Προβλημα με 1080p

18 June 2006
750
Ελληνικο
Kαλησπερα παιδια.Εχω παρει το PS3 και σημερα προσπαθησαμε στην 9830 ενος φιλου να κλειδωσει σε 1080p αλλα με τιποτα:violent-smiley-030: Μου εβγαζε max resulution 1080i.Προσπαθησα μεσα απο το μενου αλλα τζιφος.Τι μπορει να φταιει?

Δυστυχως φιλε μου για σενα αλλα η 9830 δεν υποστηριζει 1080progressive
To "p" σημαινει pixels αλλα οχι progressive(κουτοπονηρια της Philips και οποιος το καταλαβε .. το καταλαβε)
Φιλε μου εχασες..-bye-

Re: Απάντηση: Προβλημα με 1080p

Το πάνελ είναι όντως 1920*1080 απλά δεν δέχεται progressive σήμα
Μην σκας όμως, δεν θα δεις και καμιά διαφορά σε αυτές τις ίντσες από i σε p

Καλημερα.Δεν ειναι δικια μου η τηλεοραση.Εγω εχω μια LG 37LZ55 οποτε..-bye-
Στην δικια μου ειναι η αληθεια ειδα μεγαλη διαφορα απο το dvd στην 9830 σχεδον καμια:chinscratch:

Και πως μπορουμε να δουμε αν η τηλεόρασή μας υποστηρίζει progressive σήμα και τι είναι αυτό με λίγα λόγια?Ξέρω οτι η δικιά μου το υποστηρίζει αλλά για κάποιους άλλους που θέλουν να αγοράσουν νέα lcd?

Last edited:
Re: Απάντηση: Προβλημα με 1080p

Το να υποστηριζει μια τηλεοραση 1080p ειναι αλλο και αλλο να μπορει να δειξει nativily 1080p. Αν απλα το υποστηριζει σημαινει μονο οτι πάλι με scaling θα σου δειξει μεν το σημα που στελνει το bluray 1080p αλλα δεν θα ειναι 1080p. To τι θα ειναι εξαρταται απο τη φυσικη αναλυση του panel της καθε τηλεορασης.
Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι αν η τηλεοραση δεν εχει καλα ηλεκτρονικα ελεγχου χιλιες φορες να δειχνει τη native αναλυση της παρα να κανει scaling της κακιας ωρας με χιονι - κοκκο και αλλα ομορφα.:grinning-smiley-043
Nick

Επίσης, ακόμα και αν η τηλεόραση έχει πάνελ native 1080p και υποστηρίζει είσοδο 1080p, αν δεν απενεργοποιηθεί το overscan θα κάνει scaling.

Άρα, για να πάρουμε σωστή εικόνα από πηγές true HD (BluRay / HD DVD) πρέπει η τηλεόραση να μην κάνει overscan από την HDMI!! Πόσες έχουν αυτή τη δυνατότητα άραγε...

Άρα, για να πάρουμε σωστή εικόνα από πηγές true HD (BluRay / HD DVD) πρέπει η τηλεόραση να μην κάνει overscan από την HDMI!! Πόσες έχουν αυτή τη δυνατότητα άραγε...

Σιγουρα η σειρα Samsung Μ86 , επισης Sharp XD1 και Sony W2000.