Προβλημα δορυφορικου και επιγειου σηματος απο το ιδιο καλωδιο

tankerman

New member
11 November 2008
5
Αθηνα
Καλησπερα και χρονια πολλα,

Εχω στο σπιτι κετρικη εγκατασταση τηλεορασης με τερματικες πριζες και ενα καλωδιο και για δορυφορικα αλλα και επιγεια.

Το σημα απο το δορυφορικο πιατο και την επιγεια τηλεοραση (ολα τα εξαρτηματα ειναι TELEVES) το περναο απο εναν ενισχυτη/μικτη ιστου και το ριχνο σε ενα σπλιτερ 8 θεσεων απο οπου φευγουν και 8 καλωδια για τισ πριζες του σπιτιου.

Το προβλημα μου ειναι οταν εχω στην μια τηλοραση την Nova να παιζει και μια αλλη τηλεοραση να βλεπω απο την επιγεια καπιο προγραμμα, μολισ βαλω στην πριζα και ανοιξω και τριτη τηλεωραση απο αλλη πριζα χανεται το σημα της NOVA.

Φυσικα μολις βγαλω την πριζα της κεραιας απο την τριτη τηλεοραση η NOVA επανερχεται κανονικα.

Στην περιοχη που ειμαι κανω ληψη επιγειων απο Αιγινα και οπως γνωριζεται το σημα δεν ειναι καθολου καλλο γιαυτο και εχω την ακατανομαστη ως ληση για την φοβερη ποιοτητα εικονας.

Το καλωδιο που εχω περασει ειναι της Βιοχαλκο και ειναι για tv/sat μεχρι 1800 mhz.

Ευχαριστω και περιμενω για καποια λυση / ιδεα για το προβλημα που αντιμετοπιζω.

Τανκερμαν

Το πρόβλημά σου είναι το splitter. Δεν είναι σωστή η σύνδεση με αυτόν τον τρόπο. Μπορείς να βάλεις πολυδιακόπτη 5x8 (και quattro lnb). Στον πολυδιακόπτη θα συνδέσεις τα 4 καλώδια του quattro lnb και το καλώδιο της επίγειας (μετά τον ενισχυτή), και από τον πολυδιακόπτη θα φεύγουν 8 καλώδια, ένα για κάθε πρίζα. Οι πρίζες θα πρέπει να είναι sat τερματικές. Αν πάλι έχεις 2 δορυφόρους, τότε χρειάζεσαι πολυδιακόπτη 9x8.

Ευχαριστω για την απαντηση,

Αυτο με τον πολυδιακοπτη τπο καταλαβα αλλ επειδει σκεφτομουνα να περασω και ενα δευτερο καλωδιο μονο για τα δορυφορικα ωστε να τα μοιρασω και να τα συμαζεψω λιγο.

Τι τηα μπορουσες να μου προτινεις ωστε να εχω τον πολυδιακοπτη και πια η γνωμη σου για εναν καλο ενισχυτη?

Οπως πιο quattro lnb θεωρειτε καλλο στην αγορα.

Κεραια για τα επιγεια εχω TELEVES DAT 45 και δορυφορικο DISH TELEVES 80 εκ.

Παντος το σημα της επιγειας που εχω ειναι χαλια, μα πολλη χαλια.

Ειχα μετρηση τις πριζες μου και περν 70 ohm .

Επισεις πια η γνομη σου για ενα καλλο καλωδιο?

Ευχαριστω.

Δυστυχώς από υλικά είμαι άσχετος.
Ίσως υπάρχουν συμφορουμήτες που να το κατέχουν το αντικείμενο και να μπορέσουν να σε βοηθήσουν με αξιόπιστες προτάσεις.

Σε ευχαριστω ξανα και θα περιμενω και απο τους συμφορουμητες περισοτερα νεα και προτασεις.