Πριν από πολλά - πολλά χρόνια....προβλήματα με dvd

avrohis

New member
5 September 2012
4
Καλή σας ημέρα και καλώς σας βρήκα.
Ζητώ συγγνώμη που το πρώτο μου ποστ έχει ερωτήσεις, λες και οι συμμετέχοντες έχουν όρεξη να διαβάζουν το πρόβλημά μου και να απαντούν, αλλά δεν έχω άλλη λύση, από το να σας το εκθέσω.
Πριν από πολλά - πολλά χρόνια, είχα την διάθεση να αποτυπώνω οικογενειακές στιγμές σε μια (πανάκριβη τότε) βιντεοκάμερα με την κλασσική κασέτα, η οποία και έπαιζε κατ´ ευθείαν στις –τότε - μηχανές αναπαραγωγής.
Τα χρόνια πέρασαν, οι κασέτες ξεπεράσθηκαν, τα dvd επικράτησαν και εγώ, φοβούμενος να μη χαθούν οι αποτυπωμένες σκηνές, τις μετέφερα στα τότε πρώιμα dvd, ούτε θυμάμαι με πιο τρόπο…
Άλλα 15 χρόνια πέρασαν από την τότε μετατροπή και τώρα αντιμετωπίζω προβλήματα αναπαραγωγής των dvd. Κολλάνε (σε διαφορετικά σημεία και με διαφορετικά μηχανήματα) κατά την αναπαραγωγή, άλλα δεν εκκινούν καν, κλπ.
Τα αρχεία που έχουν σωθεί σε dvd, έχουν καταλήξεις .ifo & .vob.
Τα ερωτήματα είναι :
Α. Σε τι φορμάτ πρέπει να μετατρέψω τα υπάρχοντα αρχεία .ifo & .vob , και με ποιο σοβαρό πρόγραμμα, ώστε :
1. Να μη χαλάσει περαιτέρω (κατά την μετατροπή) η ήδη κακή εικόνα των βίντεο.
2. Η νέα κωδικοποίηση, να δίδει την δυνατότητα της επεξεργασίας των βίντεο, με τα σύγχρονα προγράμματα επεξεργασίας, όπως το windows movie maker.
3. Τι είδους δισκάκια dvd πρέπει να αγοράσω, ώστε η επίστρωση τους να έχει μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο και τις καταπονήσεις από την χρήση ?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: Πριν από πολλά - πολλά χρόνια....

για το ερώτημα 3.
That's
ή Taiyo yuden

Re: Πριν από πολλά - πολλά χρόνια....

Ευχαριστώ για την απάντησή σας.
Ποιος τύπος taiyo yuden ?
Η μη εγγράψιμη πλευρά τους, είναι εκτυπώσιμη ?

Απάντηση: Πριν από πολλά - πολλά χρόνια....

Αντέγραψε τα όσο προλαβαίνεις πριν καταστραφούν τελείως.

Για να μην υπάρχει οποιαδήποτε αλλοίωση καταρχάς κράτα αυτούσια τα αντίγραφα αυτά.

Δεν είναι ανάγκη να τα βάλεις πάλι σε DVD.

Γράψε τα σε usb flash disk.

Ή ακόμα καλύτερα σε δυο διαφορετικά αντίγραφα, και κράτα ένα αντίγραφο σε άλλο χώρο (πατρικό / εξοχικό κ.ο.κ.) για τυχών καταστροφές

Re: Απάντηση: Πριν από πολλά - πολλά χρόνια....

Ευχαριστώ για την απάντησή σας.
Σωστές οι παρατηρήσεις σας κατά την γνώμη μου.
Και στο επείγον της υποθέσεως και στα διπλά αντίγραφα, και στους διαφορετικούς τόπους φύλαξης.
Τα DVD που έχω, είναι 16 κομμάτια, χωρητικότητας 4,7 gb το καθένα....
Ως εκ τούτου, η λύση του usb flash disk είναι μάλλον πολύ ακριβή.
Κάποιες λύσεις για τα ερωτήματα Α 1&2 παρακαλώ ?

Re: Απάντηση: Πριν από πολλά - πολλά χρόνια....

Λοιπόν.
Επειδή υπάρχει περίπτωση να ενδιαφέρει και κάποιον άλλο η λύση του θέματός μου, μετά από πολλές ώρες ψάξιμο, κατέληξα στις εξής ενέργειες.
Αγόρασα το AVS Video Converter.
Μετατρέπω τα αρχεία .ifo & .vob σε .avi, κρατάω 2 αντίγραφα σε διαφορετικά αποθηκευτικά μέσα και μετά επεξεργάζομαι τα αρχεία με το windows media player.
ΠΡΟΣΟΧΗ. !
Όταν επιλέγω αρχείο .ifo να μετατραπεί σε .avi, πρέπει να επιλέξω στο avs video converter ΟΛΑ τα τρακς . Αν δε το προσέξω αυτό, θα μετατρέψει μόνο ένα από υπάρχοντα (που συνήθως είναι παραπάνω από ένα).
Αυτά και ευχαριστώ όλους για τις αναγνώσεις, αλλά και τις απαντήσεις στα ερωτήματα μου.

Last edited by a moderator: