Πρόβλημα απεικόνισης απο αναλογικό δέκτη

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Ειχα αναφερει το πρόβλημα στο threat της panasonic πριν κανα μήνα, ρώτησα και διάφορους πιο ειδικούς, αλλά ως τώρα δεν βρήκα καμία λύση, οπότε ας δοκιμάσω κι εδω μήπως και κάποιος σκεφτει κάτι ...
Το πρόβλημα μου έχει να κάνει με την απεικόνιση των μενού του αναλογικού δορυφορικού μου δέκτη στην panasonic g15 οταν δεν υπαρχει κανάλι στην οθόνη, δηλαδή όταν η οθόνη δείχνει χιονάκια (όταν υπάρχει κανάλι, όλα άψογα, αλλά πλέον μόνο 4 δορυφόροι απο του 60+ που έχω στην μνήμη διαθέτουν κανάλια...)
Η σύνδεση με την τηλεόραση γίνεται με σκαρτ, αλλά δοκίμασα και με composite καλώδια. Δοκίμασα φυσικά σε όλες τις εισόδους. Πιο σύγχρονη έξοδο εικόνας δεν έχει, αφού είναι μοντέλο του 94 (Echostar LT 8700) και η χρησιμότητά του είναι πολύ σημαντική γιατι μου κινεί το δορυφορικό πιάτο, κεντράροντας μάλιστα αυτόματα στο ισχυρότερο σήμα του εκάστοτε δορυφόρου! Το πρόβλημα είναι ότι πλέον ...δεν βλέπω σχεδόν που θέλω να μετακινήσω το πιάτο, αφού με χιονάκια στο υπόβαθρο τα μενού τσακίζουν και ρολάρουν άγρια, όπως θα δείτε στις επισυναπτόμενες φωτό, ενω κι αν θελήσω να βαλω νέο δορυφόρο στην μνήμη θα είναι εντελώς αδύνατο πλέον!
Δοκίμασα να απενεργοποιήσω τα διάφορα βελτιωτικά εικόνας της τηλεόρασης, δοκίμασα να περάσω την εικόνα μέσα απο dvd recorder, δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις εικόνας του δέκτη και γενικά δοκίμασα τα πάντα, αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτε! Διερωτώμαι λοιπόν μήπως θα ειχα κάποιο θετικό αποτέλεσμα με την χρήση κάποιου εξωτερικού σκάλερ (που όμως ειναι πολύ ακριβοί για να πάρεις μόνο για δοκιμή και να σου μείνει), αλλιώς δεν μπορω να σκεφτω κάτι, πέρα απο το γεγονός ότι μαλλον η τηλεόραση βλέπει χιονάκια και....απορρίπτει την εικόνα γιατι στιγμιαία (για κλάσματα δευτερολέπτου) τα μενού δείχνουν να έρχονται σωστά αλλά αμέσως τσακίζουν και η εικόνα αρχίζει να ρολάρει απο πάνω προς τα κάτω!
Οποιαδήποτε ιδέα....δεκτή!
Παραθέτω τις 2 φωτο, μία με τα μενού σωστά, ενω υπάρχει κανάλι στον δορυφόρο και μία με τα ...αλλοιωμένα μενού, ενω δεν υπάρχει κανάλι στον δορυφόρο!

Μου θυμίζει κάτι από τα video player ή κάνω λάθος ????

Όταν είχες κανάλι με χιόνι (άδεια συχνότητα) τρεμόπαιζε το μενου του player !!!!!!

Τα μετονόμασα και τα επανεπισυνάπτω (να δουμε αν το ξεγελάσω...)
Μπα, ειναι πολύ πονηρό το board...μου ξαναλεει ότι τα έχω ξαναβάλει!

Ναι αλλα εγω ειμαι...πιο πονηρός, τους άλλαξα την ανάλυση και τα έχαψε!

Attachments

• swsta menu.jpg
    swsta menu.jpg
    72.9 KB · Views: 23
  • xalia menu.jpg
    xalia menu.jpg
    134.2 KB · Views: 18
Αυτό είναι Φίλιππα, το ίδιο που έκαναν τα παλιά βίντεο..... άντε να βρεις τη λύση !!!!!

Ψάχνω και αν βρω κάτι θα σου πω...

Παιδιά για ρίξτε μια ματιά εδώ... http://www.your-book.co.uk/ctu900.htm

Σε κάποιον άλλο δέκτη, λένε για τον ενσωματομένο SECAM-PAL transcoder, ο οποίος δεν δουλεύει όταν δεν λαμβάνεται κανάλι και προβάλλεται μόνο το ασπρόμαυρο MENU... νομίζω ότι έκαναν μια εσωτερική μοντιφιά δίνοντας μόνιμα 12V στο pin8 για να λύσουν το πρόβλημα.

A satellite receiver normally monitors the voltage on pin 8 of the scart socket. If this voltage goes "high" (= 12 volts) the receiver assumes that the decoder is now sending out a clear signal, so the receiver switches its input from its own tuner circuit to the decoder scart instead. It is sending its baseband OUT all the time but it looks for it coming BACK only when pin 8 goes high. Since the CTU900 does not put a voltage on pin 8 of its VCR scart socket, this system can not work.

Επίσης για κάτι αντίστοιχο έψαχνε ...

http://www.digitalspy.co.uk/forums/showthread.php?t=161773

http://www.audiovisualtalk.com/showthread.php?t=44506

Σ ευχαριστω για το ενδιαφερον, εσωσα τα λινκ για να τα μελετλησω μόλις θα έχω περισσότερο χρόνο, να πω όμως ότι μέχρι τώρα και μέχρι πριν 1 μήνα με την CRT τηλεόραση δεν είχα κανένα πρόβλημα στην απεικόνιση και αυτό ασχέτως αν το κανάλι ήταν secam ή pal. Επίσης στα ρυθμιστικά μενού όπου εμφανίζονται μόνο μενού χωρίς χιόνια...τα μενού δείχνουν κανονικά!

Ο Echostar LT 8700, έχει στην πίσω πλευρά του, κοντά στα SCART έναν μηχανικό διακόπτη που εναλάσσει μεταξύ PAL BG/PAL I. Δοκίμασες να "παίξεις" με αυτόν;

Πού θα πάει, θα τη βρούμε την άκρη, φίλε Voreios. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, αφού με CRT δούλευε, για να αλλάζεις απλώς δορυφόρους, έχεις και αυτήν την εναλλακτική:

090109_tf_retrotvclock1.jpg

:flipout:-bye-

Δεν ειχα σκεφτει αυτόν τον διακόπτη, αλλά τον δοκίμασα μόλις και είχα ακριβώς την ίδια συμπεριφορά! Και εδω για κάτι κλασματα δευτερολέπτου έρχεται η εικόνα των μενου σωστά και μόλις η τηλεόραση αντιληφθεί ότι υπάρχουν ...χιονάκια στο υπόβαθρο τρελαίνεται!
Αμα πάω σε τέτοιο μόνιτορ για λύση, θα τα ακούσω άσχημα απο την γυναίκα μου (τι ήθελες να αλλάξεις την τηλεόραση μετα απο 13 χρόνια, αφού δούλευε μιά χαρά;)
http://www.hdtvsupply.com/cotohdco1.html
με κανένα converter σαν αυτά της ιστοσελίδας θα έστρωνε άραγε; (Αλλά οι τιμές ειναι τσουχτερές για κάτι που δεν θάπρεπε να χρειάζομαι!)

Φίλιππα, ώρα για αναβάθμιση δέκτη !!!!!!!:flipout: Αλλιώς ποιος ακούει τις γυναίκες !!!!!

Ζόρικη κατάσταση... :guitarist:

Δεν είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσει κάποιο από αυτά τα κουτάκια, εδώ λες πως το πέρασες από DVD-Recorder το σήμα και σου έκανε πάλι τα ίδια. Επίσης, εφόσον παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα και από την RGB και από την CVS, μάλλον δεν είναι θέμα του δέκτη...

Την CVS την δοκίμασες παρακάμπτοντας το SCART τελείως, έτσι;

Να βάλεις την τηλεόραση σε game mode, μήπως και εκεί δεν προβληματίζεται ο επεξεργαστής με το χιόνι, το δοκίμασες;

Φίλιππα, ώρα για αναβάθμιση δέκτη !!!!!!!:flipout: Αλλιώς ποιος ακούει τις γυναίκες !!!!!

Αντώνη αν υπήρχε καλύτερος δέκτης για λειτουργία positionner (και με satfocus) θα καθόμουν απο το 94 με τον ίδιο; Σ αυτόν τον τομέα δυστυχώς πήγαμε πίσω, δεν υπάρχει πλέον ουτε μισός δεκτης με ενσωματωμένο positionner, ενω αν υποθέσουμε ότι βαζω ένα v-box στην θέση του θα χάσω το αυτόματο κεντράρισμα δορυφόρων οπότε αυτό δεν θα είναι αναβάθμιση αλλά υποβάθμιση!

Ζόρικη κατάσταση... :guitarist:

Δεν είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσει κάποιο από αυτά τα κουτάκια, εδώ λες πως το πέρασες από DVD-Recorder το σήμα και σου έκανε πάλι τα ίδια. Επίσης, εφόσον παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα και από την RGB και από την CVS, μάλλον δεν είναι θέμα του δέκτη...

Την CVS την δοκίμασες παρακάμπτοντας το SCART τελείως, έτσι;

Να βάλεις την τηλεόραση σε game mode, μήπως και εκεί δεν προβληματίζεται ο επεξεργαστής με το χιόνι, το δοκίμασες;

Ναι δοκίμασα και σκετη cvs απο τα τρια χωριστα καλώδια, δεν ξέρω μήπως υπάρχει καποιος αντάπτορας απο το rca video σε super vhs να δοκίμαζα (μπάς και...)
Σχετικά με game mode τι ακριβως εννοείς; Δοκίμασα τις διάφορες προρυθμίσεις εικόνας αλλά δεν κάνουν καμία διαφορά και σίγουρα ειναι θέμα κακής συνεργασίας δεκτη με την τηλεόραση, αφου πριν 1 μηνα στην crt δεν υπήρχε πρόβλημα, όπως δεν υπάρχει πρόβλημα και στα αναλογικά κανάλια που δίνουν κανονική εικόνα, αλλά μόνο στα "χιονάκια". Αν υπήρχε τρόπος να "εισαγάγω" κάποια εικόνα στην θέση των χιονιών πιθανόν να λύνονταν το πρόβλημα, αλλά εδω μιλάμε για λογισμικό αναλογικού δέκτη που βέβαια δεν έχει ούτε rs-232 (αυτός ήταν απο τους λίγους που με μία τροποποίηση στην πλακέτα μπορούσε να πάρει και σειριακή θύρα, ώστε να του αλλάξεις το λογισμικό και να συνεργάζεται σαν v-box με τον θρυλικό nokia 9600 που επίσης έχω, αλλά φοβήθηκα να το αποτολμήσω στην εποχή του, αφού δεν βρήκα και κάποιον στην ελλάδα να το έχει κάνει)

Μάλλον το δοκίμασες και το game mode, αφού αν θυμάμαι καλά, στις Panasonic βρίσκεται στις προρυθμίσεις εικόνας (Dynamic-Normal-Cinema-Game).

Φίλε Voreios, θέλω να δοκιμάσεις το εξής:

Συνέδεσε τον Echostar με το DVD-Recorder σου και κάνε μία εγγραφή της καρτέλας με τα χιόνια. Έπειτα πες μας, αν όταν παίξεις αυτή την εγγραφή η εικόνα είναι σταθερή ή εξακολουθεί να ρολλάρει...

Απάντηση: Re: Πρόβλημα απεικόνισης απο αναλογικό δέκτη

Μάλλον το δοκίμασες και το game mode, αφού αν θυμάμαι καλά, στις Panasonic βρίσκεται στις προρυθμίσεις εικόνας (Dynamic-Normal-Cinema-Game).

Φίλε Voreios, θέλω να δοκιμάσεις το εξής:

Συνέδεσε τον Echostar με το DVD-Recorder σου και κάνε μία εγγραφή της καρτέλας με τα χιόνια. Έπειτα πες μας, αν όταν παίξεις αυτή την εγγραφή η εικόνα είναι σταθερή ή εξακολουθεί να ρολλάρει...

Θα το κοιτάξω το βραδυ και θα ενημερώσω, σ ευχαριστώ και πάλι!

Απάντηση: Re: Πρόβλημα απεικόνισης απο αναλογικό δέκτη

Δεν άντεξα να περιμένω και το σύνδεσα το μεσημέρι και...ω του θαύματος αυτή την φορά το πέρασμα μέσα απο το dvd recorder δούλεψε σωστά, δηλαδή και πριν να κάνω εγγραφή είχα τα μενού σχεδόν σωστά οταν ειχα εικόνα με χιόνια (κουνιόντουσαν λίγο, αλλά χωρίς να ενοχλούν και να μην μπορω να διαβασω τι γραφουν)! Και όμως ειχα κάνει ακριβώς την ίδια δοκιμή και δεν είχε δουλέψει, ισως η μόνη διαφορα ειναι πως τωρα το dvd recorder βρίσκεται σε άλλο scart απο αυτό που ήταν αρχικά (εννοείται πως σε απ ευθείας σύνδεση του αναλογικού δέκτη έχω δοκιμάσει και τα 2 σκαρτ αλλά και την 3η είσοδο composite στο πλάι). Δεν ξέρω τι συμπέρασμα να βγάλω πάντως,τουλάχιστον αυτό μου λύνει σίγουρα το άμεσο πρόβλημα και απλά μου προσθετει 1 κίνηση ακόμη πριν ξεκινήσω, δηλαδή το άναμα του dvd recorder. Θα κάνω και κάποιες ακόμη δοκιμές συνδεσμολογίας τωρα και θα ενημερώσω, αν υπάρχει καποια ακόμη ιδέα πιο άμεσης λύσης δεκτή.
Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστω πολύ, ειχα αρχίσει να απογοητεύομαι!