που ειναι τα μπασα οεο version2

haralas

Senior Member
31 January 2008
437
συνεχεια μπασων , φιλοι σημερα ειχα την ευκαιρια να ακουσω αλλον ενα συνδιασμο συστηματος cd player marantz 15 με ενισχυτη marantz pm -15s1 και με ηχεια 1ον spendor ls6 και monitor audio νομιζω το 6
τα πραγματα ηταν αρκετα καλυτερα οσον αφορα το μπασο αρκετα σωστο με τα spendor προσεξτε λεω σωστο οχι ομως αυτο που θελω,2ον περισσοτερο μπασο με τα monitor οχι ομως τοσο σωστο ,εν πασει περιπτωσει το θεμα ηταν ο ενισχυτης, αρκετα καλος θα μπορουσα να τον αγορασω αφου ομως πρωτα τσεκαρω και αλλους.
ομως ,<υπαρχει και ομως > ολα αυτα με αυστηροτερα κριτηρια καπου πασχουν, που? 1ον στην οδηγηση δεν με επεισε ο marantz για τις οδηγικες του ικανοτητες ενταξει θα μου πειτε βρες αναλογο ηχειο,
μπορει! ισως ομως ποιο? αφου αγορασω ενισχυτη σε λιγο καιρο με το νεο μπατζετ παω για ηχεια ποια? μπορειτε να μου πειτε , εγω που μεγαλωσα ακουγοντας ηχεια οπως advent-jbl (της καλης αμερικανικης εποχης)-cerwin vega-altec-ar-klh και αλλα αμερικανικα <βαρβατα> μοντελα
να περιοριστω σε ηχεια <στηλες> με 5αρια και 6αρια wooferακια που παριστανουν πως ειναι ηχεια.
οπως ομως το λεει και ο φιλος <οδηγηση-οδηγηση-οδηγηση>

Μπορείς να ακούσεις αν θέλεις και τα Focal Chorus 826v (στα 1300 περίπου) ή τα 836v (στα 1600 περίπου), τα οποία έχουν ελαφρά τονισμένες τις χαμηλές συχνότητες. Τα 836 κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά, παρ' όλο που έχουν "μικρά" μεγάφωνα είναι πολύ "σωστά" ηχιτικά αν κρίνω από αυτά που έχω και απ' ότι λένε (δεν τα έχω ακούσει) το μπάσο τους είναι υπερ αρκετό.

http://translate.google.com/transla...36+test&hl=en&client=opera&rls=en&hs=tX1&sa=G

Θα χρειαστείς όμως δυνατό ενισχυτή, ας είναι ευαίσθητα.

ωραια κατσε να παρω πρωτα τον ενισχυτη, αληθεια δεν εχω ακουσει ακομα cav και xindak ,θα τους ακουσω.

[/QUOTE] μπορειτε να μου πειτε , εγω που μεγαλωσα ακουγοντας ηχεια οπως advent-jbl (της καλης αμερικανικης εποχης)-cerwin vega-altec-ar-klh και αλλα αμερικανικα <βαρβατα> μοντελα
να περιοριστω σε ηχεια <στηλες> με 5αρια και 6αρια wooferακια που παριστανουν πως ειναι ηχεια.
[/QUOTE]

Και τι σε εμποδίζει να ακούς και τώρα, με αυτά τα ηχεία που άκουγες τότε?
Μήπως να μην ψώνιζες ακόμα ενισχυτή... Λέω... και να αποφάσιζες ποιό ηχείο σου κάνει?

Θα τον βρείς γύρω στα 1300 μάλον. Και αν θέλεις οποσδήποτε ρυθμιστικά για τον ήχο, χτυπάς ένα σετάκι equalizer της behringer με λιγότερο από 100 Ευρώ και τα έχεις όλα.

μπορειτε να μου πειτε , εγω που μεγαλωσα ακουγοντας ηχεια οπως advent-jbl (της καλης αμερικανικης εποχης)-cerwin vega-altec-ar-klh και αλλα αμερικανικα <βαρβατα> μοντελα

Αμα έχεις μεγαλώσει με τέτοια ηχεία (όπως και εγώ άλλωστε) σιγά να μην βρεις σημερινά που να καλύπτουν τις απαιτήσεις σου!!!
Πάντως εάν βρεις πολύ θα ήθελα να μάθω ποιά είναι αυτά και ποιά είναι η γνώμη σου. Θα μού φανεί πολύ χρήσιμη...

Re: Απάντηση: που ειναι τα μπασα οεο version2

Αμα έχεις μεγαλώσει με τέτοια ηχεία (όπως και εγώ άλλωστε) σιγά να μην βρεις σημερινά που να καλύπτουν τις απαιτήσεις σου!!!
Πάντως εάν βρεις πολύ θα ήθελα να μάθω ποιά είναι αυτά και ποιά είναι η γνώμη σου. Θα μού φανεί πολύ χρήσιμη...
οκ φιλε θα κρατησω ενημερο!

Θα τον βρείς γύρω στα 1300 μάλον. Και αν θέλεις οποσδήποτε ρυθμιστικά για τον ήχο, χτυπάς ένα σετάκι equalizer της behringer με λιγότερο από 100 Ευρώ και τα έχεις όλα.
οκ θα το τσεκαρω και τωρα που μου το θυμησες θα κοιταξω και ολα τα μοντελα της roksan νομιζω οτι αξιζει.

Κάνεις ένα λάθος πάντως. Τον ενισχυτή δεν μπορείς να τον καταλάβεις αν δεν ξέρεις τα ηχεία και τα καλώδια που τον συνοδεύουν. Ότι και να ακούσεις είναι άκυρο αν δεν το κάνεις σε γνώριμο σύνολο και αν δεν τους ακούς στο ίδιο σύνολο για να καταλάβεις τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους. Ίσως θα έπρεπε να πάρεις πρώτα τα ηχεία ή να πάρεις τους ενισχυτές σπίτι σου να τους ακούσεις στα ηχεία που έχεις.

AUDIO K MASSELOU & SIA EE
5 Daidalou str.
105 58 Athens,
Greece
Tel.: +30 2103 221 903

Η τιμή του κανονικά είναι 750 Λίρες Αγγλίας. Κάνε την αλλαγή με βάση την τρέχουσα τιμή της λίρας και ζήτα έκπτωση επίμονα, γιατί βαράει στο κεφάλι τις τιμές και μετά λέει ότι σου κάνει μια έκπτωση για να πεις ευχαριστώ, αλλά και πάλι μετά την έκπτωση η τιμή είναι πολύ υψηλή με βάση το τι πρέπει να πουλήσει. Δεν τον ξέρω, του έχω μιλήσει μια φορά στο τηλ και μου φάνηκε παράξενος και λίγο κολημένος γενικότερα.

Κάνεις ένα λάθος πάντως. Τον ενισχυτή δεν μπορείς να τον καταλάβεις αν δεν ξέρεις τα ηχεία και τα καλώδια που τον συνοδεύουν. Ότι και να ακούσεις είναι άκυρο αν δεν το κάνεις σε γνώριμο σύνολο και αν δεν τους ακούς στο ίδιο σύνολο για να καταλάβεις τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους. Ίσως θα έπρεπε να πάρεις πρώτα τα ηχεία ή να πάρεις τους ενισχυτές σπίτι σου να τους ακούσεις στα ηχεία που έχεις.
σωστα τα λες αλλα εγω αμα ακουσω και δω τον βαρβατο ενισχυτη θα τον καταλαβω εστω και αν ακουσω με οτιδηποτε ηχειο και καλωδιο ,ο βαρβατος ενισχυτης θα μου φωναξει δυνατα θα μου πει εδω ειμαι .
αληθεια οπως εγραξα και παραπανω μηπως θα πρεπει συντομα να ακουσω cav και xindak?

Αν θέλεις να μάθεις τις τιμές, πήγαινε στο site της Roksan και κοίτα κάτω στην κεντρική σελίδα τους distributors. Μερικοί έχουν site και τιμές για τα προϊόντα της Roksan. Αυτές οι τιμές που βγάζουν είναι οι τιμές καταλόγου, που σηνήθως σημαίνει ότι μπορούν να σου κάνουν και παραπάνω έκπτωση. Ο Μασέλος δίνει τιμές, 10-20% ακριβότερα από την τιμή καταλόγου! Τουλάχιστον τόσο έδεινε όταν είχε πέσει η λίρα. Δεν υπολόγιζε δηλαδή την αλλαγή στην ισοτιμία.

Last edited:
σωστα τα λες αλλα εγω αμα ακουσω και δω τον βαρβατο ενισχυτη θα τον καταλαβω εστω και αν ακουσω με οτιδηποτε ηχειο και καλωδιο ,ο βαρβατος ενισχυτης θα μου φωναξει δυνατα θα μου πει εδω ειμαι .
αληθεια οπως εγραξα και παραπανω μηπως θα πρεπει συντομα να ακουσω cav και xindak?

Δεν τους ξέρω... sorry

Τους Xindak ναί.Είναι πολύ καλά μηχανήματα για το κόστος τους-άν και κινέζοι.

από ηχεία
μάλλον για B&W σε βλέπω...
ή ATC σε πιό ακριβά...

ΠΡΟΣΟΧ'Η στις γυψοσανίδες με τα ATC...

για ενισχυτή δες και τον Α-Α9-J pioneer...

Εχμ...
Δεν νομίζω ότι τα ATC θα του δώσουν το μπάσο που γουστάρει...

Ειδικά με ενισχυτή αξίας μικρότερης ή ίσης του ηχείου...