ProAc με ΑΤC?

neXTgen

AVClub Enthusiast
3 July 2007
764
west coast
τι λέτε για το πάντρεμα ενός ζεύγους ProAc D2 με τον ATC SIA-2 150 ? τα ProAc δοκιμάστηκαν με τον Roksan Κ2 (προσωπικά δε μου άρεσε ο συνδυασμός), και κάποιους συνδυασμούς προ-τελικού (με τελικούς rotel, CA, advance ... η εντύπωση ήταν από αδιάφορη έως ΟΚ)

τα ηχεία οδηγούνται εδώ λίγους μήνες από έναν Hegel H1 (διαφανής και με καλή τοποθέτηση οργάνων, παρεπιπτόντως matchάρει εξαιρετικά και με τα μικρότερα SCM της ATC -αυτά τουλάχιστον έχω δοκιμάσει σπίτι-) , τέλος πάντων πιστεύετε πως ο SIA2-150 θα ανέβαζε κι άλλο επίπεδο τον ήχο των ProAc ?
 
Last edited:
οχι.
αν δε σου αρεσε ο ηχος με τοσα ενισχυτικα που ακουσες, μαλον δεν σου κανει ο ηχος των προακ στα αυτια σου...
 
Kαι εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξειςτα ηχεία σου με τα ATC SCM40 αφού σου έρεσε ο ενισχυτής που τώρα έχεις με ΑΤC γιατί να πειραματίζεσαι άσκοπα;

Nα υποθέσω οτι όταν λές να βελτιώσεις τον ήχο των Proac θέλεις ένα πιό αναλυτικό και "ολογραφικό" αποτέλεσμα χωρίς να χάσεις την περίφημη μουσικότητα τους, αν ισχύει αυτό η λύση που προανέφερα είναι μονόδρομμος αφου τα Proac προάγουν την μουσικότητα και τις μεσαίες έναντι της ανάλυσης και των ειδώλων στα οποία τελευταία χωρίς να υστερουν ιδιαίτερα έχουν όμως όρια τα οποία αφού φτάσουν ότι και να κάνεις δεν έχει άλλο.
Φυσικά και είναι υπέροχα ηχεία και μου αρέσουν και εμένα αλλα όπως όλα τα ηχεία έχουν την φιλοσοφία τους η οποία μπορεί να μην σε ικανοποιεί απόλυτα.
Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και τα μικρά B&W της σειράς 800 (804,805) τα οποία όμως τσούζουν οικονομικά και μπορεί να μήν "τα φτάνεις" εκτός κιαν βρείς κανενα μεταχειρισμένο της προηγούμενης σειράς "S" βέβαια υπάρχει και το ρητό "μπρός στα κάλη τί είν' ο πόνος" αλλα απο εκεί και πέρα εσύ ξέρεις..
Ελπίζω να σε βοήθησα.
 
Last edited:
Τα Proac δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με λάμπα ή καλό τρανζίστορ σε τάξη Α.

Σαν χαρακτήρας είναι πολύ κοντινά σε φιλοσοφία με τα ATC(απο εκεί ξεκίνησε και κατόπιν έφυγε ο σχεδιαστής τους).Δεν τους λείπει η ανάλυση συγκριτικά με τα ATC,αλλά πέρα απο την μικρότερη απαιτούμενη ισχύ είναι πιό "μουσικά",πιό "βατά"-πως να το πώ;

Φαντάζομαι,ότι με τον ενισχυτή της ATC,ο καλύτερος συνδυασμός θα είναι με τα "ομοαίματα" ηχεία.
 
Η αλήθεια είναι οτι ο συνδυασμός proac με ολοκληρωμένο Luxmann σε καθαρή τάξη Α είναι απο τα πιό υπέροχα και μουσικά ακούσματα που έχω ακούσει χωρίς να αναιρείται κάποια απο τις παραπάνω εντυπώσεις/απόψεις μου.
 
λες φίλε ΔημήτρηςΤοπ. να έδωσα κοντά 2500 που κάνει το D2 σε ebony και να μη γουστάρω τον ήχο της ? τον λατρεύω!... απλά με τον Hegel έπιασα μια διαφάνεια και μια ταχύτητα (ειδικά για ολοκληρωμένο) και μια λεπτομέρεια μη σας πω, ε και λέω πως μιας και το D2 σαν ηχείο είναι μια κλάση που (φαντάζομαι) σηκώνει ακόμα καλύτερη ενίσχυση, κι εφόσον στην κατεύθυνση της Hegel κινείται όχι η λάμπα (που μπορεί να ταιριάζει με τα ProAc, αλλά εγώ θέλω stage/ανάλυση/διαφάνεια κλπ) αλλά απ'όσο μπορώ να αντιληφθώ η ATC (! τουλάχιστον σαν φιλοσοφία)
δεν δοκιμάζω κι έναν ενισχυτή της εν λόγω εταιρίας?

γνώμες ακούω (και εκφέρω ενίοτε, εδώ μέσα!) οπότε δεκτή η κάθε άποψή σας... σε αυτό το τελείως υποκειμενικό sport (δεν μιλάω για τη μουσική ακρόαση που είναι μανία και ζωή-γι αυτά σε άλλα φόρα ή threads, αλλά μόνο για το παράπλευρο αυτής (της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΑΣ) και μόνο ως τέτοιο hobby του ψάχνειν (το τέλειο που δεν υπάρχει!)

τι λέτε δένει η διαφάνεια της ATC με τα μουσικότερα ProAc? (μην ξεχνάμε πως μια τέτοια -το SIA2- λύση είναι μια all-around one , μιας και αφήνει να ξεδιπλωθεί εφόσον εμπίπτει στην ATC λογική o ήχος ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ και αφετέρου δίνει αρκετή ισχύ, επαρκή να τροφοδοτήσει πληθώρα και πιο δύσκολων φορτίων ! αλήθεια στα 4Ω πόσα wpc δίνει? (αν και τα ηχεία αυτών -των δύο εταιριών , κυρίως της ATC /correct me if i am wrong- δεν κατεβαίνουν καν σε χαμηλά π.χ. 4 Ohms..) απλά σαν γνώση.

επίσης. ποια είναι η ακριβής τιμή του SIA2 στην ελλάδα, και αν βγαίνει σε μαύρο η μόνο στο ασημί που τον βλέπουμε σε όλα τα sites?

κάποιος που να τον έχει ας μας πει 2-3 πράγματα παραπάνω...
 
SugdenIA4-6.JPG



SugdenIA4-1.JPG


Sugden Masterclass IA 4

Πάρε τα ηχεία σου και πήγαινε να τον ακούσεις μαζί τους...
 
sugden_masterclass-amp-l.jpg

Sugden Masterclass IA-4 Remote Volume Pure Class ʽAʼ Integrated Stereo Amplifier - 33 watts

Facilities:

Inputs - Three line level, one tape, one Moving Magnet phono and one balanced.

Outputs - Variable pre-out, fixed out and loudspeaker out.

Volume Control - Remote control RC5 compatible.

Tape - Monitor and record off.

Specifications:

Input Sensitivity - 125mV for maximum output.

Phono Input Sensitivity - 2mV Moving Magnet.

Power Output - 33 watts into 8 ohms both channels working.

Frequency Response - 14Hz to 200kHz +/-1dB.

Bandwidth - 6Hz to 300kHz +/- 3dB.

Signal to Noise - >84dB.

Nett Weight - 20kg.

Overall Dimensions (including terminals) - 165mm x 430mm x 440mm (HWD).
 
Last edited:
πάντως το συγκεκριμένο thread το άνοιξα για να βρω κάποιον και να μου πει εντυπώσεις από τον SIA-2 με κάτι διαφορετικό από τα ηχεία της ATC !! και συγκεκριμένα με τα δικά μου...
 
πάντως το συγκεκριμένο thread το άνοιξα για να βρω κάποιον και να μου πει εντυπώσεις από τον SIA-2 με κάτι διαφορετικό από τα ηχεία της ATC !! και συγκεκριμένα με τα δικά μου...

neXTgen αν είσαι Αθήνα μπορεί να κανονιστεί κατ οίκον ακρόαση του SIA2-150.
 
Ο θεμης πιστευω ειναι απο τους πιο αξιολογους γνωστες ,και συνεπεις σε οτι κανει,εμπορους που εχω γνωρισει μπραβο θεμη συνεχισε ετσι τιμας τον χωρο!
 
THEMILOC : θα ήταν το δέον. δυστυχώς δεν είμαι. ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου αυτή.

antkots : το έχω προ πολλού αντιληφθεί, κάποια στιγμή θα τον γνωρίσω προσωπικά. αρκετοί εκπρόσωποι του χώρου τελικά είναι άψογοι επαγγελματίες και Ανθρωποι...
 
Μια και μιλάς για stage/ ανάλυση / διαφάνεια που υποθέτεις πως δεν δίνει η λάμπα θα ήταν χρήσιμο να ακούσεις τον dialogue two της primaluna. Τεράστιο βάθος σκηνής, 3d παρουσία των οργάνων, τσαμπουκαλεμένη οδήγηση, ρωμαλέο μπάσο, ατελείωτο παιχνίδι με τις λάμπες (απαραίτητη η αλλαγή των μαμίσιων) για όση ανάλυση και διαφάνεια κάνεις κέφι. :-)
Αλλά υποθέτω και αρκετοί άλλοι λαμπάτοι θα δίνουν παρόμοια χαρακτηριστικά- μιλάω για αυτό που ξέρω εγώ, σε ένα πολύ λογικό μπάτζετ.
 
είναι μια καλή ιδέα κι αυτή... το μπάσο είναι αρκετά σφιχτό (για τη διαφάνεια και τη σκηνή, το ξέρω) πιστεύεις ? νομίζω πως γύρω στα 2000 έχει ο dialogue one.. αλήθεια πόσο έχει αυτός εδώ?
 
