Πρόβλημα εγγραφών σε PVR3001

Ressac

Established Member
12 July 2006
132
Εγκατέστησα σήμερα τον PVR3001. Όλα λειτουργούν ΟΚ, εκτός από τις εγγραφές προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, ενώ η ενδιάμεση μνήμη και η παύση του ζωντανού προγράμματος λειτουργούν κανονικά, όταν προσπαθώ να κάνω εγγραφή (είτε προγραμματισμένη είτε εγγραφή του ζωντανού προγράμματος) αυτή μεταφέρεται αυτόματα στις προβληματικές εγγραφές με την ένδειξη "διαγράφηκε".

Καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?

Ρύθμιση PVR3001 για είσοδο από diseqc

Τελικά το πρόβλημα οφείλεται στο καλώδιο που συνδέεται στον τρίτο δέκτη του PVR (αυτόν που είναι υπεύθυνος για τις εγγραφές).

Το καλώδιο αυτό, έρχεται από diseqc το οποίο συνδέει τη μία έξοδο από το τριπλό lnb του Nova, και ένα δεύτερο lnb που είναι συντονισμένο στον Astra 28.

Ξέρει κανείς πως να ρυθμίσω τον PVR δέκτη ώστε να δουλέψει και η τρίτη είσοδος ώστε να μη φέρνω πάλι τεχνικό?

Δε νομίζω ότι ο τρίτος δέκτης του PVR ειναι υπεύθυνος για τις εγγραφές. Νομίζω ότι οι δύο δέκτες είναι για τις αναπαραγωγές/εγγραφές και ο τρίτος για το EPG.

Από τη στιγμή που είναι συνδεδεμένα τα 3 καλώδια από το τετραπλό LNB στο PVR, δε χρειάζεται καμία ρύθμιση από τεχνικό, παίζει αυτόματα. Στη χειρότερη να κάνεις ένα reset.

Δε νομίζω ότι ο τρίτος δέκτης του PVR ειναι υπεύθυνος για τις εγγραφές. Νομίζω ότι οι δύο δέκτες είναι για τις αναπαραγωγές/εγγραφές και ο τρίτος για το EPG.

Από τη στιγμή που είναι συνδεδεμένα τα 3 καλώδια από το τετραπλό LNB στο PVR, δε χρειάζεται καμία ρύθμιση από τεχνικό, παίζει αυτόματα. Στη χειρότερη να κάνεις ένα reset.

Ο δέκτης έχει 3 δέκτες. Δύο για κάθε τηλεόραση (TV1 και TV2) και έναν για εγγραφές και EPG.
Αν συνδέσω το καλώδιο που είχα στον τρίτο δέκτη, στη θέση του TV1 ή του TV2, στην αντίστοιχη τηλεόραση παραμένει στην αναζήτηση σήματος.

Προφανώς χρειάζεται κάποια ρύθμιση στο μενού του δέκτη για το γεγονός ότι το σήμα προέρχεται από diseqc με διπλό lnb και όχι από μονό.

Μα ο δεκτης δεν νομίζω να συνεργαζεται με diseqc, απ όσο έχω διαβασει θελει quad lnb με 4 ανεξάρτητες εξόδους απο τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν οι 3 και με τρία ξεχωριστα ομοαξονικά καλώδια θα τροφοδοτηθούν τα τρία tuner (δεν μπορω να το βεβαιώσω και 100% αυτό αλλά ετσι νομίζω πως ειναι..., μόνος έκανες την εγκατάσταση ή ήρθε τεχνικός;)

Μα ο δεκτης δεν νομίζω να συνεργαζεται με diseqc, απ όσο έχω διαβασει θελει quad lnb με 4 ανεξάρτητες εξόδους απο τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν οι 3 και με τρία ξεχωριστα ομοαξονικά καλώδια θα τροφοδοτηθούν τα τρία tuner (δεν μπορω να το βεβαιώσω και 100% αυτό αλλά ετσι νομίζω πως ειναι..., μόνος έκανες την εγκατάσταση ή ήρθε τεχνικός;)

Ο τεχνικός συνέδεσε τη μία έξοδο από το 4πλό lnb και το lnb του astra με διακόπτη diseqc. Τον περιμένω σήμερα να το δει. Αν δεν μπορεί να δουλέψει ο δέκτης έτσι θα βγάλουμε τελείως τον astra.