προβλημα εξωτερικου σκληρου απο ntfs εγινε Raw

antwnhs1982

New member
8 April 2012
15
Καλησπερα παιδια εχω ενα Toshiba usb 3.5 HDD 1T σε χωρητικότητα μια μέρα όταν τον σύνδεσα στον υπολογιστή μου ( windows 7 ) ξαφνικά μου βγάλε μήνυμα ότι θέλει format.πάτησα "κανσελ" και ξανάβγαζε το ίδιο μήνυμα τότε πήγα να σώσω όλα τα αρχεία που είχα σκληρό του υπολογιστή μην έχανα τα πάντα για να κάνα μετά format.όταν έκανα αντιγραφή όμως όλα τα αρχεία από τον εξωτερικό στο σκληρό του υπολογιστή μετά από 2 ώρες κόλλησε και μετά ο εξωτερικός έγινε από ntfs σε raw με 0bytes.όταν συνδέω τώρα τον έξωτερικό στον υπολογιστή εμφανίζεται στο my computer μετά από μερικά λεπτά σαν G αλλα d μπορώ να τον ανοίξω η να κάνω τίποτα άλλο gt βγάζει συνεχεια μήνυμα ότι θέλει format όταν πατάω properties μου δείχνει ότι είναι 0bytes αλλα d μπορώ να κάνω τίποτα άλλο ενώ lέει ότι λειτουργεί κανονικά!!δοκίμασα μερικά προγράμματα που λέγαν από net για recovery data αλλα τίποτα d βρήκα άκρη.πήγα και από disk managment και εκεί τον εμφανίζει σαν G με χωρητικότητα 931G αλλα όταν πάω να κάνω format και από κει δεν γίνετε τίποτα ούτε από κει.na προσθέσω ότι όταν το χα πάρει τον εξωτερικό πριν 2 χρονια περίπου ήταν fat32 και πριν από 7 μήνες το κάνα format σε ntfs.an ξέρετε κάτι πείτε γιατί 2 μέρες τώρα σπάω το κεφάλι και d βρίσκω άκρη.ευχαριστώ εκ των προτερων.
 
Φίλε μου καλημέρα, αν και δεν κατάλαβα καλά τι έχεις πάθει και τι θες καθότι είσαι λίγο ασαφής. Τα αρχεία τελικά τα έσωσες στον υπολογιστή; Αν δεν μπορείς να τον φορμάρεις κατέβασε από δω την κάτω στη σελίδα αριστερά free έκδοση και τον κάνεις ό,τι θέλεις τον δίσκο. Εμένα αυτό το προγραμματάκι με βοήθησε όταν έναν εξωτερικό δεν μου δινόταν η δυνατότητα απ τον υπολογιστή να τον αλλάξω από NTFS σε FAT32, αλλά γενικά κάνει κι άλλες δουλιές που ίσως σε βοηθήσουν στο πρόβλημά σου.
 
Κάνε ένα απλό γρήγορο φορμάτ για να μπορέσεις να διαβάσεις το δίσκο και έπειτα χρησιμοποίησε το εργαλείο http://www.piriform.com/recuva για να μπορέσεις να διαβάσεις και να σώσεις σε άλλο δίσκο αν όχι όλα, τα περισσότερα αρχεία που είχες.
ΠΡΟΣΟΧΗ <--- ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να είσαι 100% σίγουρος πως θα ξαναβρείς τα αρχεία σου με αυτό τον τρόπο.
 
Andre γιατί μου βγάζει no support για free έκδοση και μπορώ μόνο με πληρωμή;

Ακυρο ήθελε στο κάτω κάτω μέρος να διαλέξω από piriform.com έτσι δεν είναι;
 
Καλημερα παιδια.απο τις 500G που χε ο εξωτερικος πριν κολλησει μονο 90G μπορεσα να αντιγραψω.σε αθτη την φαση που μαι ειλικρινα δεν με ενδιαφερουν οι ταινιες που χω μεσα αρκει να ξαναλειτουργησει ο σκληρος με ενδιαφερει γιατ ετσι οπως ειναι τωρα δεν μπορω να κανω τπτ.οπως εγραψα και πιο πανω ουτε κανονικο φορματ μπορω να κανω ουτε γρηγορο φορματ οπως γενικα μου βγαζει μυνημα για να κανω φορματ.το easyus το δοκιμασα χθες αλλα εβρισκα μονο την trial εκδοση και δεν εκανε τπτ, θα ξαναδοκιμασω αν ειναι κανονικο παλι αυτο που εγραψες κρομποτη μετα θα δοκιμασω το αλλο που ειπε ο αντρε74. Αυτο που χει παθει οπως εγραψα και αρχη ειναι οτι ο εξωτερικος απο ntfs που ηταν ξαφνικα εγινε σε RAW και δειχνει στα properties οτι η χςρητικοτητα του ειναι 0bytes και δεν μπορω να το κανω ουτε φορματ οπως μου ζηταει καθε φορα.
 
κατεβασα το easyus αλλα και αυτο μονο 1G κανει recover γιαυτη την εκδοση και παλι ομως δεν εβλεπε κανενα αρχειο για να κανει recover.τo αλλο προγραμμα του αντρε δεν μου κανει τπτ γιατι ενω βλεπει στο μενου τον εξωτερικο δεν τον επιλεγει για να κανει καποια διαδικασια.παλι τπτ δεν καταφερα ουτε σημερα!! δεν με ενδιαφερουν οτι αρχεια ειχα μεσα πως μπορω να το κανω φορματ να τελειωνω να ξαναλειτουργησει ??
 
το μυνημα που μου βγαζει οταν παω να κανω φορματ τον εξωτερικο δισκο απο το disk managment Data error ( cyclic redundancy check) μου το βγαλε και απο το προγραμμα που μου πε ο αντρε74.ελπιζω να βοηθαει καπως αυτο για να καταλαβετε τι τρεχει και να βρω καποια λυση.
 
κατεβασα το easyus αλλα και αυτο μονο 1G κανει recover γιαυτη την εκδοση και παλι ομως δεν εβλεπε κανενα αρχειο για να κανει recover.τo αλλο προγραμμα του αντρε δεν μου κανει τπτ γιατι ενω βλεπει στο μενου τον εξωτερικο δεν τον επιλεγει για να κανει καποια διαδικασια.παλι τπτ δεν καταφερα ουτε σημερα!! δεν με ενδιαφερουν οτι αρχεια ειχα μεσα πως μπορω να το κανω φορματ να τελειωνω να ξαναλειτουργησει ??
Είχα πολλά προβλήματα με έναν σκληρό με δύο partitions και άλλα θέματα και είχα δοκιμάσει αρκετά δωρεάν προγράμματα. Δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω δουλειά. Με το Paragon Partition Manager , έκανα τη δουλειά μου σε 5 λεπτά.
 
Τα εργαλεία που γράψαν τα παιδιά παραπάνω κάνουν τη δουλειά, καλύτερα κατέβασε το http://www.hirensbootcd.org/download/ που θα το γράψεις σε CD και θα μπουτάρεις με αυτό, δεν θα μπεις στα windows, έχοντας στο USB και το δίσκο με το πρόβλημα. Θα βρεις μετά στο μενού από το CD τα εργαλεία για να κάνεις ένα πλήρες φορμάτ και γενικό έλεγχο του δίσκου. Είναι ο πιο σωστός τρόπος αν και πρέπει να ασχοληθείς ήρεμα και με υπομονή αν δεν το έχεις ξανακάνει.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ.
Μάλλον δεν θα μπορέσεις να ανακτήσεις αρχεία μετά από αυτή τη διαδικασία, αλλά αν δεν έχει οριστική βλάβη, θα επαναφέρεις το δίσκο.
 
Γεια σας παιδιά και πάλι. Δοκίμασα το Paragon partion Manager αναγνώρισε κανονικά τον εξωτερικό δίσκο και όταν επέλεξα να κάνω format πήγε να ξεκινήσει να το κάνει και μου ζήτησε στο πρόγραμμα αυτό να κάνω restart τον υπολογιστή...Έκανα restart και μετά δεν ξεκινούσαν τα windows γιατί μου βγάζε σε μαύρη οθόνη μήνυμα BOOTMGR is missing press ctrl alt del το restart και όσο και να το κάνα αυτό δεν γινόταν tpt...Τελοσπάντων έβαλα το cd των windows μετά και ούτε με repair system δεν ξεκινούσε οποτε αναγκαστικά να ξαναπεράσω τα windows απ την αρχή.Έπειτα δοκίμασα το πρόγραμμα του αντρέ74 το γράψα σε cd bootara από το cd αλλα στα menu δεν βρήκα κάτι που να έλεγε να κάνει format η εγώ δεν το κατάλαβα το μονο που μου κανε ότι μπορεί να κανε κάποιο format μου φάνηκα αντρέ μια επιλογή που λεγε dank and nuke κάπως έτσι.αν ξέρεις ποιο να επιλέξω στο menu για να μπορώ επιτέλους να κάνω format τον δίσκο θα με βοηθούσες πολύ.
 
Υπάρχει πιθανότητα να φορμάρισες τον δίσκο των windows. Όταν κάνει φορμάτ σε σκληρό εκτός του συστήματος δεν ζητάει επανεκκίνηση. Αφού έγινε η ζημιά (συγγνώμη αν "βοήθησα" σε αυτή), δεν δοκιμάζεις άλλη μία με το Paragon? Είσαι βέβαιος ότι επιλέχθηκε ο σωστός? Πρόσεξε, γιατί όπως είπε και κάποιος φίλος προηγουμένως, δεν τα βγάζει με τα γνωστά σου ονόματα. Ειδικά αν έχεις αρκετούς σκληρούς ίσως είναι εύκολο να γίνει μπέρδεμα.
 
Τον σωστό δίσκο διάλεξα με το Paragon αλλα θα το ξαναδοκιμάσω άλλη μια μετά.τώρα κατέβασα κανονική έκδοση EaseUs όχι την trial που έκανε recovery 1G μονο αλλα στο Complete recovery δεν αναγνωρίζει δεν βλέπει δηλ τον δίσκο που έχει γίνει Raw.Τι να πω έχω μπλέξει όπως φαίνεται και δεν βρίσκω καμια λύση!!
 
Ειχα και εγω εναν εξωτερικο σκληρο usb2.0 και απο καποια στιγμη αρχισε να κολαει, να χανεται κτλ. Τον εβγαλα απο το κουτι του, τον εκανα εσωτερικο ,εσωσα τα αρχοια μου,τον εκανα format και NTFS και ολα καλα
 
Ειχα και εγω εναν εξωτερικο σκληρο usb2.0 και απο καποια στιγμη αρχισε να κολαει, να χανεται κτλ. Τον εβγαλα απο το κουτι του, τον εκανα εσωτερικο ,εσωσα τα αρχοια μου,τον εκανα format και NTFS και ολα καλα
Αυτό καλά έκανες και το θύμησες. Έχω χάσει 2 θήκες από χαλασμένο κοντρόλερ. Τους έκανα εσωτερικό/πήρα άλλη θήκη και οι σκληροί είναι μια χαρά.