προβλημα αναπαραγωγης βιντεο hd απο καρτα sd στην tv

bujinkan

AVClub Addicted Member
24 March 2009
2,798
Καλησπερα και απο εμενα
Εχω την πανασονικ TZ7 με την οποια τραβηξα 39 βιντεο στις διακοπες μου
οταν βαζω την καρτα sd στο λαπτοπ βλεπω 3 φακελους
DCIM(φωτογραφιες),MISC και PRIVATE

μεσα στο φακελο private εχει και αλλους φακελους και εχει και εναν φακελο stream μεσα στον οποιο ειναι τα βιντεακια

Εγω επαιρνα αυτα τα βιντεακια και τα περναγα στο λαπτοπ και μετα εκανα φορματ στην καρτα

Γυρισα απο τις διακοπες και εβαλα ολα τα βιντεακια στον φακελο stream παλι,αφου πλεον ειχα κανει φορματ(απο το μενου της μηχανης) και η καρτα ειχε χωρο.
το προβλημα εχει ως εξης: Μεσα απο το λαπτοπ μπορω να παιξω τα βιντεο κανονικα.Οταν ομως βαζω την sd καρτα στην πλασμα G10 PANASONIC,δεν τα βλεπει.
Τι μπορω να κανω για να τα δω στην τιβι?

Καλησπερα και απο εμενα
Εχω την πανασονικ TZ7 με την οποια τραβηξα 39 βιντεο στις διακοπες μου
οταν βαζω την καρτα sd στο λαπτοπ βλεπω 3 φακελους
DCIM(φωτογραφιες),MISC και PRIVATE

μεσα στο φακελο private εχει και αλλους φακελους και εχει και εναν φακελο stream μεσα στον οποιο ειναι τα βιντεακια

Εγω επαιρνα αυτα τα βιντεακια και τα περναγα στο λαπτοπ και μετα εκανα φορματ στην καρτα

Γυρισα απο τις διακοπες και εβαλα ολα τα βιντεακια στον φακελο stream παλι,αφου πλεον ειχα κανει φορματ(απο το μενου της μηχανης) και η καρτα ειχε χωρο.
το προβλημα εχει ως εξης: Μεσα απο το λαπτοπ μπορω να παιξω τα βιντεο κανονικα.Οταν ομως βαζω την sd καρτα στην πλασμα G10 PANASONIC,δεν τα βλεπει.
Τι μπορω να κανω για να τα δω στην τιβι?
Kανεις??

Ερώτηση...για να καταλάβω...

Είχες ξανακάνει την ίδια διαδικασία και η Panasonic τα έπαιζε???(προφανώς κάτι δεν καταλαβαίνω...)...

Re: Απάντηση: προβλημα αναπαραγωγης βιντεο hd απο καρτα sd στην tv

Ερώτηση...για να καταλάβω...

Είχες ξανακάνει την ίδια διαδικασία και η Panasonic τα έπαιζε???(προφανώς κάτι δεν καταλαβαίνω...)...
Να το εξηγησω οσο πιο αναλυτικα μπορω
Η καρτα sd εχει τους εξης φακελους και υποφακελους

DCIM
MISC
PRIVATE-AVCHD-AVCHDTN-BDMV-IISVPL

ο φακελος BDMV περιεχει υποφακελους τους CLIPINF, PLAYLIST,STREAM

Στον φακελο stream ειναι τα αρχεια βιντεο με καταληξη mts

Επαιρνα λοιπον μονο αυτα τα αρχεια και τα εκανα cut and paste στον σκληρο για να κανω χωρο στην καρτα
Οταν γυρισα και αδειασα την καρτα και απο τις φωτογραφιες,ξαναεβαλα τα αρχεια απο το λαπτοπ στην καρτα

Οταν βαζω την καρτα στην τιβι,μου λεει πως δεν εχει αρχεια βιντεο για να παιξει

Αυτο που πιστευω ειναι πως οι φακελοιπου βρισκονται μεσα στον φακελο PRIVATE ειναι αλληλενδετοι και πως απο την στιγμη που αφερεσα μονο τα αρχεια βιντεο,και μετα τα ξαναεβαλα,καποια αλληλενδετα αρχεια χαθηκαν και ετσι η τιβι δεν μπορει να αναγνωρισει τα βιντεο και να τα αναπαραγαγει

Σκεφτεσαι καμια λυση?

τώρα κατάλαβα...

ακριβώς αυτό έχει συμβεί..οι φάκελοι είναι αλληλένδετοι...έπρεπε να υπάρχει "όλο το πακέτο"...και όχι μόνο το stream....

δεν ξέρω κάποια λύση...ή μάλλον η μόνη λύση(έτσι νομίζω) είναι να κάνεις redering στο pc και να τα μετατρέψεις σε άλλο φορμά εικόνας.....με τα .mts δεν βλέπω λύση..

τώρα κατάλαβα...

ακριβώς αυτό έχει συμβεί..οι φάκελοι είναι αλληλένδετοι...έπρεπε να υπάρχει "όλο το πακέτο"...και όχι μόνο το stream....

δεν ξέρω κάποια λύση...ή μάλλον η μόνη λύση(έτσι νομίζω) είναι να κάνεις redering στο pc και να τα μετατρέψεις σε άλλο φορμά εικόνας.....με τα .mts δεν βλέπω λύση..
Σκατά...και εγω μονο αυτο βλεπω σαν λυση...
Προγραμμα μετατροπης τι προτεινεις? Και σε τι φορμά να τα μετατρεψω?

Ευχαριστώ:a0210:

Για τώρα δεν ξέρω κάποιο πρόγραμμα για pc(όπως κατάλαβες έχω iMac)...για κάνε μια αναζήτηση στην κατηγορία...ίσως το pinnacle???

Ισως ειναι ασχετο αλλα μηπως η καρτα ειναι sd hc και η tv υποστηριζει μονο
sd?
Kαι ενα δευτερο αν τα βιντεο σου ειναι m2ts σβησε (σε ενα μονο για test) το 2
ωστε να γινει mts η αναποδα απο mts σε m2ts και τσεκαρε το.
Ισως ασχετα αλλα δε χανεις τιποτε να το δοκιμασεις.

Και καλά θα κάνεις!!!...mac=η απόλυτη λύση...αυτά που-τώρα-ρωτάς θα στα κάνει μόνος του!!!
Και μιας και σε βρηκα προχειρο,αν παω σε λυση λαπτοπ,πχ macbook pro με 15αρα οθονη,θα μπορω ανετα να δουλευω επεξεργασια φωτο και hd βιντεο?
Εχει αυτες τις δυνατοτητες το λαπτοπ η πρεπει να παω σε σταθερο?

Mια χαρα τις εχει τις δυνατοτητες. Στα φορητα Mac (στην σειρα Pro ειδικα) γινονται παρα πολλες επαγγελματικες δουλειες.

σου απάντησε ο Kosh...δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο!!!
Ευχαριστω πολυ....βουρ για macbook pro λοιπον το καλοκαιρι:BDGBGDB55:

Τελικα περασα ολα τα αρχεια βιντεο στο σκληρο,το συνδεσα με το wd media player και τα ειδα ετσι.
Απλα χωνοντας την sd στην τιβι ειναι πιο ευκολο και γρηγορο,αλλα ας οψεται η @αλακια που εκανα στην μεταφορα απο την καρτα στο λαπτοπ:Banane0:

Ενα πολύ καλό πρόγραμμα και φιλικό μεχρι να πάρεις mac είναι το power director