Πρόβλημα ethernet σε EDG-GENESIS

zeovani

Established Member
6 February 2007
105
Γεια σας,

Συνέδεσα τον dream-500s στην θύρα ethernet που έχω η οποία με συνδέει με τον router (conn-x bautek) προκειμένου να κατεβάσω plugins.
Από το pc μου βλέπω κανονικά τον dreambox πατώντας την ip του. Επίσης, στις προχωρημένες ρυθμίσεις ο dream έχει πάρει αυτόματα την ip του δικτύου μου...
Ελα όμως που με το internet έχω πρόβλημα??? Είναι για software update πάω, είτε για addons, είτε για οτιδήποτε άλλο δεν βλέπω internet... Μπορεί να βοηθήσει κάποιος? Δεν έχω ενεργοποιημένο firewall στον router. Ευχαριστώ...

Last edited:
Γεια σας,

Συνέδεσα τον dream-500s στην θύρα ethernet που έχω η οποία με συνδέει με τον router (conn-x bautek) προκειμένου να κατεβάσω plugins.
Από το pc μου βλέπω κανονικά τον dreambox πατώντας την ip του. Επίσης, στις προχωρημένες ρυθμίσεις ο dream έχει πάρει αυτόματα την ip του δικτύου μου...
Ελα όμως που με το internet έχω πρόβλημα??? Είναι για software update πάω, είτε για addons, είτε για οτιδήποτε άλλο δεν βλέπω internet... Μπορεί να βοηθήσει κάποιος? Ευχαριστώ

Μου βρωμαει firewall,
Αν εχεις οποιοδηποτε firewall απενεργοποιησε το, μιλαμε ολα, kai μετα ενεργοποιησε τα ενα προς ενα να δεις πιο σου απαγορευει επικοινωνια.
Firewall μπορει να εχεις,
1. Στο ιδιο το router
2. Firewall windows
3. Firewall from antivirus - internet sequrity program
Nikos

Απάντηση: Re: Πρόβλημα ethernet σε EDG-GENESIS

Μου βρωμαει firewall,
Αν εχεις οποιοδηποτε firewall απενεργοποιησε το, μιλαμε ολα, kai μετα ενεργοποιησε τα ενα προς ενα να δεις πιο σου απαγορευει επικοινωνια.
Firewall μπορει να εχεις,
1. Στο ιδιο το router
2. Firewall windows
3. Firewall from antivirus - internet sequrity program
Nikos

Νίκο το dreambox συνδέεται κατευθείαν σε υποδοχή δικτύου ethernet και λαμβάνει κατευθείαν internet από switch το οποίο συνδέεται με τον router μου.Το firewall είναι απενεργοποιημένο.Με το DCC όταν βάζω συνδέομαι κανονικότατα.Εναν οδηγό για αλλαγή image παρακαλώ....

Last edited:
Αφού απ' το pc με ping (υποθέτω) σου απαντάει ο dream, εσωτερικά το δίκτυό σου είναι οκ.
Για να βγαίνει ο dream στο internet, πρέπει στις ρυθμίσεις δικτύου του, να έχει σαν gateway την IP του router σου. Έλεγξέ το.

Χρησιμοποιείς την επιλογή DHCP στον router (να λειτουργεί δηλαδή ο router σαν DHCP server?). Μ' αυτή την επιλογή, δίνει αυτόματα IPs στις συσκευές του δικτύου και επίσης, τους γνωστοποιεί και το IP του gateway.
Επίσης άν έχεις κάνει το παραπάνω, έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή "Use DHCP" στον dream?

Αφού απ' το pc με ping (υποθέτω) σου απαντάει ο dream, εσωτερικά το δίκτυό σου είναι οκ.
Για να βγαίνει ο dream στο internet, πρέπει στις ρυθμίσεις δικτύου του, να έχει σαν gateway την IP του router σου. Έλεγξέ το.

Χρησιμοποιείς την επιλογή DHCP στον router (να λειτουργεί δηλαδή ο router σαν DHCP server?). Μ' αυτή την επιλογή, δίνει αυτόματα IPs στις συσκευές του δικτύου και επίσης, τους γνωστοποιεί και το IP του gateway.
Επίσης άν έχεις κάνει το παραπάνω, έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή "Use DHCP" στον dream?

PS. zeovani, μιλάς γι' αυτή τη κατάσταση?

το extra.url το εβαλες ?
το nemesis θελει extra.url στο etc παντα.......

Last edited: