Πρόβλημα εικόνας η λάθος ρυθμίσεις ?

gious21

New member
20 September 2009
46
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ.
Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ την βοήθεια σας σε κάποιο πρόβλημα που έχω.

Εχω έναν Onkyo 807 + dreambox 800 + Samsung led την σειρά 8 , τα έχω συνδέσει όλα μεταξύ τους κανονικά με hdmi επίχρυσα στις άκρες και όταν βλέπω τα κανονικά κανάλια απο τον dreambox η εικόνα σε γρήγορες κινήσεις σαν να μου θολώνει και να αφήνει δεύτερη εικόνα απο πίσω. στα hd κανάλια βλεπω μια χαρά.

Εχω κάνει κατι λάθος εγώ η είναι κάποια ρύθμιση ? Αν έχει κάποιος τα ίδια σας παρακαλω ας μου πεί τι να κάνω.

Γιατι αφηνει αυτην την θολουρα στην εικόνα σε γρηγορες κινήσεις ?

Καλό θα ήταν όπως σου απάντησα και στο π.μ. να δοκιμάσεις από τον ονκυο "pass through" δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να δουλεύει ο scaler του,και καλύτερα μετά να παίξεις με "auto resolution" του dreambox.

Δεν είναι θέμα Onkyo ή Dreambox. Είναι θέμα ρύθμισης της τηλεόρασης. Το φαινόμενο που περιγράφεις είναι γνωστό στις LCD τηλεοράσεις. Λέγεται ghosting.
Δοκίμασε όλες τις επιλογές στην ρύθμιση των 100Hz μέχρι να πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Η εικόνα σου πάντα θα θολώνει ελαφρώς στην γρήγορη κίνηση..

Φίλε μου cantona έκανα τις ρυθμήσεις που μου είπες. Την Samsung να την αφήσω στα 100 Hz και όχι στα 200 που έχει αυτην την δυνατότητα?
Οταν λές απο τον dreambox auto resolution τι θές να πείς ? έχω βάλει την ρύθμιση 720P just scale και απο κάτω ακριβώς just scale.

Είναι σωστά έτσι?

Η Samsung που έχω η σειρά 8 Led κάνει upscale απο μόνη της ?

Φίλε Alex δέν ειναι LCD η τηλεόραση μου, είναι η Samsung led 8 σειρά στα 200 hz.

lcd ειναι

δες και τι χρόνο απόκρισης έχει
δοκίμασε με dvd εάν θα έχεις πάλη σκιές

Απάντηση: Re: Πρόβλημα εικόνας η λάθος ρυθμίσεις ?

Η Samsung που έχω η σειρά 8 Led κάνει upscale απο μόνη της ?

Φίλε Alex δέν ειναι LCD η τηλεόραση μου, είναι η Samsung led 8 σειρά στα 200 hz.

1. Ναι, κάνει.
2. Φυσικά και είναι LCD η τηλεόραση σου. To led αναφέρεται στο backlight μόνο. Οι κοινές χρησιμοποιούν λάμπες φθορίου!

Σoυ απάντησα στο προηγούμενο μήνυμα. Παίξε με τις επιλογές των Hz.
Το φαινόμενο το είχα και με την κορυφαία για την εποχή της LCD Samsung 46F86 (100 Hz - μοντέλο διετίας πλέον) αλλά και με τη σημερινή μου Samsung LED 40Β6000

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ.
Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ την βοήθεια σας σε κάποιο πρόβλημα που έχω.

Εχω έναν Onkyo 807 + dreambox 800 + Samsung led την σειρά 8 , τα έχω συνδέσει όλα μεταξύ τους κανονικά με hdmi επίχρυσα στις άκρες και όταν βλέπω τα κανονικά κανάλια απο τον dreambox η εικόνα σε γρήγορες κινήσεις σαν να μου θολώνει και να αφήνει δεύτερη εικόνα απο πίσω. στα hd κανάλια βλεπω μια χαρά.

Εχω κάνει κατι λάθος εγώ η είναι κάποια ρύθμιση ? Αν έχει κάποιος τα ίδια σας παρακαλω ας μου πεί τι να κάνω.

Γιατι αφηνει αυτην την θολουρα στην εικόνα σε γρηγορες κινήσεις ?
Φίλε ο ΟΝΚΥΟ παρεμβάλλεται στη συνδεσμολογία? Αν ναι τοτε σύνδεσε κατευθειαν τον 800αρη πανω στην τηλεόραση να δεις τι γίνεται. Αν πάλι δεν δεις διαφορα σύνδεσέ τον σε άλλη τηλεόραση. Αν κάνει το ίδιο και σε άλλη άλλαξε image.:fahne90:

Σας ευχαριστώ πολυ παιδιά πάω να τα κάνω αυτα και σας ενημερώνω άμεσα.