβαινει και εξω... ή σχεδον το ιδιο...

Αναφερόμουν στην τοπική χρήση μικρού τμήματος της εθνικής αλλα πιό πολύ απο τα νέυρα μου... Γιατί πραγματικά μου την έδωσε η συμπεριφορά ορισμένων χθές που αντιμετώπιζαν την εθνική σαν το στενό πίσω απο το σπίτι τους...

Έχω ζήσει και οδηγήσει εξωτερικό και πράγματι και εκεί και παντού γίνεται η φάση με τις κυριακές ειδικά σε εποχές μεγάλης εξόδου. Βέβαια εκεί κάθονται όλοι υπομονετικά στην θέση τους και περιμένουν...

Θα μου πείς βέβαια πώς το περίμενες και διαφορετικά. Εδώ μιλάμε οτι συμβαίνει το εξής ανύπαρκτο... Στα τμήματα που ακόμα είναι με αντίθετη κυκλοφορία, τοποθετώ το αμάξι μου στην δεξια πλευρά της λωρίδας μου, με την δεξία ρόδα να πατάει ελαφρά την γραμμή της ΛΕΑ. Στάνταρ πρακτική με σκοπό να κρατάς τις αποστάσεις σου απο το αντίθετο ρέυμα. Βγαίνεις πιό αρίστερα μόνο στις προσπεράσεις...

Πώς όμως υπάρχουν οι ηλίθιοι που το εκλαμβάνουν αυτό ώς σήμα για προσπέραση και ερχονται και κάθονται δίπλα μου αναγκάζοντάς με να φρενάρω για να μην βγω εκτός δρόμου... Είμαι ήρεμος άνθρωπος και σπανίως θα με ακούσεις να βρίζω στο τιμόνι αλλα αυτούς πια δεν τους ανέχομαι... Δλδ ή θα κάθομαι αριστερά στο όριο της διαχωριστικής ή θα κινδυνέυω να πεταχτώ εκτός δρόμου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποτέ ξανά την Κυριακή...

Alex ούτε εγώ που είμαι από Λάρισα πηγαίνω Πλαταμώνα για μπάνιο για αυτό το λόγο -bye-. Συνήθως κάνω γύρω στα 40-45' για να πάω Πλαταμώνα (με μια normal κίνηση).Μου έτυχε να γυρίσω από εκεί και να έχω κάνει 1 ώρα και 45' (μια ώρα στην ουρά, κίνηση με ρυθμό χελώνας, ζέστη και οι πιτσιρικάδες μου να γκρινιάζουν) και από τότε ποτέ την Κυριακή -bye--bye-
Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος στα Τέμπη, ένας για όλους (ελπίζω όταν θα τελειώσουν οι σήραγγες θα αποσυμφορηθεί η όλη κατάσταση τέτοιες ημέρες), υφίστανται και οι "έξυπνοι" και αποφεύγω πια να πάω.

Last edited:
Εγώ πραγματικά θα ήθελα να παίρνουν διπλώματα δια παντός σε παραβάσεις όπως το να οδηγείς σε ΛΕΑ.

Επίσης νέα μόδα είναι οι γουρούνες με 4 ρόδες να κάνουν προσπεράσεις όπως οι μηχανές ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Απάντηση: Re: Ποτέ ξανά την Κυριακή...

Επίσης νέα μόδα είναι οι γουρούνες με 4 ρόδες να κάνουν προσπεράσεις όπως οι μηχανές ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Αυτό κι άν ειναι επικίνδυνο και εκνευριστικό!:furious3:

το ειπα και το ξαναλεω φερτε την Γερμανικη,Αμερικανικη(κατα προτιμηση πολιτειας του Τεξας) Ελβετικη ή Καναδικη αστυνομια και δωστε τους francise της εθνικές και επαρχιακες οδούς μιλαμε ο Παπαθανασιου θα λυσει το προβλημα τις οικονομιας σε 2 χρονια