Πρέπει να στηριχθεί η ελληνική αγορά.

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,646
Βέροια
Πριν από λίγο ψώνισα μια πεταλιέρα για τον υο μου.
Η φθηνότερη τιμή που βρήκα στο WEB ήταν 422 ευρά από postage.gr.

Το τοπικό κατάστημα στη μικρή μου πόλη μου έδωσε την πεταλιέρα χωρίς να κάνω κανένα παζάρι 420 ευρώ.

Και το χάρηκα όσο δεν φαντάζεστε.
Επειδής εμείς οι "μορφωμένοι" έχουμε ξεχάσει πολλά... και νομίζουμε πως μόνο το δίκτυο πουλάει φθηνά, ας δώσουμε τουλάχιστον μιά ευκαιρία να ρωτήσουμε πρώτα στα φυσικά καταστήματα του τόπου μας.

Στηρίξτε όσο μπορείται τον τόπο μας/σας ειδάλλως είμαστε όλοι χαμένοι.
Είναι θέμα χρόνου...

προσφτα πήρα την BEHRINGER XENYX-802
στον τόμαν είχε 63 ευρά χωρίς τα μεταφορικά
http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_802.htm
τελικά την πήρα από το μουσικόραμα
http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=3767

με μία πολύ μικρή επιβάρυνση ήρθε σπίτι μου την επόμενη ημέρα και πλήρωσα με αντικαταβολή

ζόρικος ο δικός μας :grinning-smiley-043

στην συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν πολύ το χάρηκα που αγόρασα από ελληνικό κατάστημα, αντίθετα σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν οι διαφορές ήταν συντριπτικά υπέρ της αγοράς από έξω ....

συμπέρασμα = ψάχνουμε , αν η διαφορά είναι μικρή αγορά από δικούς μας ανθρώπους ...

προσφτα πήρα την BEHRINGER XENYX-802
στον τόμαν είχε 63 ευρά χωρίς τα μεταφορικά
http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_802.htm
τελικά την πήρα από το μουσικόραμα
http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=3767

με μία πολύ μικρή επιβάρυνση ήρθε σπίτι μου την επόμενη ημέρα και πλήρωσα με αντικαταβολή

ζόρικος ο δικός μας :grinning-smiley-043

στην συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν πολύ το χάρηκα που αγόρασα από ελληνικό κατάστημα, αντίθετα σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν οι διαφορές ήταν συντριπτικά υπέρ της αγοράς από έξω ....

συμπέρασμα = ψάχνουμε , αν η διαφορά είναι μικρή αγορά από δικούς μας ανθρώπους ...

+1

Εγώ αγόρασα το ίδιο μηχάνημα χτες, στα ίδια χρήματα με το παραπάνω site από μικρό μαγαζί στο Χαλάνδρι..

+1

Εγώ αγόρασα το ίδιο μηχάνημα χτες, στα ίδια χρήματα με το παραπάνω site από μικρό μαγαζί στο Χαλάνδρι..

έτσι είναι,

ο θείος τόμαν αυτή τη φορά ήταν "λίγος"

άσε που η παράδοση στο σπίτι με αντικαταβολή ήταν σκέτο λουκούμι ...

Έχω την εντύπωση πως το πολλαπλών αποδεκτών... μήνυμα του κόσμου είναι σαφές.
Μακάρι να προχωρήσουμε έτσι.
Να χρησιμοποιούμε τις ξένες σελίδες του WEB σαν ενημερωτικό κατάλογο...
Και όχι τα μαγαζιά και τις αντ/πείες και μετά να τα χώνουμε στα αγγλάκια και τα γερμανάκια.

Διαβάζω πολλά στο θρέντ "που πάει η χώρα".
Και στενοχωριέμαι.
Είμαι όμως αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε αν λειτουργήσει στοιχειωδώς ο δικός μας ο εγκέφαλος και παράλληλα ο εγκέφαλος των απανταχού επιτηδευματιών της χώρας...

Last edited:
παντως εγω προσωπικα μονο απο ελλαδα κανω αγορες και παντα παω απο το καταστημα πριν αγορασω και για μια "γνωριμια" του προιωντος που με ενδοιαφερει ;)

για την εμπειρία μου με το μουσικόραμα ήθελα να ανοίξω σχετικό νήμα, δίστασα λίγο μπας και θεωρηθεί διαφήμιση και στο τέλος το ξέχασα ...

αυτό το νήμα λοιπόν ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία

ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια εξυπηρέτηση ..

και φυσικά θα το προτιμήσω ξανά :grinning-smiley-043

Ψαξτε καλα πριν αποφασισετε να παρετε απ' εξω ακομη και για πραγματα που πιστευετε οτι δεν θα βρειτε εδω (σε ανταγωνιστικη τιμη τουλαχιστον).

Προσφατα εψαχνα ανταλλακτκη κεφαλη laser για ενα sony cd player και βεβαια υπηρχαν καμποσες στο ebay οι περισσοτερες απο Κινα -φανταζομαι μαιμουδες- με τιμες απο 13 δολλαρια. Φυσικα δε σκεφτηκα οτι μπορει να εβρισκα στην τοπικη αγορα αλλα ειπα ας ρωτησω/ψαξω και σε μια μερα τη βρηκα σε καταστημα ηλεκτρονικων της περιοχης μου με 18 ευρω και made in japan παρακαλω...

Το θέμα είναι ότι σε dvds - games κτλ δυστυχώς τα μικρά μαγαζιά δεν έχουν περιθώρια να σου κατεβάσουν την τιμή.

Επίσης ακόμη και σε μεγάλες ηλεκτραγορές δεν υπάρχει περιθώριο πολλές φορές για είδη ηλεκτρονικά (κονσόλες κτλ) να κάνουν και άλλη έκπτωση, οπότε όπου βρούμε φθηνότερα.

Αν και μακροπρόθεσμα θα είμαστε εμείς κερδισμένοι αν ψωνίζουμε από μικρά μαγαζιά ακόμα και ακριβότερα, αρχίστε από τα ψιλικατζίδικα και μη πηγαίνετε super market !

Ως καταναλωτές, νομίζω πως πρέπει να υιοθετήσουμε μιά αυστηρά καθορισμένη και τυποποιημένη συμπεριφορά και πρακτική:
  1. Ενημερωνόμαστε όσο μπορούμε καλύτερα για το προϊόν που μας ενδιαφέρει. Από το Internet, από φίλους, από forum, αλλά και από τα τοπικά καταστήματα. (Πολλές φορές, αν δεν δούμε από κοντά ένα προϊόν, δε γίνεται ν' αποφασίσουμε, αν μας κάνει ή όχι).
  2. Κάνουμε μιά μικρή έρευνα αγοράς. Ενημερωνόμαστε για τις τιμές μέσω Internet, καθώς και για τις τιμές στην δική μας τοπική αγορά. Αν χρειάστεί ενημερωνόμαστε και για τις πιθανές ευκολίες πληρωμής.
  3. Αν οι διαδικτυακές τιμές είναι ίδιες ή παραπλήσιες με της τοπικής αγοράς, ψωνίζουμε από την τοπική μας αγορά χωρίς περαιτέρω συζήτηση. Τα πλεονεκτήματα της προσωπικής επαφής με τον πωλητή, της υποστήριξης, αλλά και της νομικής μας εξασφάλισης είναι πολύ ισχυρά, αν κάτι πάει στραβά.
  4. Αν οι διαδικτυακές τιμές (μαζί με τα μεταφορικά και λοιπές επιβαρύνσεις) είναι αρκετά χαμηλότερες από της τοπικής αγοράς, ώστε ν' αναγκαζόμαστε να τις προτιμήσουμε, δίνουμε στον τοπικό μας πωλητή μιά ευκαιρία: Του ανακοινώνουμε τη διαφορά που έχουμε βρεί και διαπραγματευόμαστε μιά καλύτερη τιμή.
  5. Αν τα καταφέρουμε καλώς. Αν όχι, ψωνίζουμε από το Internet και καλή μας τύχη! :flipout:
Ορίστε λοιπόν, κυρίες και κύριοι, η σωατή και ορθολογική συμπεριφορά του ενημερωμένου και συνεπούς καταναλωτή.

Τι ωραία που τα έγραψα! ;)
Άραγε τα εφαρμόζω; Ας μην κοροϊδευόμαστε. Όλοι έχουμε κάνει κατά καιρούς βλακείες στις αγορές μας.
Κι' όλοι έχουμε πολλές φορές ψωνίσει εντελώς απερίσκεπτα! -bye-

Βασικά είναι αυτό που είχε πει πριν μερικά χρόνια ο Bill Gates, πως όποιος δεν έχει web site τα επόμενα χρόνια, τότε δεν έχει μέλλον (εμπορικά).

Αν το σκεφτείτε δεν έχει και άδικο.
Εδώ λάστιχα θέλω να αλλάξω στο αυτοκίνητο μου και ψάχνω μέσω Internet διότι δεν έχω χρόνο να γυρίζω τους λαστιχάδες έναν-έναν.

Ο τρόπος ζωής σήμερα, δεν επιτρέπει μετακινήσεις (κοστίζουν ειδικά με κίνηση ακόμα και στην πόλη), στο φινάλε προτιμώ να πληρώσω 10-20 ευρώ παραπάνω από το να γυρίζω μια μέρα γύρω-γύρω και να χρειαστεί να λείψω από τη δουλειά μου, που θα μου κοστίσει περισσότερο το μεροκάματο που θα χάσω. :grandpa: