προβλημα ηχου απο pc σε home theatre

harris_tdm

New member
3 October 2011
5
Καλησπερα σας.Ειμαι καινουργιος και αυτο ειναι το πρωτο μου Post.Εχω και εγω ενα προβλημα με τον ηχο.Εχω τηλεοραση LG,HOME CINEMA LG(δεν παιζει bluray) και PC ACER ASPIRE 5740G.Ενω τα εχω συνδεση ολα σωστα και βγαζω κανονικα ηχο και εικονα απο τον υπολογιστη στην τηλεοραση διαμεσου του dvd του HOME CINEMA οταν βαζω να δω εργο με οποιοδηποτε Player(VLC-TOTALMEDIA THEATRE κτλ) και οτι τυπου αρχειου εργο(απο avi ως bluray) τοτε εκει που ακουω κανονικα τον ηχο του εργου(σε 5,1) ανα τακτα διαστηματα κοβεται ο ΗΧΟΣ για δεκατα του δεπτερολεπτου και μετα ερχεται παλι.Κατεβασα codec pack αλλα δεν εκανα κατι.Κατεβασα την νεα εκδοση του VLC αλλα και παλι.Μπορει κανεις να βοηθησει γιατι θα το σπασω????????

Θα σου πρότεινα να δεις αυτό το μέρος του φόρουμ,
καθως εδω δεν είναι και το κατάλληλο!!!!

Δες εκεί, κάποιους οδηγούς, πως να "setάρεις" πιο σωστά ένα PCάκια με multimedia εφαρμογές!!!

:afro:

Η σωστή σύνδεση είναι με HDMI από το PC στην TV και μόνο ο ήχος από την TV στο Home Cinema, μέσω SPDIF.
Μετά καλό θα ήταν να απεγκαταστήσεις όλα τα player ΚΑΙ τα codec packs, να κάνεις ένα προληπτικό καθαρισμό στη registry και να εγκαταστήσεις μόνο το MPC από εδώ.
Πες ποια κάρτα γραφικών έχεις. Ίσως χρειαστεί, ανάλογα τη σύνδεση, να εγκαταστήσεις και το AC3filter και να γίνει μια μικρή ρύθμιση στο MPC.

Παιδια ευχαριστω για το ενδιαφερων σας.Τωρα αν σας πω πως λυθηκε θα τραβατε τα μαλλια σας.Εντελως τυχαια οπως τραβηξα λιγο τον υπολογιστη μου βγηκε το βυσμα του τροφοδοτικου.Και τι εγινε?Το προβλημα λυθηκε.Πιστευω επειδη η θυρα HDMI ειναι πολυ κοντα(μισο εκατοστο) στην υποδοχη τροφοδοσιας δημιουργουσε επαγωγικο ρευμα που προκαλουσε αυτη την ασταθεια στο HDMI.Επειδη δεν το πιστευα στα ματια μου εβαζα και εβγαζα το βυσμα του τροφοδοτικου να το ξαναδω και οντως αυτο ηταν το προβλημα.Περιτο να σας που οτι το τροφοδοτικο του υπολογιστη ειναι σε αλλο ντουλαπι απο αυτο που ειναι ο υπολογιστη.Αρα γυρναω πλαι στην σκεψη του επαγωγικου την στιγμη που μπαινει το βυσμα της τροφοδοσιας μεσα στην υπολογιστη.