Πρόβλημα έντασης

Giannis Amar

AVClub Addicted Member
23 August 2006
1,411
Πειραιάς
Ξάδελφος μου πρόσφατα προέβη στην αγορά Rotel τελικού δικάναλου ενισχυτή.

Έχει συνδέσει λοιπόν :

1. DVD -> Pro -> Τελικός

Με αναλογικά RCA

2. PC -> Pro -> Τελικός

Jack σε RCA

Το πρόβλημά του είναι η διαφορά έντασης μεταξύ των 2 συνδέσεων είναι πολύ μεγάλη.

Καμιά ιδέα ???

Υ.Γ. Ελπίζω να το έχω βάλει στην σωστή κατηγορία.
 
Δεν ξέρω εάν η σύνδεση έχει γίνει από το line out ή το speaker out της κάρτας ήχου. Για δες εάν έχει διαφορετικά βύσματα. Επίσης μιλάμε για ενσωματωμένη κάρτα ήχου?
 
Δεν ξέρω εάν η σύνδεση έχει γίνει από το line out ή το speaker out της κάρτας ήχου. Για δες εάν έχει διαφορετικά βύσματα. Επίσης μιλάμε για ενσωματωμένη κάρτα ήχου?

Ναι είναι ενσωματωμένη κάρτα στο MB με 7,1 output έχει συνδέσει στο Front channel που είναι και speaker out.
 
Να ελέγξει στον υπολογιστή τις ρυθμίσεις της έντασης. Πρέπει να είναι στο τέρμα. Αν είναι στο τέρμα, τότε απλά η κάρτα ήχου δίνει χαμηλότερο σήμα από το DVD. Εκνευριστικό μπορεί να είναι, πρόβλημα δεν είναι.

Αν έχει το ανάποδο πρόβλημα, δηλαδή το PC δίνει δυνατότερο σήμα, μπορεί πάντα να χαμηλώσει την ένταση από τον υπολογιστή. Αν όμως δεν υπάρχει αναλογικό ποτενσιόμετρο, αλλά η ένταση ρυθμίζεται μόνο από software, θα έχει μείωση της ποιότητας γιατί ο υπολογιστής θα "πετάει" bits.
 
Last edited:
Η σύνδεση με την κάρτα ήχου είναι σωστή (λογικά πρέπει να έχει πράσινο χρώμα η έξοδος Front L+R της κάρτας). Επίσης το φαινόμενο αυτό είναι λογικό και δεν αποτελεί πρόβλημα. Την κεντρική ένταση και την ένταση κυματομορφής απ τα Windows, μπορεί να την έχει τέρμα πάνω. Απλώς οι έξοδοι του DVD και της κάρτας είναι διαφορετικές και κάνουν διαφορετική προσαρμογή πάνω στην είσοδο του pro. Υπάρχουν πιο ακριβές κάρτες ήχου, οι οποίες βγάζουν και εξόδους XLR balanced ή RCA οπότε εκεί πλέον δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Χρειάζεται ωστόσο προσοχή κατά την εναλλαγή ώστε αν είναι αρκετά ανεβασμένη η ένταση του pro όταν παίζει το PC, να μη γυρίσει απότομα στο DVD την ώρα που παίζει! Πρώτα ας χαμηλώσει και μετά ας αλλάξει είσοδο.
 
Να ελέγξει στον υπολογιστή τις ρυθμίσεις της έντασης. Πρέπει να είναι στο τέρμα.Αν είναι στο τέρμα, τότε απλά η κάρτα ήχου δίνει χαμηλότερο σήμα από το DVD. Εκνευριστικό μπορεί να είναι, πρόβλημα δεν είναι.

Τα τσέκαρα όλα γύρω από το PC και ήταν Οκ
Και εγώ αυτό του είπα για την κάρτα.
Του εχούν σπάσει τα νεύρα
 
Πρωτα απο ολα ο ξαδελφος σου θα επρεπε να ρωτησει κανεναν αλλο ξαδελφο ο οποιος να ειναι και λιγο γνωστης απο pc. :flipout::flipout::flipout::flipout: