pro evolution soccer 2014__ανεβηκαν οι ...απαιτησεις...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,213
ΑΘΗΝΑ
το αλλοτε "χαμηλων" hardware απαιτησεων αγαπημενο μας ποδοσφαιρακι,εγινε πια...απαιτητικο και μαλιστα-σχετικα με τις προηγουμενες εκδοσεις του-πολυ απαιτητικο..!

εδω οι επισημες αναφορες σχετικα με το hardware:

Minimum

CPU: Intel Core 2 Duo @ 1.8 GHz or AMD Athlon II X2 240
GPU: DirectX 9.0c compatible with 512 MB RAM
RAM: 1 GB
HDD: 8 GB free space

Recommended

CPU: Intel Core i3 530 or AMD Phenom II X4 925
GPU: DirectX 11 compatible with 1024 MB RAM
RAM: 2 GB
HDD: 8 GB free space

εδω τα δικα μου αποτελεσματα στο laptop.η πρωτη καρτελα,ειναι του Pes 2013,η οποια δεν εχει καμια σχεση με τα αποτελεσματα του pes 2014:

2013.jpg2014-mini.jpg2014-rec.jpg

στην πραξη,τρεχει στο laptop,αλλα οταν υπαρχει γρηγορη κινηση και εχει πολλα κομπιασματα.
τρεχει σωστα,μονο εαν ριξω απο τις επιλογες τα γραφικα στην επιλογη "χαμηλο",
αλλα εκει χανονται εντελως,τα πολυ ωραια γραφικα του και ολες οι λεπτομερεις.
ενα φλατ πραγμα δηλαδη,που κανει να μοιζει το γηπεδο με τσοχα μπιλιαρδου..

laptop:

cpu: i5-2410M CPU @ 2.30GHz
gpu: AMD Radeon HD 6300M Series
ram: 8gb

στο desktop που το εγκατεστησα,μπορει το can you run it,,να μου κοκκινησε την καρτα γραφικων(ως προταση για αναβαθμιση)
στην πραξη ομως εδειξε οτι το παιχνιδι τρεχει χωρις κανενα προβλημα και παει...βουτηρο..

desktop:

cpu: intel quad 6600
gpu: ati radeon 5770
ram 4gb

οποιος λοιπον σκεφτεται την αγορα του pes 2014,
μην παει με γνωμονα τις παλιες απαιτησεις του παιχνιδιου και βρεθει προ εκπληξεως..

και εγω με πολυ δυνατο υπολογιστη και καρτα εχω θεμα με κομπιασματα....
μηπως δεν ειναι τελικα οι απαιτησεις και φταινε οι οδηγοι στις καρτες?ειμαι με ΑΤΙ HD6970

Re: Απάντηση: pro evolution soccer 2014__ανεβηκαν οι ...απαιτησεις...

στο desktop με radeon 5770,δεν εχω προβλημα.ισως με σε καποια replay να τραβαει ζορι,
αλλα γενικοτερα παει καλα.
στο laptop με υψηλη,ή μεσαια γραφικα,δεν παλευεται με τιποτε...
με τι cpu εισαι?

θα το δω με την πρωτη ευκσιρια.
ευχαριστω

Εγώ το έβαλα και σε μη αυθεντικό κατεβασμενο και δουλεύει και με ελληνικά και με ολα.
Τέλος πάντων πρεπει να το κανείς να δεις βελτίωση
Παρεμπιπτόντως το εχουν κανει τρομερά δύσκολο το παιχνίδι σε κινήσεις τριπλες κλπ.
Τα γραφικά του ειναι πολυ ωραία παντος

στο θεμα γραφικων-τουλαχιστον-εχει αλλαξει επιπεδο το παιχνιδι.
στο gameplay επισης εχουν δυσκολεψει πολυ τα πραγματα και χρειαζεται προσοχη σε καθε κινηση του παιχτη.
απο πασα μεχρι σουτ και ελευθερα χτυπηματα.
μολις το περασω θα ενημερωσω.
Thx

λοιπον-μετα το Update..

στο laptop δεν αλλαξε κατι και σε high ποιοτητα,παιζει με πολλα κομπιασματα.
υποφερτο με medium ποιοτητα,καλυτερη κινηση αλλα χαλια γραφικα με Low ποιοτητα.
αυτα στο laptop σε αναλυση 1366χ768.
στο desktop υπαρχει μια μικρη βελτιωση,αλλα γενικως τα παει καλα και σε high ποιοτητα-ειναι κατι παραπανω απο καλο.
παιζεις ανετα,με εξαιρεση καποιες ιδιαιτερες φασεις.
καμια φορα δηλαδη, σε γρηγορη κινηση,τρωει ψιλο-σκαλωματα αλλα δεν ενοχλει.
αυτα σε αναλυση 1400χ900(λογω οθονης).
απ`οτι βλεπω τελικα(στο desktop γιατι το laptop δειχνει ανεπαρκες),
εαν παμε σε maximum αναλυση,το προτεινομενο hardware της konami,ειναι νομιζω μονοδρομος...

Re: Απάντηση: pro evolution soccer 2014__ανεβηκαν οι ...απαιτησεις...

εκανα οτι ολους του συνδιασμους,αλλα δεν αλλαξε κατι.
θα βολευτω στο desktop...

Η πτώση του frame rate σε εισαγωγές, replays και "γεμάτες" περιοχές δεν είναι τόσο ζήτημα μηχανήματος όσο θέμα της δουλειάς που έχει προλάβει να κάνει η PES Productions. Πρώτη φορά δουλεύει με νέα μηχανή γραφικών και έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της. Τα patches θα φέρουν βελτιώσεις σε βάθος χρόνου, λογικό άλλωστε, αλλά, για την ώρα, τζάμπα η σύνδεση του όλου ζητήματος με τα specs.

σιγουρα τα σημεια των framrates που ανεφερες,θα βελτιωθουν σε μελλοντικα patches.
το μονο σιγουρο ειναι,οτι οι απαιτησεις του παιχνιδιου,δεν εχουν καμια σχεση με ολες τις προηγουμενες εκδοσεις του.
ισως του 2008(εαν θυμαμαι καλα)να ηταν καπως βαρυ,αλλα εδω μιλαμε για μια εντελως διαφορετικη φιλοσοφια γραφικων.
χοντρικα και "λαικα" τα προηγουμε επαιζαν με μια "τυπικη" cpu και gpu,
ενω σημερα θελεις-σχεδον-την 2πλασια ισχυει.
οπωσδηποτε ενα 2πυρηνο στα 3gz+ και μια gpu των 130-150 ευρω.
αρκετα μεγαλη διαφορα με τις προηγουμενες εκδοσεις.

Σαφώς. Αλλά επόμενο είναι. Και στο παρελθόν γινόταν το απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η μηχανή του PS2 στο PC port (άρα λογικό να μην είναι και πολύ βαρύ το αποτέλεσμα) και φέτος έχει τελείως νέα μηχανή, όχι ιδιαίτερα βελτιστοποιημένη φαντάζομαι. Ούτε πολύ χρόνο είχε η ομάδα, είναι ο πρώτος τίτλος με FOX Engine και, ουσιαστικά, μιλάμε για τη μηχανή του Metal Gear Solid V. Ασχέτως δυνατοτήτων, μέσα σε ένα χρόνο αποκλείεται να την είχαν "κάνει καλά".

ωραιος..σε βλεπω πολυ ψαγμενο και ενημερωμενο.εγω εκτος απο το pro,δεν παιζω τιποτε αλλο στο Pc οποτε βαση αυτου βγαζω και τα συμπερασματα μου.
το μεγαλο σοκ παντως,το επαθα προχθες,που εβαλα το laptop στην τηλεοραση.
εκει ανοιξε και η επιλογη 1920χ1080.περιττο να σου πω οτι δεν επαιζε με τιποτε..!!
αντιθετως το 2013 πηγαινε βουτηρο.

Σκέψου ότι έχει θέματα στις κονσόλες που οι Ιάπωνες τις χειρίζονται πιο άνετα από ότι το PC. Κι εκεί τρέχει σε 720p. Ε, καταλαβαίνεις...