Καλημέρα σε όλους,
Παρήγγειλα ένα νέο pc με τα κάτωθι βασικά χαρακτηριστικά:
Όλα τα υπόλοιπα (κάρτες ήχου, πληκτρολόγια κτλ τα είχα ήδη). Για video editing, authoring & audio production που το θέλω είναι σούπερ… αλλά κολλάω στην επιλογή λειτουργικού.
Έχω δοκιμάσει ένα χρόνο τα Vista και δεν με εντυπωσίασαν. Βέβαια με τα 4GB ram ενδέχεται να είναι πολύ καλύτερα αλλά δεν ξέρω.
Σκέφτομαι windows xp x32 αλλά ακούω για προβλήματα διαχείρισης μνήμης στα 4GB.
Σκέφτομαι windows vista x32 αλλά έχουν περίπου τα ίδια προβλήματα με τα xp στην μνήμη + ότι είναι πιο αργά.
Σκέφτομαι windows xp x64 αλλά φοβάμαι μήπως δεν τρέχουν οι εφαρμογές μου.
Τι μου προτείνετε? Να βάλω XP x32 και να χάσω μισό GB μνήμης ή αξίζει να πάω στα 64bit για αυτό το μισό GB?
Ευχαριστώ πολύ
Παρήγγειλα ένα νέο pc με τα κάτωθι βασικά χαρακτηριστικά:
- Μνήμη: 4GB Pc5300 DDR2 667Mhz
- Επεξεργαστή: Intel Core 2 Duo E8400 3.00 GHZ
- Δίσκος: Western Digital 120GB 7200RPM SATA2 (έχω και εξωτερικό 1ΤΒ)
- MotherBoard: Asrock 4ore1600P35-WIFI
- Graphics: Sapphire Radeon X1650 512MB
Όλα τα υπόλοιπα (κάρτες ήχου, πληκτρολόγια κτλ τα είχα ήδη). Για video editing, authoring & audio production που το θέλω είναι σούπερ… αλλά κολλάω στην επιλογή λειτουργικού.
Έχω δοκιμάσει ένα χρόνο τα Vista και δεν με εντυπωσίασαν. Βέβαια με τα 4GB ram ενδέχεται να είναι πολύ καλύτερα αλλά δεν ξέρω.
Σκέφτομαι windows xp x32 αλλά ακούω για προβλήματα διαχείρισης μνήμης στα 4GB.
Σκέφτομαι windows vista x32 αλλά έχουν περίπου τα ίδια προβλήματα με τα xp στην μνήμη + ότι είναι πιο αργά.
Σκέφτομαι windows xp x64 αλλά φοβάμαι μήπως δεν τρέχουν οι εφαρμογές μου.
Τι μου προτείνετε? Να βάλω XP x32 και να χάσω μισό GB μνήμης ή αξίζει να πάω στα 64bit για αυτό το μισό GB?
Ευχαριστώ πολύ