"Πράσινοι" δίσκοι WD...

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Μιας που χάλασε ένας δίσκος από το κυρίως pc που τον έχω μόνο για προσωρινή αποθήκευση, και θέλω να πάρω κάποιον από τους νέους δίσκους χαμηλής κατανάλωσης.
Δεν γνωρίζω όμως πολλά πράγματα για αυτούς, πέρα από το ότι ανήκουν σε κάποια "πράσινη" σειρά. Αλλά το πρόβλημά μου είναι:
  1. Ποιος τους πουλάει; (Θα βόλευε αν τους είχε το πλαίσιο...)
  2. Πως τους ξεχωρίζουμε από τους απλούς;

Για τιμες και μαγαζια οπου ειναι διαθεσιμος στο Ελλαντα μπορεις να skroutzareis λιγο... :BDGBGDB55:

'Κωδικη' ονομασια : WD Green Power
Χωρητικοτητα : 500gb-1tb
Χαμηλοτερη καταναλωση και χαμηλοτερα επιπεδα θορυβου.
Ισως λογο του οτι μπορει να δουλεψει σε χαμηλες στροφες (5400)
Νομιζω πως ειναι ιδανικος για αποθηκευση αρχειων.

στο skroutz.gr βλεπω πως στην Ελλαδα υπαρχει μονο ο μεγαλος 1tb. :slapface:

Επειδή βλέπω ότι πολλοί εδώ μέσα τους χρησιμοποιούν σε HTPC, είπα να ρωτήσω, για να μάθω από που τους πήραν. Με το skroutz ναι μπορείς να βρεις, αλλά από ότι βλέπω από μικρά μαγαζιά. Άμα χαλάσει (που οι δίσκοι χαλάνε δυστυχώς συχνά) άντε να βρεις άκρη...
Οπότε, ρωτάω γνώμες από ήδη κατόχους. Από που τους πήρατε;

Από ότι φαίνεται, η green power έχει 2 σειρές δίσκων που αφορούν απλά pc:
  1. Τους WD Caviar GP για χρήση desktop. Ο κωδικός του 1Τ είναι WD10EACS.
  2. Τους WD AV-GP για χρήση σε HTPC/consumer devices. Ο κωδικός του 1Τ είναι WD10EVCS.
Τώρα το που τους βρίσκουμε είναι το ερώτημα... :nounder:

2. Τους WD AV-GP για χρήση σε HTPC/consumer devices. Ο κωδικός του 1Τ είναι WD10EVCS.

Deutschland ?

Πηρα απο quest. Εχει και το e-shop. Πηρα το νο. 1 επι πεντε τεμαχια. Μια χαρα ειναι.

Απάντηση: Re: "Πράσινοι" δίσκοι WD...

Επειδή βλέπω ότι πολλοί εδώ μέσα τους χρησιμοποιούν σε HTPC, είπα να ρωτήσω, για να μάθω από που τους πήραν. Με το skroutz ναι μπορείς να βρεις, αλλά από ότι βλέπω από μικρά μαγαζιά. Άμα χαλάσει (που οι δίσκοι χαλάνε δυστυχώς συχνά) άντε να βρεις άκρη...
Οπότε, ρωτάω γνώμες από ήδη κατόχους. Από που τους πήρατε;

Εχω 4 x WD10EACS. Πηρα 2 απο το eshop και 2 απο το Πλαισιο.

Πηρα τον WD caviar 1 tr και λειτουργει απο 5700-7200 στροφες.....καλο αυτο διοτι οταν δεν χρησιμοποιειτε λειτουργει στις 5700 και τον πηρα απο e-shop.
Eιναι αρκετα ησυχος ο κακομοιρης με 937 giga ωφελιμα........

Απ' ότι κατάλαβα πάντως, αυτό που αναφέρει η WD οτι λειτουργεί στις 5400 μέχρι 7200 στροφές είναι πλασματικό. Λειτουργεί πάντα, είτε χρησιμοποιείται είτε όχι, στις 5400, με συνέπεια μειωμένη απόδοση αλλά και μειωμένη κατανάλωση και θόρυβο (και ταλάντωση!).

Τελικά βρήκα και εγώ έναν, σε μαγαζί στην στουρνάρη. (Ο θυρωρός μου φάνηκε κάπως, ...ψυχάκιας :speechless-smiley-0 ). Να τους είχαν και στο site, καλά θα ήταν... Οι πρώτες εντυπώσεις είναι σαν να μην δουλεύει. Αθόρυβος και εντελώς παγωμένος. Ελπίζω μόνο να μην είναι πολύ αργός...