Πρόβλημα ήχου από home cinema σε TV

derbu

New member
16 September 2010
9
Αγόρασα ένα home cinema samsung ZT-120 με dvd και το συνέδεσα με την τηλεόραση με καλώδιο rca.
Ο ήχος ακούγεται κανονικά όταν το βάζω στη λειτουργία του HT (dvd, tuner). Όταν το βάζω στο aux και στην τηλεόραση. Επαναλαμβάνω ότι το έχω συνδέσει τόσο σε video (κίτρινο) όσο και σε audio (άσπρο, κόκκινο).

Θέλω να έχει ήχο και απο τις 4 συσκευές μου (tv, ψηφιακό αποκοδικοποιητή, media player, dvd) ενώ μέχρι στιγμής έχει μόνο από ΗΤ.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.

Γίνεσαι λίγο πιο συγκεκριμένος; Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς.

Αν και απ' τα συμφραζόμενα φαίνεται ότι μάλλον έχεις κάνει λάθος σύνδεση. Τα RCA (κόκκινο-άσπρο και κίτρινο) της τηλεόρασης είναι είσοδος και όχι έξοδος για να δώσεις ήχο στο HC. Γράψε και ποιά είναι η TV.

Καλώς σας βρήκα.

Η τηλεόραση είναι LG32” (δεν θυμάμαι το ακριβές μοντέλο).

Έχω συνδέσει την τηλεόραση με το ΗΤ με καλώδιο το οποίο και από τις δύο πλευρές έχει τρία βύσματα (κόκκινο, άσπρο, κίτρινο). Εναλλακτικά στην τηλεόραση χρησιμοποιώ ένα αντάπτορα από τα τρία βύσματα (κόκκινο, άσπρο, κίτρινο) σε σκαρτ.

Επαναλαμβάνω ότι ο ήχος (και εικόνα φυσικά) βγαίνει κανονικά από τα functions του ΗΤ (dvd, tuner) αλλά όχι από την τηλεόραση.

Αν πιστεύετε ότι έχω συνδέσει κάτι λάθος ή ότι χρειάζομαι άλλο(α) καλώδιο(α) πείτε μου τι να κάνω.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα ήχου από home cinema σε TV

Καλώς σας βρήκα.

Η τηλεόραση είναι LG32” (δεν θυμάμαι το ακριβές μοντέλο).

Έχω συνδέσει την τηλεόραση με το ΗΤ με καλώδιο το οποίο και από τις δύο πλευρές έχει τρία βύσματα (κόκκινο, άσπρο, κίτρινο). Εναλλακτικά στην τηλεόραση χρησιμοποιώ ένα αντάπτορα από τα τρία βύσματα (κόκκινο, άσπρο, κίτρινο) σε σκαρτ.

Επαναλαμβάνω ότι ο ήχος (και εικόνα φυσικά) βγαίνει κανονικά από τα functions του ΗΤ (dvd, tuner) αλλά όχι από την τηλεόραση.

Αν πιστεύετε ότι έχω συνδέσει κάτι λάθος ή ότι χρειάζομαι άλλο(α) καλώδιο(α) πείτε μου τι να κάνω.

Αν έχω καταλάβει σωστά το πρόβλημα είναι αυτό που σου είπε ο Κώστας παραπάνω. Αν θες πες μας τι εισόδους και τι εξόδους έχει η τηλεόραση για να σου πούμε τι πρέπει να κάνεις.

Η πίσω όψη του Samsung που έχεις είναι αυτή, έτσι;

attachment.php

Πρόσεξε λοιπόν το λάθος που κάνεις. Εχεις συνδέσει τα L-R aux in μαζί με το video out (κίτρινο). Στην ίδια τριάδα καλωδίων δηλαδή είσοδο ήχου και έξοδο video!!!

Αυτό που πρέπει να κάνεις για να πάρεις ήχο απ' την τηλεόραση στο HC, είναι να συνδέσεις στο aux in L-R (άσπρο-κόκκινο) του HC, την αναλογική έξοδο της τηλεόρασής σου. Θα πρέπει δηλαδή η τηλεόρασή σου να έχει μία ανάλογη έξοδο (πρόσεξε να γράφει out) για κόκκινο-άσπρο RCA.

Αν η τηλεόραση είναι καινούργια το πιο πιθανό είναι να μην έχει αναλογική έξοδο, αλλά μόνο ψηφιακή (optical). Στην περίπτωση αυτή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εφόσον το HC δεν διαθέτει αντίστοιχη ψηφιακή είσοδο.

Attachments

• z-120.JPG
    z-120.JPG
    27.4 KB · Views: 36
H τηλεόραση έχει αυτά που δείχνεις, component, HDMI, s-video και πιθανώς κάποια επιπλέον.

Έχει επίσης και δεύτερη υποδοχή audio, η οποία λογικά είναι και αυτή in γιατί την δοκίμασα και δεν δούλεψε.

Τέλος υπάρχει και μία υποδοχή για ακουστικά.

Δεν υπάρχει άλλη λύση σύνδεσης? Ακόμα και αν πάρω καινούριο ΗΤ με optical, πώς θα συνδέσω τις υπόλοιπες συσκευές με το ΗΤ? Δηλαδή τον ψηφιακό αποκοδικοποιητή και το media player

H τηλεόραση έχει αυτά που δείχνεις, component, HDMI, s-video και πιθανώς κάποια επιπλέον.

Έχει επίσης και δεύτερη υποδοχή audio, η οποία λογικά είναι και αυτή in γιατί την δοκίμασα και δεν δούλεψε.

Τέλος υπάρχει και μία υποδοχή για ακουστικά.

Ανέβασε καμιά φωτογραφία αν θέλεις, ή πες μας το ακριβές μοντέλο της τηλεόρασης.

Δεν υπάρχει άλλη λύση σύνδεσης? Ακόμα και αν πάρω καινούριο ΗΤ με optical, πώς θα συνδέσω τις υπόλοιπες συσκευές με το ΗΤ? Δηλαδή τον ψηφιακό αποκοδικοποιητή και το media player

Αυτό είναι το κακό με τέτοια all in one συστήματα. Δεν έχουν υποδοχές για να συνδέσεις επιπλέον συσκευές. Θα πρέπει να πάρεις κάποιο ακριβό μοντέλο που να διαθέτει 2 ψηφιακές εισόδους ήχου ή ακόμη καλύτερα να πας σε ξεχωριστό σύστημα ενισχυτή - ηχείων.

Η τηλεόραση είναι LG32G5000.

Εντάξει έχεις δίκιο. Απλά είναι το πρώτο μου ΗΤ πήγα σε ένα κατάστημα και αυτό μου έδωσαν.

Το θέμα είναι τώρα τι κάνω? Υπάρχει κάποια λύση με το υπάρχον ή απλά το πετάω στα σκουπίδια?

Πάντως είμαι πολύ απογοητευμένος. Η τηλεόραση είναι νέας τεχνολογίας, έχει ένα κάρο υποδοχές και από ότι καταλαβαίνω η ΜΟΝΗ που κάνει για σύνδεση με ΗΤ είναι η οπτική ήνα.

Δεν βρίσκω κάτι σχετικό με την τηλεόραση στο διαδίκτυο. Ανέβασε φωτογραφία για να βγάλουμε άκρη. Είναι σίγουρο ότι δεν έχει αναλογική έξοδο ήχου (κόκκινο-άσπρο out);

Βρήκα τη λύση!! Άσχετος και αρχάριος με ένα φτηνό σύστημα όλα σε ένα αλλά βρέθηκε...

Συνδέω το media player με το ΗΤ ή τον ψηφιακό αποκοδικοποιητή με το ΗΤ με ένα καλώδιο audio out και δουλεύει μία χαρά.

Ναι δεν μπορώ να έχω και τα τρία συστήματα μαζί (dvd, media player, ψηφιακό αποκοδικοποιητή) μόνο εναλλάξ. Επίσης δεν μπορώ να βλέπω τα κανάλια της ΕΡΤ (μη ψηφιακά) με το ΗΤ.

Αλλά βρήκα ένα τρόπο να δουλεύει το σύστημα μου και δεν χρειάζεται να δώσω ένα υπέρογκο ποσό για καινούριο.