πρεπει να μαθω πως γινεται

johnkyp111

Established Member
5 June 2008
170
ειμαι κατοχος ενος pionner dv 600 και το μονο που ξερω να κανω εδω και 5 μηνες ειναι να βαζω μια ταινια και να παταω το play
πιστευω οτι ηρθε ο καιρος και να το αξιοποιησω και να παψει να ειναι απλα ενα ωραιο μπιμπελω
1. θα ηθελα να μου προτεινεται καποιες σελιδες απο οπου θα μπορεσω να κατεβαζω ταινιες, και υποτιτλους (στα ελληνικα) και καποιο προγραμμα για τα ¨παντρεψω¨αυτα τα δυο
η ταινια θα περνιετε σε usb 8gb για προβολη στο dvd

2.χρειαζετε να περασω καποιο firmware
τη κερδιζω απο μια τετοια κινηση
αν χρειαζετε ποιο ειναι αυτο ¨εχω διαβασει πως το καιω¨
ελπιζω να τα καταφερω

σας ευχαριστω εκ των προτερων

Φίλε μου καλημέρα
Για την πρώτη ερώτησή σου,και για λόγους που αντιτίθενται στην λειτουργία του forum δε νομίζω να πάρεις προτάσεις.Μπορείς με μια αναζήτηση να βρείς αυτό που ζητάς.
Μπορείς απ οσο ξέρω να σεις ταινίες απο το usb sticks,αλλά μερικά device εχουν προβληματα συμβατότητας,και μπορείς να επιλέξεις εξωτερικό σκληρό για αυτή την δουλειά.
Νομίζω δε χρειάζεται αλλαγή firmware αλλά κάποιο εργαλείο για να εμφανίζει τους υπότιτλους.
Μερικά παιδιά μπορεί να ξέρουν κάτι περισσότερο και να σε ενημερώσουν εδώ..

Re: Απάντηση: πρεπει να μαθω πως γινεται

Φίλε μου καλημέρα
Για την πρώτη ερώτησή σου,και για λόγους που αντιτίθενται στην λειτουργία του forum δε νομίζω να πάρεις προτάσεις.Μπορείς με μια αναζήτηση να βρείς αυτό που ζητάς.
Μπορείς απ οσο ξέρω να σεις ταινίες απο το usb sticks,αλλά μερικά device εχουν προβληματα συμβατότητας,και μπορείς να επιλέξεις εξωτερικό σκληρό για αυτή την δουλειά.
Νομίζω δε χρειάζεται αλλά κάποιο εργαλείο για να εμφανίζει τους υπότιτλους.
Μερικά παιδιά μπορεί να ξέρουν κάτι περισσότερο και να σε ενημερώσουν εδώ..
να σε καλα εχεισ απολυτο δικιο για το πρωτο που ζητησα ,απολυτο δικιο
αυτα που βρηκα ειναι 1.AVIAddXSub
2.VirtualDub-1.8.6
3.VobSub-2.23
πιστευω οτι με καποιο απο αυτα θα βρω την ακρη

αλλαγή firmware για πιο λογο το κανουμε τη κερδιζουμε απο μια τετοια αλλαγη

Απάντηση: Re: Απάντηση: πρεπει να μαθω πως γινεται

Δεν υπάρχει απαραίτητα απόλυτη απάντηση σε αυτό.

Το firmware είναι ένα σχετικά μικρό αλλά σύνθετο και ειδικό πρόγραμμα (όπως περίπου αυτά των υπολογιστών) που υπάρχει σε κάποια EPROM (ειδική επανεγγραφόμενη μνήμη) της συσκευής. Σκοπός του είναι να συνεργάζεται με τις ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτήσεις των φερόμενων στη συσκευή, επιμέρους ηλεκτρονικών μερών της.
Από αυτό διαβάζει και άρα μαθαίνει κατά την εκκίνηση της η συσκευή το πως ακριβώς θα πρέπει να αντιμετωπίζει την κάθε απαίτηση, βάσει και των φυσικών της δυνατοτήτων.
Ως πρόγραμμα που το έχουν φτιάξει άνθρωποι, ανά περίπτωση ενδέχεται να έχει κάποια μικρότερα ή μεγαλύτερα προβληματάκια σε αυτό που θα έπρεπε να κάνει. Όταν εντοπίζονται αυτά από το κατάλληλο τμήμα της εταιρίας, συγκεντρώνονται και αναπροσαρμόζουν το νέο πια firmware για την ίδια συσκευή χωρίς αυτά τα προβληματάκια. Φυσικά αυτό δεν αποκλείει την εμφάνιση νέων στην πορεία.
Παράλληλα με τις όποιες διορθώσεις, πιθανά να εμπλουτίζουν και τη λειτουργικότητα της συσκευής π.χ. με πιο πλούσιες επιλογές στα μενού της ή και πιο καλή υποστήριξη στους αναπαραγόμενους από αυτή τύπους πολυμέσων.

Όπως ίσως καταλαβαίνεις, συνήθως συμφέρει από λίγο έως πολύ να ακολουθείς αυτές τις αναβαθμίσεις. Μερικές φορές μάλιστα οι αλλαγές μπορεί να είναι εντυπωσιακά ορατές και ευχάριστες.

Όσο αφορά τον πιθανό κίνδυνο, κανείς δε μπορεί να στον αποκλείσει δεδομένου ότι κατά την αναβάθμιση (που ανάλογα την συσκευή και την έκδοση firmware μπορεί να κρατήσει από μερικά δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά της ώρας) "παίζεις" με ό,τι πιο ουσιαστικό έχει η συσκευή. Το "μυαλό" της. Άρα αν κάτι δε πάει καλά κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης π.χ. κακή ποιότητα ρεύματος κ.λ.π., μπορεί μετά να θέλει επίσκεψη στο εξουσιοδοτημένο σέρβις της για να συνέλθει. Ωστόσο δεν είναι και συχνό ένα τέτοιο φαινόμενο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: πρεπει να μαθω πως γινεται

Δεν υπάρχει απαραίτητα απόλυτη απάντηση σε αυτό.

Το firmware είναι ένα σχετικά μικρό αλλά σύνθετο και ειδικό πρόγραμμα (όπως περίπου αυτά των υπολογιστών) που υπάρχει σε κάποια EPROM (ειδική επανεγγραφόμενη μνήμη) της συσκευής. Σκοπός του είναι να συνεργάζεται με τις ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτήσεις των φερόμενων στη συσκευή, επιμέρους ηλεκτρονικών μερών της.
Από αυτό διαβάζει και άρα μαθαίνει κατά την εκκίνηση της η συσκευή το πως ακριβώς θα πρέπει να αντιμετωπίζει την κάθε απαίτηση, βάσει και των φυσικών της δυνατοτήτων.
Ως πρόγραμμα που το έχουν φτιάξει άνθρωποι, ανά περίπτωση ενδέχεται να έχει κάποια μικρότερα ή μεγαλύτερα προβληματάκια σε αυτό που θα έπρεπε να κάνει. Όταν εντοπίζονται αυτά από το κατάλληλο τμήμα της εταιρίας, συγκεντρώνονται και αναπροσαρμόζουν το νέο πια firmware για την ίδια συσκευή χωρίς αυτά τα προβληματάκια. Φυσικά αυτό δεν αποκλείει την εμφάνιση νέων στην πορεία.
Παράλληλα με τις όποιες διορθώσεις, πιθανά να εμπλουτίζουν και τη λειτουργικότητα της συσκευής π.χ. με πιο πλούσιες επιλογές στα μενού της ή και πιο καλή υποστήριξη στους αναπαραγόμενους από αυτή τύπους πολυμέσων.

Όπως ίσως καταλαβαίνεις, συνήθως συμφέρει από λίγο έως πολύ να ακολουθείς αυτές τις αναβαθμίσεις. Μερικές φορές μάλιστα οι αλλαγές μπορεί να είναι εντυπωσιακά ορατές και ευχάριστες.

Όσο αφορά τον πιθανό κίνδυνο, κανείς δε μπορεί να στον αποκλείσει δεδομένου ότι κατά την αναβάθμιση (που ανάλογα την συσκευή και την μπορεί να κρατήσει από μερικά δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά της ώρας) "παίζεις" με ό,τι πιο ουσιαστικό έχει η συσκευή. Το "μυαλό" της. Άρα αν κάτι δε πάει καλά κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης π.χ. κακή ποιότητα ρεύματος κ.λ.π., μπορεί μετά να θέλει επίσκεψη στο εξουσιοδοτημένο σέρβις της για να συνέλθει. Ωστόσο δεν είναι και συχνό ένα τέτοιο φαινόμενο.
σ ευχαριστο εισουν αρκετα σαφης
γνωριζεις ποια ειναι η τελευταια έκδοση firmware , και αν μπορω να κανω το μενου του ελληνικο

Απάντηση: Re: Απάντηση: πρεπει να μαθω πως γινεται

να σε καλα εχεισ απολυτο δικιο για το πρωτο που ζητησα ,απολυτο δικιο
αυτα που βρηκα ειναι 1.AVIAddXSub
2.VirtualDub-1.8.6
3.VobSub-2.23
πιστευω οτι με καποιο απο αυτα θα βρω την ακρη

Πιστέυω οτι το 1 θα σου κάνει αυτό που θές..