Προβλημα εντασης ηχειου.

ennio

New member
7 December 2010
6
θα ηθελα παρακαλω μια γνωμη για ενα προβλημα που εχω με την μειωμενη ενταση που παιζει το ενα απο τα ηχεια μου και συγκεκριμενα τα αριστερο.Ο ενισχυτης δεν εχει προβλημα διοτι αν και αλλαξα καναλι το προβλημα εντοπιζεται στο ιδιο ηχειο.Τα καλωδια και οι μπορνες ουτε λογος ειναι τσεκαρισμενα.Τα μεγαφωνα παιζουν ολα κανονικα και ειναι τριων δρομων.Οταν λεω μειωμενη ενταση για να το περιγραψω πιο σωστα θα ελεγα οτι υπαρχει μια διαφορα ενος ´´κλικ´ πιο κατω απο το αλλο ηχειο,και αυτο το παρατηρησα σε πολυ χαμηλες εντασεις οπου το προβλημα ειναι ακουστο.Στις μεσαιες εντασεις ειναι πιο υποφερτο ενω στι υψηλες δεν εντοπιζεται. Τα ηχεια ειναι τα Impulse Taus. μοντ/1996. ευχαριστω.

μπορεί να οφείλεται στον χώρο. είναι συμμετρικά τοποθετημένα? αν ανταλλάξεις τα δύο ηχεία, το δεξιά θα έχει μειωμενη ενταση ?

Re: Απάντηση: Προβλημα εντασης ηχειου.

Ειναι απολυτα συμμετρικα στον χωρο.Επισης να σημειωσω πως ο ενισχυτης εχει μονο volume.Ευχαριστω.

Καλημέρα

Βάσει της περιγραφής σου το πρόβλημα σχετίζεται με την συμμετρική τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο σου.Κανε αυτό που σου γράφει ο bower για να βεβαιωθείς ότι δεν έχουν πρόβλημα τα ηχεία.
Υπάρχουν τοίχοι κοντά στα πλαινά των ηχείων και αν ναι, έχουν τις ίδιες αποστάσεις?
Αν το αριστερό ηχείο δεν έχει τοίχο δίπλα του η αν αυτός ειναι πολύ μακριά του και αντιθέτως το δεξιό ηχείο ειναι κοντά σε τοίχο,τότε ειναι φυσιολογικό να ακούς λίγο περισσότερο το δεξιό λόγω μεγαλύτερης επίδρασης του χώρου

Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με εσένα το οποία ειναι όντως ακουστό (και εκνευριστικό)σε χαμηλές στάθμες.
Μια λύση ειναι να χρησιμοποιήσεις το ρυθμιστικό balance του ενισχυτης σου(αν έχει).
Επίσης αν το σύστημα σου ειναι computer audio,μπορείς να πας σε software λύσεις όπως amarra και pure music (για Mac OS X)τα οποία έχουν ρυθμιστικά balance.Υποθέτω ότι θα υπάρχουν αντίστοιχοι players και για windows.

Re: Απάντηση: Προβλημα εντασης ηχειου.

Ειναι απολυτα συμμετρικα στον χωρο.Επισης να σημειωσω πως ο ενισχυτης εχει μονο volume.Ευχαριστω.

Ουπς.. Ποσταρες ενώ έγραφα...αν όντως η τοποθέτηση ειναι συμμετρική,αγνόησε αυτά που έγραψα παραπάνω.

Δυστυχως ναι.Το κανει με ολες τις πηγες μου,και γενικα σε οτι και αν παιξει το συστημα.Αρχιζω να ψυχανεμιζομαι μηπως φταιει τιποτα στο κρος.Δεν μπορω να φανταστω πια κατι αλλο.

Δεν εχω δοκιμασει αλλαγη με τα ηχεια αλλα εχω αλλαξει χιαστι τα καλωδια που συνδεονται,και το προβλημα παρεμεινε.Νομιζω ειναι κατι σαν με αυτο που προτεινεις.Δεν τους εχω αλλαξει θεση γιατι ειναι μπελας καθοτι ειναι καμμια εξηνταρια κιλα.Σευχαριστω για την βοηθεια. Απο αποψη στησηματος στον χωρο ειναι απολυτα συμμετρικα και με ισες αποστασεις απο τοιχους.

Ναι Σπυρο εχουν το ιδιο μηκος .Δυομιση μετρα σε καθε ηχειο.Πιστευω οτι κατι παιζει με το ηχειο οπως λεει και ο Leo και θα πρεπει να ελεγχθει.Ευχαριστω για τον χρονο σας σε ολους.