Πρόβλημα HDMI με Philips DVP5990/12

therapist

New member
14 December 2008
3
Εδώ και ένα εξάμηνο περίπυ χρησιμοποιώ το Philips DVP5990/12.
Το έχω συνδέσει σε μία επίσης Philips τηλεόραση με την HDMI συνδεσμολογία (HDMI to HDMI).Μέχρι πριν λίγες μέρες κανένα πρόβλημα.
Τις τελευταίες φορές όμως προέκυψε το εξής πρόβλημα:
Όταν ξεκινάω το dvd, μου βγάζει στην τηλεόραση το μήνυμα "μη υποστηριζόμενο σήμα βίντεο" και η οθόνη παραμένει μαύρη.
Επίσης δε λειτουργεί ούτε το setup του dvd.
Υπόψιν ότι στην Scart-to-Scart σύνδεση όλα δουλεύουν μια χαρά.
Επίσης οι θύρα HDMI της TV δουλεύει άψογα με άλλες συσκευές, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί.
Περίμενω με ανυπομονησία τις πολύτιμες γνώμες σας!
Φιλικά,
Στέφανος

Για δοκίμασε κατ'αρχήν αν το καλώδιο είναι ΟΚ βάζοντας το σε κάποια άλλη συσκευή (πχ PS3 ή ένα BR) και μετα κοίτα αν η έξοδος HDMI στο DVP είναι εντάξει ή έχει κάποιο πρόβλημα.

Δοκίμασα νέο καλώδιο που δουλεύει αλλά και πάλι τίποτα!
Οπότε πάμε προς την περίπτωση της θύρας HDMI;

Δεν μας λες ποιά είναι η TV σου. Η τηλεόρασή σου είναι full HD? Υποστηρίζει σήματα 1080p? ή μόνο 720p?
Αν ισχύει το δεύτερο (720p), κοίτα μήπως πείραξες κάτι στα settings του player και το έβαλες στην επιλογή video out -> 1080p. Τότε η τηλεόραση δεν μπορεί να αναπαράγει το εισερχόμενο σήμα και δείχνει μαύρη οθόνη. Δες απ' το manual του player πως το επαναφέρεις στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, και ακολούθως βάλε την σωστή ανάλυση στην έξοδο video.
Αν τώρα η tv σου υποστηρίζει σήματα 1080p, κοίταξε το καλώδιο όπως σου υπέδειξαν προηγουμένως.
-bye-

Η τηλεόρασή μου είναι full HD 1080p.
Οκ θα κοιτάξω την θύρα τότε
Ευχαριστώ πολύ