Powerline Ethernet Connectors - Ποιό?

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Καλησπέρα αας και καλή χρονιά...
Ενδιαφέρομαι για αγορά ενός ζεύγους powerline.
Η χρήση θα είναι για σύνδεση με Squeezebox Touch κυρίως αλλά και ότι άλλο μπορεί να βρεθεί στην πορεία.
Ουσιαστικά το ένα κομμάτι θα είναι πάνω στο modem στο γραφείο και το άλλο στο σαλόνι για να κοτσάρω το SB Touch πάνω του.

Ακούω γνώμες/προτάσεις...

Αυτά τί λένε?

Belkin Powerline Kit
1671677.JPG

WD Livewire

WD-Livewire.jpg

Zyxel PowerLine Ethernet Adapter PLA-4205

img_pla4205_eu_p_01_380.gif

Ακούω και άλλες γνώμες / προτάσεις...

Σας μερσώ... :grinning-smiley-043

Παρε ενα που να εχει και ανταπτορα για να βαζεις και κανονικη πριζα επανω για να μην χασεις την υποδοχη
Οπως devolo.

Να σας ρωτήσω... αυτά πάνε πάνω σε πολύπριζο ή θέλουν απευθείας πάνω σε πρίζα?

Απάντηση: Re: Powerline Ethernet Connectors - Ποιό?

Εγώ έχω ένα ζευγάρι Belkin που υποστηρίζει λέει ταχύτητες gigabit, αλλά μάπα το καρπούζι. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τα Devolo 500+ Smart (ή κάτι τέτοιο). Αν αγόραζα σήμερα, αυτά θα δοκίμαζα. Και να προσέξεις και αυτό που λέει ο fragol πιο πάνω για το passthrough.

Καλύτερα απευθείας στην πρίζα. Στο πολύμπριζο έχουν απώλειες και ειδικά σε πολύμπριζα ασφαλείας δε δουλεύουν καθόλου.

αποφευγεις να το βαλεις σε πολυπριζο ασφαλειας,λογω φιλτρων,τα οποια επηρεαζουν την αποδοση του ανταπτορα.
για αυτο και-πολυ σωστα-ο fgragol σου προτεινει ανταπτορα που να δεχεται και πριζα ρευματος ωστε να μην αχρηστεψεις την πριζα.
κατι τετοιο δηλαδη

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612536

Καλημέρα.
Σε σπίτι με τριφασικό ρέυμα και με τον πρώτο αντάπτορα να βρίσκεται στην πρώτη φάση του σπιτιού εκεί που είναι το router και τον άλλον στην τρίτη φάση στο σαλόνι για PS3 δεν έχω κανένα πρόβλημα εδώ και 2 χρόνια που τα δουλεύω . . .
Μάλιστα πρίν κανά μήνα αγόρασα και την κάμερα για το παιδικό δωμάτιο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

http://www.skroutz.gr/s/334105/Devolo-dLAN-500-AVplus-Starter-Kit.html

Ολα τ'άλλα είναι οδοντοκρεμες.....:D

Και εγώ σκέφτομαι για κάτι τέτοιο..

Υποθέτω οτι στην εξοδο Ethernet του δεύτερου adaptor (που θα μπει πχ στο σαλόνι) μπορώ να βάλω ένα gigabit switch για να συνδέσω 3-4 συσκευές ;

Γενικα πως επεκτείνονται αυτά ; Δηλαδή, ο πρώτος adaptor μπαίνει φαντάζομαι εκεί που ειναι το ADSL modem. Ο δεύτερος ας πουμε στο υπνοδωμάτιο Α. Αν θελω να εχω και σε ένα άλλο χώρο μεσα στο σπιτι μπορώ να βάλω και τρίτη συσκευη; (Ολα τα πακετάκια που εχω δει εχουν 2 adaptors)

Επισης φαντάζομαι οτι δουλεύουν και σε VDSL ?

Last edited:
ναι γίνεται επέκταση
εγώ στην αρχή πήρα δύο, πακέτο τα δύο και μετά από μερικές μέρες πήρα και ένα τρίτο, όλα σε διαφορετικά δωμάτια.

δεν έχει σημασία αν είναι adsl ή vdsl η γραμμή του τηλεφώνου, εσύ τα συνδέεις στο εσωτερικό δίκτυο που είναι ethernet.
ένα θα συνδεθεί με το router και μετά τα άλλα με τις συσκευές όπου και αν βρίσκονται

Οπου θες βάζεις επιπρόσθετα . Οπου έχει πρίζα. Το βασικό module που συνδέεται με τον router , παίρνει τη γραμμή και την διοχετεύει πλέον στο ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού.