Πραματικά και πλασματικά pixel

hectorsdad

New member
3 January 2015
7
Αγόρασα τις προάλλες από γνωστό κατάστημα του κέντρου μια παλιά DSLR των 6ΜΡ.
Ο πωλητής λοιπόν μου είπε το εξής εντυπωσιακό:
"Μην την υποτιμάς, γιατί τα ΜΡ της D40 μπορεί να είναι μόλις 6 , αλλά είναι πραγματικά."
embarassed.gif
Διερωτώμαι τώρα εγώ: Γιατί υπάρχουν και DSLR με μαϊμού ΜΡ;
huh.gif

Απάντηση: Re: Πραματικά και πλασματικά pixel

Οχι μαιμού, αλλά η ευκρίνεια που θα σου δώσουν μπορεί να είναι ανώτερη απο μια κομπακτ 20mp τελευταίας γενιάς. Και απο θόρυβο επίσης ..

Με λίγα λόγια, ο φακός κάνει την διαφορά και νυν και αεί και στους αιώνας των αιώνων, αμήν.:D

Επίσης όλα εξαρτώνται από το μέγεθος εκτύπωσης ή απεικόνισης εν γένει και την απόσταση θέασης.....

Ακριβώς αυτό φοβάμαι:
Θα μπορώ να τυπώσω ελαφρώς κροπαρισμένα 20Χ30 στον Στριλίγκα που τυπώνει στα 300DPI;

300 dpi στα 20 Χ 30 (ή σε ίντσες 8 Χ 12) θέλεις (8Χ300=) 2400 Χ (12 Χ 30=) 3.600 pixel. Άρα δεν αρκούν τα 6 megapixel. Αλλά μπορείς να κάνεις άνετα εκτύπωση χαμηλότερης ανάλυσης. Και στα 200 dpi μια χαρά είναι η ανάλυση. Και στα 150. Δεν θα κοιτάς με μικροσκόπιο!
Ελπίζω να την αγόρασες πολύ κάτω από 200 ευρώ (σώμα).

300 dpi στα 20 Χ 30 (ή σε ίντσες 8 Χ 12) θέλεις (8Χ300=) 2400 Χ (12 Χ 30=) 3.600 pixel. Άρα δεν αρκούν τα 6 megapixel. Αλλά μπορείς να κάνεις άνετα εκτύπωση χαμηλότερης ανάλυσης. Ελπίζω να την αγόρασες πολύ κάτω από 200 ευρώ (σώμα).

Ελπίζω να μπορεί το εργαστήριο να κάνει στα 220-250.
Την αγόρασα από κατάστημα πακέτο με έναν καινούριο 18-55 VR II από σπασμένο κιτ στα 120 ευρώ. Πρακτικά δηλαδή το σώμα 20-30 ευρώ

Ότι αρχείο και να του δώσεις στο φτιάχνουν. Για τα λεφτά που έδωσες είσαι άρχοντας. Είναι καλή μηχανή. Φυσικά αν σου ζήταγαν 150 ευρώ για το σώμα θα σου λεγα να πήγαινες αλλού. Γι' αυτά τα χρήματα έχεις απόδοση καλύτερη από οποιαδήποτε μικρή κόμπακτ κάτω των 200 ευρώ (εντελώς πρόχερια) και σαφώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής και αντοχή στο χρόνο.
Προσωπικά από 12 Mpixel έχω τυπώσει πολλές φορές 40 Χ 60 cm με καλή ποιότητα.

Ότι αρχείο και να του δώσεις στο φτιάχνουν. Για τα λεφτά που έδωσες είσαι άρχοντας. Είναι καλή μηχανή. Φυσικά αν σου ζήταγαν 150 ευρώ για το σώμα θα σου λεγα να πήγαινες αλλού. Γι' αυτά τα χρήματα έχεις απόδοση καλύτερη από οποιαδήποτε μικρή κόμπακτ κάτω των 200 ευρώ (εντελώς πρόχερια) και σαφώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής και αντοχή στο χρόνο.
Προσωπικά από 12 Mpixel έχω τυπώσει πολλές φορές 40 Χ 60 cm με καλή ποιότητα.

Μπράβο, αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Αν με διπλάσια ΜΡ τύπωσες τετραπλάσια εικόνα, τα 20Χ30 πρέπει να τα έχω εύκολα.
Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας.