Που μπορω να δω μεγαλες ποιοτικες εκτυπωσεις εγχρωμων φωτογραφιων τοπιου/φυσης.

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,393
Καλημερα παιδια.

Λιγο περιεργο το ερωτημα μου,αλλα θα ηθελα,αν γνωριζετε,να μου πειτε που/πως θα μπορουσα να δω μεγαλες εκτυπωσεις(Α3 και πανω)εγχρωμων ψηφιακων φωτογραφιων τοπιου-φυσης,απο κορυφαια μοντελα ψηφιακων μηχανων slr και κορυφαια οπτικα,που να εχουν παρα πολυ καλη ποιοτητα εικονας-εκτυπωσης,με λεπτομερεια και υφη χωρις να δειχνουν ψηφιακες,και γενικα ομορφο χρωμα-κοντραστ αλλα να ειναι και τεχνικα και αισθητικα ωραιες ληψεις.

Ξερετε,ουσιαστικα,δεν εχω δει κατι τετοιο ως τωρα,αν και βεβαια δεν ειχα ψαξει κατι τετοιο.Βεβαια λιγο παραξενο αυτο που ρωταω,αλλα μηπως ξερατε καποιο μερος-γκαλερι η καποιον σε καποιο εργαστηριο η καπου τελοσπαντων που να εχει τετοιο υλικο.

Ξερετε ακουω οτι αν επεξεργαστεις σε raw κτλ μπορει να πετυχεις πολυ υψηλης ποιοτητας αποτελεσματα,και θα ηθελα να δω κατι τετοιο εκτυπωμενο(οπως ειπα εγχρωμο και προτιμω θεματα φυσης-τοπιων),να δω πως ειναι οι μεγαλες ποιοτικες εκτυπωσεις απο τα μεγαλα μοντελα slr των εταιριων.

Καλημερα παιδια.

Λιγο περιεργο το ερωτημα μου,αλλα θα ηθελα,αν γνωριζετε,να μου πειτε που/πως θα μπορουσα να δω μεγαλες εκτυπωσεις(Α3 και πανω)εγχρωμων ψηφιακων φωτογραφιων τοπιου-φυσης,απο κορυφαια μοντελα ψηφιακων μηχανων slr και κορυφαια οπτικα,που να εχουν παρα πολυ καλη ποιοτητα εικονας-εκτυπωσης,με λεπτομερεια και υφη χωρις να δειχνουν ψηφιακες,και γενικα ομορφο χρωμα-κοντραστ αλλα να ειναι και τεχνικα και αισθητικα ωραιες ληψεις.

Ξερετε,ουσιαστικα,δεν εχω δει κατι τετοιο ως τωρα,αν και βεβαια δεν ειχα ψαξει κατι τετοιο.Βεβαια λιγο παραξενο αυτο που ρωταω,αλλα μηπως ξερατε καποιο μερος-γκαλερι η καποιον σε καποιο εργαστηριο η καπου τελοσπαντων που να εχει τετοιο υλικο.

Ξερετε ακουω οτι αν επεξεργαστεις σε raw κτλ μπορει να πετυχεις πολυ υψηλης ποιοτητας αποτελεσματα,και θα ηθελα να δω κατι τετοιο εκτυπωμενο(οπως ειπα εγχρωμο και προτιμω θεματα φυσης-τοπιων),να δω πως ειναι οι μεγαλες ποιοτικες εκτυπωσεις απο τα μεγαλα μοντελα slr των εταιριων.

Πόσο μεγάλες;
Πού βρίσκεσαι;
Μπορώ αν θέλεις να σου στείλω αρχεία κι εσύ να τα δώσεις για εκτύπωση, όμως θα πληρώσεις εσύ τα εκτυπωτικά, τα οποία μπορεί να είναι 30+ ευρώ για 50Χ70 εκ. ή 60Χ90 εκ.

Αν είσαι Αθήνα ίσως να μπορείς να δεις σε κάποιο εργαστήριο τις εκτυπώσεις που θα έχουν δώσει κάποιοι φωτογράφοι. Π.χ. Στον Ακτίδη που είναι και κοντά σε μετρό όλο και κάποιος θα έχει δώσει κάτι για εκτύπωση.
Προτείνω τον συγκεκριμένο (του οποίου τις δυνατότητες γνωρίζω από συνεργασία για εκθέσεις με αρκετά μεγάλα μεγέθη) διότι έχει σημασία να γνωρίζεις ότι η εκτύπωση θα είναι υψηλής ποιότητας ώστε να μπορείς να εκτιμήσεις αν ευθύνεται το αρχείο για την όποια απώλεια ή η εκτύπωση.

Γεια σας παιδια.Αθηνα βρισκομαι.

Θα ρωτησω στον Ακτιδη φιλε μου οταν εχω ωρα και περασω απο κει.

Βλασση πως θα μου τα στειλεις,με e-mail?Ευχαριστω παντως.Αν ειναι εκτυπωνω σε Α3 που δεν ειναι και τοσο ακριβο.

Παιδια μηπως ξερετε,αν κατεβασω καποια samples απο dpreview,imaging resource κτλ?

Γεια σας παιδια.Αθηνα βρισκομαι.

Θα ρωτησω στον Ακτιδη φιλε μου οταν εχω ωρα και περασω απο κει.

Βλασση πως θα μου τα στειλεις,με e-mail?Ευχαριστω παντως.Αν ειναι εκτυπωνω σε Α3 που δεν ειναι και τοσο ακριβο.

Παιδια μηπως ξερετε,αν κατεβασω καποια samples απο dpreview,imaging resource κτλ?

ναι μπορώ να σου στείλω με μέιλ μέχρι 10 μεγα. Αλλά το Α3 δεν είναι κάτι φοβερό. Για τις 10-12 μεγα μηχανές η οριακή διάσταση είναι το 30Χ50 εκ. και στις FF αρχίζει να γίνεται παιχνίδι από το 50Χ70 εκ. και πάνω.

Και να έχεις υπόψη σου, ότι αν δώσεις αρχείο σε plotter μπορεί να κάνουν ripping το αρχείο, δηλ. interpolation ή κάτι τέτοιο , επομένως μπορείς να πάρεις από κόμπακτ μέχρι 70Χ100εκ. και από DSLR μέχρι 4 τετραγωνικά.

Εναλλακτικά μπορείς να τσεκάρεις καμια έκθεση φωτογραφίας. Στην Αθήνα δεν ξέρω που έχει (και αν) μουσείο φωτογραφίας, αλλα στην Θεσσαλονίκη πήγαινα στο Μουσείο Φωτογραφίας στο Λιμάνι συνεχώς. Μερικές απο τις εκθέσεις είχαν εκπληκτικές φωτογραφίες τυπωμένες σε μεγάλο μέγεθος.
Ειδικά αυτή που θυμάμαι περισσότερο ήταν αυτή για το νερό.

Γενικά είναι άλλη η αίσθηση όταν τις βλέπεις τυπωμένες καλά και σε μεγάλο μέγεθος!

Σε εκθεσεις φωτογραφιας εχω δει ανα καιρους διαφορα,με αποκορυφωμα κατι φωτογραφιες με τοπια ασπρομαυρες ομως,οι οποιες ειχαν τραβηχτει με μηχανη φιλμ μεσαιου η μεγαλου φορμα νομιζω οπως μου ειχε πει καποιος.Η λεπτομερεια στην εκτυπωση ηταν πολυ καλη,υπηρχε ευκρινεια και φυσικοτητα και βελουδινη υφη,χωρις να ειναι soft,και χωρις φυσικα να φαινονται πολυ οξυμενες η περιεργες οπως πολλες ψηφιακες που εχω δει.

Δυστυχως ομως δεν εχω δει εγχρωμη ψηφιακη μεγαλη εκτυπωση που να μου αρεσει η ποιοτητα πολυ(μιλαω για παρατηρηση απο κοντα της φωτογραφιας)

σου έστειλα 4 φωτογραφίες με υπερευργώνιο ζουμ, με σταθερό 28 άρη με 50άρη και με τηλεφακό ζουμ, με ανοιχτά και κλειστά διαφράγματα και με εστίαση κοντά και στο άπειρο.

your choice από εδώ και πέρα.

Ευχαριστω πολυ,ωραιες ειναι.

Θα ξαναεπανελθω καποια στιγμη οταν(εχω λεφτα:blush:)και κανω εκτυπωση.

Οσοι αλλοι εχετε να προτεινετε κατι,feel free!