Προβλημα κινησης πιατου!

ilise

Supreme Member
3 August 2006
3,271
Παιδια αντιμετωπιζω το παρακατω προβλημα.
Να σας πω πριν οτι το μοτερ δουλευε παντα με usals και 24Ε & 40,5Ν.
Απο χτες στα καλα καθουμενα εχασα ολο το τοξο και μετα απο ωρες ταλαιπωρια χωρις αποτελεσμα τρωω φλασια και αρχιζω να τριμαρω τομ γεωγραφικο μηκος. Το μοτερ δουλευει μια χαρα πλεον αλλα με νεα ρυθμιση στο γεωγραφικο μηκος (Τωρα δουλευει το τοξο στο 21Ε)
Τι στην ευχη εγινε?
Και τωρα να σας πω το προβλημα μου.
Στο κινητο μου πιατο εχω συνδεσει 3 δεκτες
HUMAX 2000HD loop out se PROTEK 9700HD loop out EDision argus mini HD.
Μεχρι χτες ολα δουλευαν ρολοι.
Τωρα δεν μπορω να κινησω το πιατο απο τον protek. Μουλαρωνει και δεν κουναει ρουπι. To usals του δουλευει παλι με τις παραπανω ρυθμισεις. Ειναι αδυνατο να παω για παραδειγμα στον Eutelsat 16E. Ποτε παει astra ποτε δεν παει Hotbird. Γενικα κανει τρελλα. Τι λετε να εγινε?
Το μεσημερι θα συνδεσω το καλωδιο κατευθειαν στο protek να δω τι παιζει.
Παει πουθενα το μυαλο σας μπας και βγαλω ακρη?
Να σας πω το μοτερ ειναι της κουτας (το προηγουμενο ειχε τζογο και πηρε ποδι)
Νικος

Για ποιο μοτέρ μιλάμε ;

Ειλικρινα δεν ξερω αν και ημουνα στην ταρατσα προχτες με τον τεχνικο. Ειναι το κλασικο με το μεγαλο λαιμο. Δεν ξερω μαρκα αλλα αν εχει σημασια μπορω να μαθω.
Νικος

Usals ή diseqc 1.2 ;
Δοκίμασες να κάνεις κανένα reset από το κουμπάκι στο μοτέρ ;

Usals
Οχι οτι εκανα το εκανα μονο απο κατω.
Αν με τυρανησει κι αλλο θα ανεβω στην ταρατσα παλι,
Αυτο που με προβληματιζει ειναι γιατι κινει το πιατο μια χαρα ο πρωτος δεκτης που δεχεται το καλωδιο και αρνειται να δουλεψει ο δευτερος στη σειρα.
Γι αυτο σκεπτομαι να συνδεσω το καλωδιο κατευθειαν στον δευτερο να δω τι παιζει.

Από την εμπειρία μου να σου πω πως συνήθως τα μοτέρ (τα diseqc 1.2 για usals δεν ξέρω) μπορούν να δουλεψουν απροβλημάτιστα με ένα μόνο δέκτη - γι'αυτό κι εγώ έκανα εγκατάσταση multifeed.
Τώρα αν σε εσένα δούλευαν όλα ρολόι μέχρι πρότινος κάνε ένα hardware reset από το μοτέρ και μετά ψάχνεις κάτι άλλο.

Από την εμπειρία μου να σου πω πως συνήθως τα μοτέρ (τα diseqc 1.2 για usals δεν ξέρω) μπορούν να δουλεψουν απροβλημάτιστα με ένα μόνο δέκτη - γι'αυτό κι εγώ έκανα εγκατάσταση multifeed.
Τώρα αν σε εσένα δούλευαν όλα ρολόι μέχρι πρότινος κάνε ένα hardware reset από το μοτέρ και μετά ψάχνεις κάτι άλλο.

Θα το κανω σ ευχαριστω πολυ,
Να σε ρωτησω κατι οταν λες multifeed εννεις τρια καλωδια να κατεβαινουν απο 4απλο lnb η κατι αλλο?
Ευχαριστω
Νικος

Kάτι τέτοιο.....

65cf287c.jpg