είναι μια καλή ιδέα κι αυτή... το μπάσο είναι αρκετά σφιχτό (για τη διαφάνεια και τη σκηνή, το ξέρω) πιστεύεις ? νομίζω πως γύρω στα 2000 έχει ο dialogue one.. αλήθεια πόσο έχει αυτός εδώ?

Το μπάσο του dialogue two δεν παίζεται- μην ανησυχείς καθόλου γι' αυτό. Ο ενισχυτής ήταν στα 2300, δεν ξέρω αν ήδη άλλαξε το μοντέλο και η τιμή της νέας σειράς (με μικροαλλαγές).
Εγώ πάντως προς τα proac κατευθύνομαι μελλοντικά.
 
Να συμπληρώσω όμως μερικά πράγματα γνωστά ίσως, τα οποία δεν είναι κακό να επαναλαμβάνονται.

Ο λαμπάτος ενισχυτής δεν είναι απροβλημάτιστος. Ο δικός μου με ταλαιπώρησε πολύ μέχρι να στρώσει. Νομίζω ότι ο dialogue χρειάζεται πρακτικά έναν ολόκληρο χρόνο, με καθημερινή χρήση για να σταθεροποιήσει τη λειτουργία του.
Το δεύτερο είναι το tube rolling. Ωραίο παιχνίδι αλλά κοστίζει. Κυνηγώντας λάμπες στο ίντερνετ μπαίνεις σε ένα τριπ σχετικά με μυθικά ονόματα του παρελθόντος και κυνηγάς συνδυασμούς που θα σου δώσουν αυτό ή εκείνο το στοιχείο... Είναι δημιουργικό πράγμα, σου δίνει τη δυνατότητα να δώσεις εσύ την τελική φυσιογνωμία στον ήχο, αλλά κοστίζει και δεν ησυχάζεις εύκολα.

Σχετικά με τον dialogue τώρα: Ο one είναι λιγότερο τσαμπουκάς, έρχεται με στάνταρντ τις el-34 (αλλά δέχεται τις kt-88 και άλλες) και αφορά περισσότερο ακούσματα όπως η κλασική, τζαζ, φωνές κλπ καθώς η έμφαση είναι στη μεσαία.
Ο two είναι πιο solid state κατάσταση, πιο νευρικός και πληθωρικός, καλύπτει πιο σύγχρονα ακούσματα. Και οι δύο έχουν auto bias, δεν χρειάζονται ματσαρισμένες λάμπες (αν και είναι ευπρόσδεκτες), τρίοδο και πέντοδο λειτουργία on the fly καθώς και εξαιρετικό φινίρισμα.
 
Ο λαμπάτος ενισχυτής δεν είναι απροβλημάτιστος.
Αυτό ξαναπές το (κι ας επαναλαμβάνεσαι...)

Ο δικός μου με ταλαιπώρησε πολύ μέχρι να στρώσει. Νομίζω ότι ο dialogue χρειάζεται πρακτικά έναν ολόκληρο χρόνο, με καθημερινή χρήση για να σταθεροποιήσει τη λειτουργία του.
Πέρα από αυτό, απαγορεύονται οι σιέστες στον καναπέ, όπως επίσης και η απουσία από το χώρο ακρόασης κατά τη διάρκεια λειτουργίας.

Το δεύτερο είναι το tube rolling. Ωραίο παιχνίδι αλλά κοστίζει. Κυνηγώντας λάμπες στο ίντερνετ μπαίνεις σε ένα τριπ σχετικά με μυθικά ονόματα του παρελθόντος και κυνηγάς συνδυασμούς που θα σου δώσουν αυτό ή εκείνο το στοιχείο... Είναι δημιουργικό πράγμα, σου δίνει τη δυνατότητα να δώσεις εσύ την τελική φυσιογνωμία στον ήχο, αλλά κοστίζει και δεν ησυχάζεις εύκολα.
Ακριβώς...
Ησυχάζεις όταν βρεις τον συνδυασμό που σου ταιριάζει χωρίς βέβαια να απαλλαγείς κι από την περιέργεια για λάμπες που δεν δοκίμασες. Όντως δημιουργικό αλλά και δαπανηρό σπορ... Άλλοι μένουν πιστοί κι άλλοι το παρατάνε. Το δικό μου κοντέρ έγραψε 7 μήνες και μάλλον τερμάτισε. Επίσης δεν γνωρίζω αν και πως σχετίζονται οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος που έλαβα μέσα στο διάστημα αυτό...
 
Re: Απάντηση: ProAc με ΑΤC?

.....Επίσης δεν γνωρίζω αν και πως σχετίζονται οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος που έλαβα μέσα στο διάστημα αυτό...

Σίγουρα σχετίζονται.... πριν λίγες μέρες ένας φίλος μου έλεγε ότι είδε τεράστια διαφορά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ όταν σταμάτησε να χρησιμοποιεί λάμπες... το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Τάξη Α!
 
Ντάνκε DomieMic65. Καλά το υποψιαζόμουν πάντως και υπολόγιζα ένα 500άρικο πάνω-κάτω το χρόνο για ρεύμα και λάμπες. Ειδικά αν μπλέξει κανείς με vintage... χαιρετίσματα...