Πρόβλημα ήχου στα ψηφιακά από Πάρνηθα

Mountain

Established Member
5 March 2011
109
Την τελευταία βδομάδα ο ήχος στα bbc dw edt από Πάρνηθα ψηφιακά έρχεται και φεύγει σε tv samsung ue40b7000. Στον ίδιο χώρο με lg42sl9000 παίζουν κανονικά. Το έχει διαπιστώσει κι άλλος αυτό;

Υπάρχουν ψηφιακά από την Πάρνηθα; Υπήρχαν τα Sine+, Sport+ κτλ, αλλά σταμάτησαν εδώ και καιρό. Ξεκίνησε η ΕΡΤ μαζί με Υμηττό και Αίγινα για μερικές μέρες, αλλά με παρέμβαση της Digea αναγκάστηκε να σταματήσει η ΕΡΤ από Πάρνηθα. Από τότε δεν έχω ακούσει για ψηφιακά από Πάρνηθα. Αναμένεται σε λίγο καιρό. Το satspot.gr βέβαια στην λίστα του αναφέρει εκπομπή σήματος της ΕΡΤ από Πάρνηθα στην συχνότητα 48, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. Νομίζω εκεί ήταν τα Sine+, Sport+ κτλ και δεν ξέρω αν μπήκε τίποτα στην θέση τους.
Μήπως νομίζεις ότι πιάνεις από Πάρνηθα, αλλά πιάνεις από αλλού, με αποτέλεσμα να έχεις λάθος προσανατολισμό στην κεραία, και κακό σήμα;

Αναφέρομαι σε αυτό ακριβώς το πακέτο του καναλιού 48 το οποίο είναι το μόνο που εκπέμπει ψηφιακά από Πάρνηθα (εδτ bbc dw rik vouli). Δεν ξέρω τι φταίει η εκπομπή ή η tv?

Μα αυτό εννοώ. Από που προκύπτει ότι υπάρχουν ψηφιακά από την Πάρνηθα; Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει ψηφιακή εκπομπή από την Πάρνηθα. Μήπως νομίζεις ότι είναι από Πάρνηθα, είναι όμως από αλλού, και έχεις λάθος προσανατολισμό στην κεραία, που σημαίνει κακή λήψη και τα προβλήματα που αναφέρεις;

Μιλώντας με την τεχνική υποστήριξη (τον τεχνικό samsung της περιοχής) μου είπε ότι το θέμα το παρουσιάζουν και άλλες samsung ανάλογα το μοντέλο. Είναι θέμα του σήματος που εκπέμπεται από την Πάρνηθα (mpeg2) και του λογισμικού του εκάστοτε μοντέλου.
Επομένως η λύση είναι να περιμένουμε να ανοίξει κανονικά η Πάρνηθα ψηφιακά (με mpeg4 και τεχνική επιμέλεια στο πως εκπέμπουν, διότι τώρα δοκιμαστικά το κάνουν).
Τα firmware updates στην τηλεόραση έχουν γίνει όλα.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα ήχου στα ψηφιακά από Πάρνηθα

Μα αυτό εννοώ. Από που προκύπτει ότι υπάρχουν ψηφιακά από την Πάρνηθα; Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει ψηφιακή εκπομπή από την Πάρνηθα. Μήπως νομίζεις ότι είναι από Πάρνηθα, είναι όμως από αλλού, και έχεις λάθος προσανατολισμό στην κεραία, που σημαίνει κακή λήψη και τα προβλήματα που αναφέρεις;

Υπάρχει ψηφιακή εκπομπή από την Πάρνηθα στην 48.Όταν έκλεισαν τα Cine+, Sport+ στην θέση τους μπήκαν η Βουλή,BBC World,DW,PIK.Αυτό τον καιρό εκπέμπουν ΔΤ,ΔΤ,ΔΤ,Βουλή,BBC World,DW,ΡΙΚ.

Ωραία, δεν το ήξερα αυτό. Αλλά εκτός από αυτό, για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα με το χάσιμο του ήχου, τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν μπορεί να έχει σχέση το χάσιμο του ήχου με την λήψη. Κακό σήμα σημαίνει σπασίματα στην εικόνα ή και καθόλου εικόνα. Δεν μπορεί να προκαλεί μόνο χάσιμο του ήχου. Άρα κάτι άλλο φταίει. Μάλλον στο σήμα οφείλεται, όχι σε κακό λήψη, αλλά σε κάτι περίεργο που έχει το σήμα. Και επειδή το κάνει σε μία από τις δύο τηλεοράσεις, μάλλον κάτι έχει το σήμα που δυσκολεύει την συγκεκριμένη τηλεόραση.

Edit: Τώρα είδα το μήνυμα με την απάντηση της Samsung. Κάτι τέτοιο εννοούσα και εγώ. Υπομονή λοιπόν για κανονική εκπομπή σήματος. Κάπου τους προσεχείς μήνες πρόκειται να ανοίξει πλήρως η Πάρνηθα, αν θυμάμαι καλά.

Σήμερα που έβαλα να δω λίγο ΕΔΤ από τον Edision Argus 2in1, ο ήχος καθυστερεί κάπου ένα δευτερόλεπτο. Το βλέπετε κι εσείς αυτό;

ξερει κανεις αν και ποτε θα εχουμε τα ψηφιακα απο την Παρνηθα ?

Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, από τη στιγμή που θα χορηγηθούν τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων σε παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας) υπό το καθεστώς Γενικής Αδείας, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθ. 23 του ν.4070/2012 για το σκοπό αυτό, καθορίζεται ότι μετά από 150 ημέρες θα διακοπούν πλήρως οι εκπομπές με αναλογική τεχνολογία από τα Allotments 20, 21 που αφορά την Αθήνα, Αττική, Χαλκίδα, Νότια Εύβοια και Σαρωνικό.