Power savers

Είναι σαν τα μαγνητάκια που έχει κάτω δεξιά...
Βασικά το μόνο που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις την πραγματική κατανάλωση είναι να αγοράζεις συσκευές ενεργειακής κλάσης Α++.
Με πυκνωτές μπορείς να πετύχεις βελτιστοποίηση του συνημιτόνου. Αυτό τεκμηριώνεται επιστημονικά και συσκευές διόρθωσης του συνημιτόνου μπαίνουν συνήθως σε μεγάλα κτήρια. Αλλά πόσα μοτέρ τρέχεις στο σπίτι σου για να έχει ουσιαστικό κέρδος μια τέτοια συσκευή και επίσης δεν ξέρω πόσο καλό ποιοτικά είναι κάτι τέτοιο...

Αν υπηρχε ουσιαστικη μειωση της καταναλωσης ,θα ειχε γινει επανασταση.Οπως και κατι αντιστοιχες κατασκευες που <μειωνουν> την καταναλωση βενζινης 10%

Για τη βενζίνη, αν μειώνουν, την μειώνουν κάτω του 1-2% που είναι στα όρια της διάθεσης του οδηγού (έχω βάλει εδώ και ένα χρόνο κάποια που μου τα έδωσαν δωρεάν, δεν θα πλήρωνα ούτε θα πρότεινα σε κάποιο γνωστό να πληρώσει).
Στον παρακάτω δικτυακό τόπο υπάρχει μια καλή ανάλυση με απλά λόγια για το τι είναι ωμικό, τι επαγωγικό φορτίο, τι είναι συντελεστής ισχύος, τι διόρθωση και πως μπορούν να υλοποιηθούν όλα αυτά. Ο λαμπτήρας φθορισμού που χρησιμοποιεί σε ένα βίντεο ο παραπάνω κατασκευαστής είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα.
http://www.ecomec.gr/exind.html
Αν κάνετε μερικούς υπολογισμούς για την κατανάλωση του σπιτιού σας θα δείτε ότι συνολικά δύσκολα θα πετύχετε βελτίωση του συνημιτόνου μεγαλύτερη από 0.05. Αυτό αν το αθροίσετε συνολικά θα σας βγάλει μια απόσβεση χοντρικά σε 7 χρόνια ή και παραπάνω (αυτό βέβαια έχει να κάνει με το τι είδους φορτία έχετε στο σπίτι σας).
Τέλος η συγκεκριμένη συσκευή αφορά μονοφασικό δίκτυο. Αν έχετε 3φασικό στο σπίτι σας θα πρέπει να αγοράσετε 3 και να βάλετε την κάθε μια σε κάθε μια από τις φάσεις (κάτι που δύσκολα αποσβένεται).
Σε μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις οι χρόνοι αποπληρωμής είναι κοντά στα 3 χρόνια για μια τέτοια συσκευή, και πολλές φορές επιβάλλεται από τη ΔΕΗ η χρήση τους.