Που θα βρώ ασύρματο DTS Play-Fi Home Theater για tv Philips;

Fosled

New member
25 October 2022
13
Έρχεται και η κάρτα γραφικών ASUS Phoenix NVIDIA GeForce RTX 3060 V2 - Gaming (PCIe 4.0, 12 GB GDDR6, HDMI 2.1, DisplayPort 1.4a)

Αλήθεια, γνωρίζει κανείς να μου πει αν μπορώ να βρω κάτι σχετικό στην Ελλάδα? https://www-flatpanelshd-com.transl...2702372&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el
Επίσης που μπορώ να βρω αυτό https://www.tcl.com/global/en/soundbar/x937u και εάν συνδυάζεται με την TV Philips που έχω αγοράσει!

Τι βάση τοίχου συνδυάζεται με το ambilight της TV (κυρίως ως μόνιτορ)?

Last edited:
Αλήθεια, γνωρίζει κανείς να μου πει αν μπορώ να βρω κάτι σχετικό στην Ελλάδα? https://www-flatpanelshd-com.transl...2702372&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el
Η premium σειρά ηχομπαρων της Phillips πέρσυ (b97/b95) δεν κυκλοφορησαν στην Ελλάδα και πολύ φοβάμαι ότι ίδιο θα ισχύσει και για φέτος.Η φετινή ναυαρχίδα τους αποτελείται από 3 κομμάτια,το κύριος σώμα,το γουφερ και τους δορυφόρους που το καθένα πωλείται και ξεχωριστά.Μια λύση είναι να φέρεις από εξωτερικό.Γενικα όμως είναι μόνιμος σε έλλειψη.

Επίσης που μπορώ να βρω αυτό https://www.tcl.com/global/en/soundbar/x937u και εάν συνδυάζεται με την TV Philips που έχω αγοράσει!

Συνδυάζεται.
Που μπορείς να βρεις την συγκεκριμένη ηχομπαρα, δυστυχώς δεν γνωρίζω ,εικάζω όμως πως αν στείλες ένα mail στην εταιρεία (https://www.tcl.com/gr/el) να σου δώσουν μια απάντηση.

Τι βάση τοίχου συνδυάζεται με το ambilight της TV (κυρίως ως μόνιτορ)

Σαν γενικό κανόνα,σύμφωνα με την Phillips,για καλύτερη απόδοση του ambilight η τηλεόραση πρέπει να απέχει από τον τοίχο περίπου 15 εκ.αν θυμάμαι καλά.

Καλό θα είναι να το έχεις υπόψη σου για την βάση που θα αγοράσεις.

Εμένα πάντως απέχει λιγότερο και το ambilight μου φαίνεται οκ

• Like
Reactions: Fosled
Η Philips γιατί βγάζει ηχοσύστημα 7.1 με DTS και όχι με ATMOS ????

Η σύνδεση με την TV πως γίνεται?
Τι εννοώ! Το HDMI 2.1 από το pc πάει στο ηχοσύστημα και η έξοδος του HDMI του ηχοσυστήματος στην TV ?
Και αφού η έξοδος δεν είναι 2.1 τότε ποιό είναι το κέρδος μου για να έχω σύνδεση σε 2.1???
ή λειτουργεί διαφορετικά?

Last edited:
Η Philips γιατί βγάζει ηχοσύστημα 7.1 με DTS και όχι με ATMOS ????

Η σύνδεση με την TV πως γίνεται?
Τι εννοώ! Το HDMI 2.1 από το pc πάει στο ηχοσύστημα και η έξοδος του HDMI του ηχοσυστήματος στην TV ?
Και αφού η έξοδος δεν είναι 2.1 τότε ποιό είναι το κέρδος μου για να έχω σύνδεση σε 2.1???
ή λειτουργεί διαφορετικά?
Oι συγκεκριμενες ηχομπαρες που ανεφερα παραπανω (οι b97/b95 και η φετινη, η Fidelio FB1) εχουν Atmos .

H 807 συνολικα εχει 4 hdmi slot, το 1 και το 2 ειναι 2,1 με το 2ο να ειναι και earc enable.Οποτε η ορθοτερη συνδεση ειναι στο hdmi 1 slot να συνδεθει το pc με την τηλεοραση και sto hdmi 2 slot να συνδεθει η ηχομπαρα,απο το earc slot της, με την τηλεοραση.

ΥΓ.Δεν χρησιμοποιω υπολογιστη οποτε εαν κανω λαθος στην συνδεσμολογια ας με διορθωσει καποιος ποιο σχετικος.

Last edited:
  • Like
Reactions: Panoramix
Μάλλον δημιουργεί παρεξηγήσεις το Play-Fi που είναι της DTS (Xperi) με τα φορματ του ήχου. Καμία σχέση.

Βασικά αν δεν κάνω λάθος μπορείς να πάρεις και ένα ζευγάρι ηχεία DTS Play-Fi και να έχεις surround ήχο ακόμα και μόνο χρησιμοποιώντας την τηλεόραση για τα υπόλοιπα.

Από κει και πέρα, εγώ ΔΕΝ θα κοιτούσα ηχομπάρα της Philips. Υπάρχουν σαφώς ανώτερες επιλογές.

Μάλλον δημιουργεί παρεξηγήσεις το Play-Fi που είναι της DTS (Xperi) με τα φορματ του ήχου. Καμία σχέση.

Βασικά αν δεν κάνω λάθος μπορείς να πάρεις και ένα ζευγάρι ηχεία DTS Play-Fi και να έχεις surround ήχο ακόμα και μόνο χρησιμοποιώντας την τηλεόραση για τα υπόλοιπα.

Από κει και πέρα, εγώ ΔΕΝ θα κοιτούσα ηχομπάρα της Philips. Υπάρχουν σαφώς ανώτερες επιλογές.
Η 807 υποστηριζει το dts play-fi home theater,οπως και η 806 στις 77 ιντσες που εχω.Πρακτικα,αν δεν κανω λαθος, αυτο σημαΙνει οτι υπαρχει μια λιστα απο προιοντα (https://play-fi.com/products/ ) με τα οποια μπορεις να στησεις home theater (https://play-fi.com/news/introducing-dts-play-fi-home-theater) .

Oσο αναφορα τα φορματ του ήχου δεν εχω ιδεα τι ισχυει και τι οχι.

Λεπτομερειες για την φετινη ηχομπαρα της Phillips εδω :https://hxosplus.gr/av/philips-fidelio-fb1-fidelio/

Pleo σαν ειδικος ,διαβαζοντας τα τεχνικα χαρακτηριστικα που αναφερει το αρθρο για σωμα + sub + ηχεια τι συμπερασμα βγαζεις;

• Like
Για ρίξε καμιά ιδέα τώρα που "στη βράση κολλάει το σίδερο"!!! Είμαι όλος μάτια.....

Pleo σαν ειδικος ,διαβαζοντας τα τεχνικα χαρακτηριστικα που αναφερει το αρθρο για σωμα + sub + ηχεια τι συμπερασμα βγαζεις;

Αν κρίνω από την προηγούμενη γενιά τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς ακόμα και μια jbl 5.1 παίζει καλύτερα.

Για την καινούργια τι ακριβώς να πω; Το πάνε σε οικοσύστημα ala premium ηχομπάρες.

Το subwoofer έχει και παθητικούς ακτινοβολητές; :cautious: Αν είναι έτσι πάντα θα προσπαθούν να πιάσουν τους ενεργούς στο ίδιο κουτί και ποτέ δεν θα τα καταφέρνουν.

Για ρίξε καμιά ιδέα τώρα που "στη βράση κολλάει το σίδερο"!!! Είμαι όλος μάτια.....

Σε ενδιαφέρει κατ' αρχήν αρχιτεκτονική οικοσυστήματος; Και από και και πέρα θέλεις να πας σε κάτι ας πούμε 7.1.4 δεδομένου ότι θα έχεις και τον κατάλληλο χώρο για όλα αυτά τα ηχεία;

• Like
Pleo κατι τελευταιο,εαν δεν σου κανει κοπο και συγνωμη που παρεμβαινω στο νημα του φιλου,εχεις να προτεινεις καποιο αξιολογο Vfm ζευγαρι ;

Pleo κατι τελευταιο,εαν δεν σου κανει κοπο και συγνωμη που παρεμβαινω στο νημα του φιλου,εχεις να προτεινεις καποιο αξιολογο Vfm ζευγαρι ;

Κοίταξε. Με DTS Play-Fi aπό Hi-Fi ηχεία έχω δοκιμάσει τα SVS Prime Wireless και από lifestyle ηχεία με το ίδιο οικοσύστημα τα Paradigm PW600 αυτά που έχουν και room correction το ARC. Κι αυτά μου άρεσαν επίσης.

Πολύ καλά και τα δύο. Τώρα αν μιλάμε για surround ηχεία που θα πλαισιώσουν την τηλεόραση και τα υπόλοιπα θα γίνονται με τα δικά της ηχεία, ε νομίζω και πιο οικονομικά ηχεία με DTS Play-Fi θα μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου.
Τον καλό τον ήχο τον πληρώνεις ανεξαρτήτως πλατφόρμας.

Απλά θα πρέπει να δεις αν όλα τα ηχεία με DTS Play-Fi έχουν τη δυνατότητα για surround. Το λέω αυτό γιατί επί της ουσίας, μάλλον είμαι από τους πρώτους που δούλεψε αυτό το οικοσύστημα, μάλιστα έχω δοκιμάσει και Polk και Definitive Technology με DTS Play-Fi (δεν βγαίνουν πια) αλλά τότε δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα για surround.

• Like
Reactions: tgiamour
Ούτε της Philips, ούτε και της TCL μπόρεσα να βρω για αγορά (μήπως την BF γίνει κάτι?), οπότε επανατοποθετώ στο μέλλον την επέκταση του ήχου της TV μου.

Μπορείς να κοιτάξεις σε Sonos, Bose, Harman Kardon και Denon Heos εάν σε ενδιαφέρει ηχομπάρα που τη χτίζεις εν είδει οικοσυστήματος, προσθέτοντας κομμάτι-κομμάτι.

Βέβαια δεν φτάνουν αυτές σε 7.1.4 αλλά μεταξύ μας, άλλο καλός ήχος, άλλο υποστήριξη κάποιου feature για λόγους marketing.

Αλλιώς κοιτάς κάποια JBL.

• Like
Ούτε της Philips, ούτε και της TCL μπόρεσα να βρω για αγορά (μήπως την BF γίνει κάτι?), οπότε επανατοποθετώ στο μέλλον την επέκταση του ήχου της TV μου.
Της Phillips υπάρχει στο Amazon .Για Ελλάδα μην περιμένεις πολλά.Και ούτε καλύτερες τιμές τουλάχιστον στις Phillips στο BF.
Προσωπική εκτίμηση, μόνη της σίγουρα αλλάζει το επίπεδο της ακρόασης σε σχέση με τον ηχο την τηλεόραση,όπως οι περισσότερες μπάρες,αλλα την πραγματική διαφορά θα την καταλάβεις αν προσθέσεις τα πίσω ηχεία
( TAFS1/10) και το sub (ΤΑFW1/10)
Συνολικο κόστος 2000€ περίπου....
Ίσως εκμεταλλευόμενος το DTS play Fi home theater που φέρει η τηλεόραση να μπορείς να συνδυάσεις φθηνότερο sub και satellites.
Σε αυτά τα χρήματα όμως σίγουρα υπάρχουν άρκετες επιλογες όχι μόνο σε ηχομπαρες.

Last edited:
  • Like
Reactions: Panoramix
Της Phillips υπάρχει στο Amazon
Σε ποιό απ' όλα τα amazon...τα έχω χιλιοψάξει...αλλά δεν για βάλε μου σε παρακαλώ το post!
Αφού στην καινούργια έκδοση του συστήματος έχουν και τα 5.2....
Μήπως βρήκες το περσυνό μοντέλο FEDELIO? Τα πίσω που τα βρίσκεις πάλι?
Υ.Γ. Μόλις βρω τα JBL θα τα αναρτήσω εδώ για να μου πείτε....
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και για την υποστήριξη του προβλήματός μου....

Last edited:
Σε ποιό απ' όλα τα amazon...τα έχω χιλιοψάξει...αλλά δεν για βάλε μου σε παρακαλώ το post!
Για δοκιμασε να δεις αν θα βρεις αυτο που θες εδω. Ειναι Site με compare prices σε ολα τα ευρωπαικα amazon.

FB1
-https://www.amazon.de/dp/B0B31YRP3Z?m=A3JWKAKR8XB7XF&tag=idealocom-mob-21&ascsubtag=2022-10-31_6465a7432a598423d7923588f1347090d581cea128440de2bba4ac53c7d49169&th=1&psc=1

FS1
-https://www.amazon.de/TAFS1-10-Bluetooth-Chromecast-Compatible/dp/B0BHZJVHX6/ref=mp_s_a_1_1?crid=3AD4QVUFSUPS9&keywords=TAFS1%2F10&qid=1667207609&sprefix=tafs1%2F10%2Caps%2C201&sr=8-1

B97/B95
-https://www.amazon.de/B97-10-Soundbar-Subwoofer-Cinematic/dp/B08NXR4QZX/ref=mp_s_a_1_3?crid=2Q7KGXQRWAJBQ&keywords=b97&qid=1667207673&qu=eyJxc2MiOiIwLjAwIiwicXNhIjoiMC4wMCIsInFzcCI6IjAuMDAifQ%3D%3D&sprefix=%2Caps%2C1476&sr=8-3

Ευχαριστώ όλους κατ' αρχάς για τις απαντήσεις και τη βοήθειά σας.
Αγόρασα:
1) Philips Audio Fidelio B97/10 TV Soundbar with Subwoofer Wireless (7.1.2 Channels, 808 W, Cinematic Dolby Atmos, IMAX Enhanced, DTS Play-Fi, Voice Control)
2) Δύο πίσω ηχεία Philips Fidelio TAFS1/10 Wireless Speaker | 60W RMS | Wi-Fi, Bluetooth, Chromecast, Apple AirPlay 2 & Spotify | Ambilight | Compatible with DTS Play-Fi TV and Soundbar/Subwoofer | Black
Σύνολο 1.350 σύστημα ηχείων + 1.080 TV + 360 κάρτα γραφικών = 2.790 με απαλλαγή ΦΠΑ και χωρίς έξοδα αποστολής πλην της κάρτας γραφικών.
Και εις άλλα με υγεία......και θα έρθουν γρήγορα με το πρόγραμμα Business prime. Και πάλι σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

Ευχαριστώ όλους κατ' αρχάς για τις απαντήσεις και τη βοήθειά σας.
Αγόρασα:
1) Philips Audio Fidelio B97/10 TV Soundbar with Subwoofer Wireless (7.1.2 Channels, 808 W, Cinematic Dolby Atmos, IMAX Enhanced, DTS Play-Fi, Voice Control)
2) Δύο πίσω ηχεία Philips Fidelio TAFS1/10 Wireless Speaker | 60W RMS | Wi-Fi, Bluetooth, Chromecast, Apple AirPlay 2 & Spotify | Ambilight | Compatible with DTS Play-Fi TV and Soundbar/Subwoofer | Black
Σύνολο 1.350 σύστημα ηχείων + 1.080 TV + 360 κάρτα γραφικών = 2.790 με απαλλαγή ΦΠΑ και χωρίς έξοδα αποστολής πλην της κάρτας γραφικών.
Και εις άλλα με υγεία......και θα έρθουν γρήγορα με το πρόγραμμα Business prime. Και πάλι σας ευχαριστώ για την βοήθεια.
Έχε υπόψην σου πως το σώμα της B97 έχει αποσπώμενα surround ηχεία τα οποία δεν χρειάζονται ρεύμα ,είναι με μπαταρία φορτίζονται όταν είναι κουμπωμενα πάνω στο σώμα αλα jbl 9.1.

ΥΓ .Μόλις παραλάβεις τα του ήχου γράψε εάν θέλεις εντυπώσεις ειδικά για τα TAFS1

Last edited:
  • Like
Α ναι με μπαταρία ε? Ωχ! (φόρτισε το ποδήλατο, το laptop, το tablet, τα κινητά, το drone, το ρολόι, τα παπούτσια xiaomi, αλλά και τα ηχεία?) Έλα Παναγίαμ' δεν πάει άλλο!
Μ' αυτά δε θα κάνω τα 4 περιφερειακά (δηλ. το 7.1.4)?
Εντάξει τα TAFS1 θα μπούνε πίσω ένα δεξιά και ένα αριστερά (ευτυχώς θα βλέπουν τοίχο). Τα αποσπώμενα που θα μπουν? Στη μέση του χώρου ή θα μείνουν πάνω στην μπάρα?
Το ambilight των πίσω (και λίγα πλάγια είναι για μένα) ηχείων ποιος θα το βλέπει? ...και μάλιστα σε μια TV με 4 ambilight!!!
..... και μετά αυτό λέγεται οικονομία ρεύματος? Νομίζω σε λίγα χρόνια θα τελειώσει κι αυτό το σύστημα γιατί δεν θα συμφέρει!
To DTS είναι Χ? Περιμένω τη μπάρα για βάλω το νέο φορμά Cinematic Dolby Atmos + IMAX Enhanced στην Disney+
Με τα Μπαμ μπουμ βλέπω να με κυνηγούν από την πολυκατοικία (περιμένω δυναμική με 888W)! Επιτέλους θα βγάλω το DTS 7.1 σύστημα της Samsung 17/ετίας!

Last edited: